Heracles heeft vanavond zijn derde uitzege van het seizoen geboekt. In Breda won Heracles met 1-2 van NAC. De ploeg van trainer Peter Bosz was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar verzuimde in eerste instantie te scoren. Via Ninos Gouriye en een eigen doelpunt van Nemanj Gudelj boog Heracles een achterstand om in Breda en beloonde het zichzelf weer eens!

De ploeg startte fris aan de wedstrijd in Breda en oogde totaal niet vermoeid na de bekerfinale van zondag. Met een ietwat gewijzigde basisopstelling met Ninos Gouriye, Thomas Bruns en Jason Davidson in de basis kreeg Heracles al vroeg in de wedstrijd een grote kans. Tim Breukers zette de bal voor van rechts waarna Thomas geheel vrijstaand de bal over het doel schoot. Heracles had het overwicht zonder verder echt gevaarlijk te worden. Een schot van Everton Ramos da Silva was verder het enige wapenfeit. Het veldspel was goed en het overwicht was er. NAC Breda stelde er weinig tegenover. Wel kreeg het een kans via Eric Botteghin. De Braziliaan kopte voor langs. De thuisploeg kwam enkele minuten voor rust totaal uit niets toch op een onverdiende voorsprong. Jordy Buijs schoot met een volley schitterend raak. Even later redde Jason Davidson op doellijn toen opnieuw Jordy Buijs de bal voor het inschieten had.

In de tweede helft bleef Heracles de betere ploeg in Breda en voetbalde het goed. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van NAC. Desondanks had NAC wel een beste kans vlak na rust. Het was opnieuw Jordy Buijs die dichtbij een doelpunt was. Daarna was het Heracles die nadrukkelijk op zoek ging naar een doelpunt. Samuel Armenteros, Lerin Duarte en Everton Ramos da Silva wisten maar niet te scoren en ook Ben Rienstra zag een schot via een verdediger nog net gered worden door doelman Jelle ten Rouwelaar. Dertien minuten voor tijd was het dan wel raak voor Heracles en dat was ook dik verdiend. Ninos Gouriye draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal hard in het dak van het doel: 1-1. Heracles ging op zoek naar meer en beloonde zichzelf eindelijk eens met drie punten na een goede wedstrijd. Een schot van Thomas Bruns werd door Nemanj Gudelj ongelukkig in het eigen doel gewerkt en betekende de eindstand in Breda. Heracles heeft zich knap hersteld van de bekerfinale en kan weer langzaam omhoog kijken naar de play-offs voor Europees voetbal. Op naar zondag waar RKC Waalwijk de tegenstander is in het Polman Stadion.

Sponsoren

Reacties (59)

Reageer nu!
goedkope uggs online 17:33 19 december 2012

Wow, what a video it is! Truly pleasant feature video, the lesson given in this video is in fact informative.
00
fake uggs nederland 18:50 14 december 2012

Definitely believe that which you said. Your favourite reason appeared to be at the internet the simplest thing to be mindful of. I say to you, I definitely get annoyed whilst folks think about issues that they plainly don’t realize about. You controlled to hit the nail upon the top well as|and also|and} defined out the entire thing without having side-effects , folks can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks!
00
henko 10:53 15 april 2012

Het doet me veel genoegen dat er nu veel meer medesupporters zijn die Marko als beste no.10 zien en dat hij af en toe wat mindere periodes heeft komt, omdat de trainer onvoldoende vertrouwen in hem heeft.
Maar hier zal vermoedelijk geen verandering in komen, aangezien de trainer nog 2 jaar (of langer) blijft.
00
zwolle 09:59 14 april 2012

Douglas mag allang blij zijn dat hij de bekerfinale mocht spelen. Had er toen eigenlijk al niet in moeten staan. Vanaf nu op de reservebank. v/d Linden naast hem op de bank. Bouwen aan het elftal voor komend seizoen. Ik twijfel tussen Overtoom en Vejinovic. De laatste is creatiever, maar te vaak te slap, waardoor balverlies.
00
Almelofan 01:12 14 april 2012

*sterker
00
Almelofan 01:11 14 april 2012

Nouja uit was het 2-2 tegen RKC. Maar heracles is thuis normaal thuis toch een stukje ster. Voel dat we gaan knallen zondag!
00
hafc 19:47 13 april 2012

@almelofan
Maar uit had je er net zo goed 5/0 kunnen verliezen.
00
Almelofan 18:21 13 april 2012

@Henri, Ok dan had ik het verkeerd begrepen. maar wat jij zegt klopt zeker. Zwolle knalt ons niet zomaar voorbij. en wat RKC betref, die presteren dit denk ik niet volgend jaar of het seizoen er op. Wij worden ook niet zomaar weer 6e zoals het seizoen met verbeek.

