Nog maar net weer bijgekomen van de bekerfinale in De Kuip staat de volgende wedstrijd al weer op de rol voor de Heraclieden. Dit keer een midweekse speelronde. De ploeg van Peter Bosz moet woensdagavond op bezoek bij NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion. Eerder dit seizoen won Heracles thuis met 2-1 van NAC.

Heracles zal de knop weer moeten omdraaien na de verloren bekerfinale afgelopen zondag in De Kuip. In een kansloze wedstrijd ging Heracles met 3-0 onderuit onder toeziend oog van zo’n 20.000 Heracles-supporters. Woensdagavond wacht NAC Breda. De ploeg van Peter Bosz is niet zonder kleerscheuren uit de finale gekomen. Zo zijn Antoine van der Linden (vocht in de knie) en Willie Overtoom (enkel) er niet bij tegen NAC. De jeugd krijgt woensdagavond de kans van trainer Peter Bosz. Jason Davidson, Thomas Bruns en Ninos Gouriye starten allen in de basisformatie. Darl Douglas is gepasseerd door Bosz, die rekening houdt met volgend seizoen. De vleugelaanvaller mag na dit seizoen vertrekken uit Almelo. Peter Bosz hamert er op dat zijn ploeg nog niet helemaal veilig is en dat er sowieso nog een keer gewonnen moet worden. Hopelijk kan Heracles tegen NAC direct de teleurstelling weg spelen door een goed resultaat te behalen in Breda.

Voor de ploeg van trainer John Karelse is het ook belangrijk om de punten te pakken. NAC Breda staat een plek onder Heracles en heeft drie punten minder. Het is ook voor NAC de noodzaak zich zo snel mogelijk veilig te spelen. Karelse heeft op Mike Zonneveld na een fitte selectie tot zijn beschikking. De oefenmeester zal tegen Heracles kiezen voor Kees Luijckx en Nourdin Boukhari in de basis. De trainer van NAC moet noodgedwongen keuzes maken. Karelse over de wedstrijd: “We zullen natuurlijk in eigen huis voor een overwinning gaan. Heracles heeft de laatste weken minder gepresteerd, maar ze beschikken wel over een goed voetballende ploeg. Het is aan ons om ze niet in hun spel te laten komen en gebruik te maken van onze eigen kwaliteiten. Dat is vooral de snelheid voorin, waar we in de omschakeling van moeten profiteren.”

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De wedstrijd in Breda begint om 20.00 uur. Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (82)

Reageer nu!