Heracles verloor gisteren de bekerfinale van PSV. Een dik verdiende nederlaag gezien de wedstrijd. Bij voorzitter Jan Smit overheerste al snel het trotse gevoel dat de Heraclieden zo ver waren gekomen in het Nationale bekertoernooi.

‘We zijn met meer dan 100 andere ploegen begonnen aan het bekertoernooi en uiteindelijk worden we dan tweede. Dat is geen prijs, maar we hebben wel veel goodwill gekweekt,’ aldus Jan Smit in het Algemeen Dagblad. ‘De trots overheerste al snel weer na de teleurstelling van het verliezen. PSV was gewoon beter en heeft verdiend gewonnen. Dat was denk ik mede op basis van de ervaring die zij al hebben, met veel spelers die internationaal al wat hebben meegemaakt. Wij hadden in het begin wat teveel respect voor de tegenstander.’

Smit hoopt nog op een goede klassering van PSV in de competitie. Als de Eindhovenaren 1e of 2e eindigen gaat Heracles alsnog Europa in. “Dat zou alsnog voor een groot feest zorgen in Almelo. We hebben hier in De Kuip al laten zien dat we daar goed in zijn. De sfeer was geweldig en ik heb echt genoten.”

Sponsoren

Reacties (12)

Reageer nu!