Ik denk echter wel dat het belangrijk is dat heracles een groter stadion krijgt. Als is het maar om je plek in de eredivisie stabieler te maken. + wie vond het niet mooi in de kuip met 18000 zwart-wit supporters? Ik denk dat 15000 zwartwit supporters ons ook iedere week kippenvel kunnen gaan bezorgen!!

p.s RKC kunnen we dit weekend gewoon hebben! Die hebben we met de beker toch ook al thuis verslagen!
00
DDBT 18:20 13 april 2012

Als de opstelling niet hetzelfde is als tegen nac dan is de technische staf gek geworden. Dit was onze beste competiwedstrijd sinds twente uit.
00
Henkie 18:19 13 april 2012

@Rene

Het voetbal leeft nu erg in Zwolle zolang het spannend is en om het kampioenschap strijdt. Ik heb in de afgelopen seizoenen wel eens gezien dat er bij Zwolle nauwelijks 3000 plekken gevuld werden, bij een capaciteit van bijna 9000. zwaar triest dus! Zwolle is nog lang niet toe aan een stadion van 12000 plekken…geloof mij
00
eduard 18:07 13 april 2012

never chance an winning team, Ilonk ben blij dat je nu ook inziet, dat onze reserve spelers meer inhoud aan het team geven. Qua inzet en spelopvatting is het telkenmale beter , als het ( basisteam ). Daar lopen gewoon een paar slapjannusen in, willen gewoon niet winnen.Ik ga er nog steeds vanuit dat hij met de reserves begint.
00
Henkuh 17:00 13 april 2012

VDL, pfftt
00
John 16:31 13 april 2012

Ongelovelijk, vdl doet gewoon weer mee zondag. Waardeloos beleid.
00
ddbt 15:39 13 april 2012

@henri
Tuurlijk wel, kijk rkc die hebben gewoon een prima team en dat kan zwolle ook wel lukken mits je een goeie scouting hebt.
00
Henri 14:25 13 april 2012

Almelofan,

Ik denk dat Rene gelijk heeft wat betreft de inkomsten uit recettes bij F.C. Zwolle, mits ons nieuwe stadion nog op zich laat wachten. Maar dat is dan ook het enige voordeel voor de zwollenaren. Heracles krijgt veel meer tv geld. Bovendien is de selectie van FC. Zwolle niet eredivisiewaardig. De begroting van Zwolle gaat naar 7 miljoen euro. Eredivisiewaardige spelers halen zit er dun niet echt in.
00
dd 13:36 13 april 2012

Daar heb je best gelijk ilonk,
Gewoon duarte op links en willie op rechts. Zet Marko op 10 en laat bruns/quamsah het verdidigende werk op knappen.
00
ilonk 13:30 13 april 2012

@eduard. Vergeet het maar. Dat davidson en bruns speelden was omdat die andere 2 geblesseerd zijn. Nu antoine weer fit is speelt hij tegen rkc gewoon weer en willie komt volgende week weer terug ipv bruns, want bosz had hem het liefst zondag weer opgesteld. Volgende week hebben we weer hetzelfde team dus geen playoffs. We zijn in ieder geval veilig. Dan nog iets meneer douglas wilde niet mee zondag, omdat hij op de bank moest zitten (zie twentesport). Ze hebben het uitgepraat en nou is hij er weer bij zondag. (op de bank mag ik hopen). Ik had hem meteen uit de selectie gezet. Eisen stellen terwijl je niet presteert kom nou. Bosz is een goede trainer, maar te zacht en hij durft zijn vededette spelers niet te passeren. Wat moet jason nog meer doen om in de basis te blijven. Dankzij die geweldige redding van hem op doellijn hebben we gewonnen. Daarnaast heeft hij snelheid, won hij alle duels en heeft een zeer sterke opbouw waardoor looms tekortkomingen werden gecamoufleerd. Kunnen we niet gewoon zo spelen: Pasveer,breukers, rienstra, davidson, looms, quansah, vejinovic, bruns, overtoom, gouriye en duarte. Volgens mij kan willie beter als vleugelspeler spelen, goede voorzet en hij is snel en duarte op links is de eerste wedstrijd mij ook goed bevallen en gouriye is dodelijk in de 16 die moet je niet aan de buitenkant zetten. Marko kan dan de creatieve dingen verzinnen op 10. Volgens mij creeren we dan veel kansen.
00
Almelofan 08:16 13 april 2012

@rene, en jij gaat dan liever naar zwolle toe? Of wat bedoel je daarmee?

Wij gaan hopelijk volgend jaar ook naar een stadion voor 15000 man. Lijkt me absoluut van belang voor de club.
00
eduard 00:29 13 april 2012

Bosz is eindelijk wakker geschut. Ik hoop dat hij niets gaat veranderen, in deze opstelling. Het basisteam levert ons niets meer op. Ook nu weer waren de reserves het gevaarlijks . Verder de complimenten met wat zich gisteren afspeelde vw de wedswtrijd, het was goed spel.
00
Arthur 22:26 12 april 2012

Prima wedstrijd! Prima teamprestatie. Hulde voor ‘nieuwkomers’ Davidson en Gouriye; Beide spelers mogen wat mij betreft voortaan in de basis starten. Vejinovic drukte z’n stempel ook wederom. Duarte kunnen we jammer genoeg niet meer lang houden ben ik bang….ook Pasveer is een echte topper geworden.
00
Hany 21:05 12 april 2012

Ik zeg armenteros ruilen voor klavan. Knappe prestatie. Op naar zondag, weer een zware pot
00
ddbt 21:03 12 april 2012

Ik bedoel zonder Bruns enzo.
00
ddbt 21:03 12 april 2012

Wat een talent hebben we toch, beloften 1/4 gewonnen bij az! Beloften horen gewoon bij de beste van het 1ste en de beloften winnen ook gewoon zonder hun met 3/1. Echt trots.
00
Rene 20:02 12 april 2012

Even wat anders als FC Zwolle straks naar de Eredivisie promoveert gaan ze de stadioncapaciteit verhogen door het bouwen van extra tribunes en het formeren van staan plaatsen. Zwolle krijgt dat een capaciteit van 12.000 tribuneplaatsen! Heracles heeft slechts een capaciteit van 8.500.

Zwolle heeft dus dan 3.500 meer capaciteit! Zet dat eens weg tegen een prijs van 15euro over 17 thuiswedstrijden?
00
jan 19:06 12 april 2012

davidson vastleggen en ook duarte langer gewoon met bruns en gouriye blijven spelen arm enteros ma wel weg voor een miljoen ruilen met az voor de oude heracles vleugelverdediger
00
Daniel 18:59 12 april 2012

@Sjarrel

Probleem met Vejinovic is dat, als hij in de basis start, nog wel eens laks overkomt. Als je als invaller in het veld komt ben je veel meer gebrand om goed te presteren.
00
Contract 18:56 12 april 2012

Ongelovelijk, nec verlengt contract van 1 van de besteb spelers(foor) tot en met 2016, dat moet heracles toch ook kunnen doen met een Duarte of Rienstra bijvoorbeeld. Anders lopen ze allemaal gratis weg of spotgoedkoop omdat het contract nog maar 1 jaar duurt
00
luc 18:48 12 april 2012

a.s zondag tik tak voetbal hoppa FORZA !
00
zwolle 18:31 12 april 2012

Dit was de opstelling die ik voor PSV ook graag had gezien. Vejinovic alleen op plek 10 late spelen, op een andere plek komt ie niet tot z’n recht. Moet alleen wat meer body tonen. Met gouriye is er meer gevaar gekomen. Er wordt nog wel eens te mooi gevoetbald. Maar alleen met mooi voetbal haal je geen punten, je moet ook gevaarlijk worden, er moet meer een killersmentaliteit komen. Maar al met al een positief gevoel voor de toekomst.
Trouwens Looms deed weer zin stinkende best en niet onverdienstelijk. Niet dat ik hem een erg goede speler vind, maar toont wel iedere(!) wedstrijd inzet. Dat kan niet van iedereen gezegd worden. Looms in Den Haag, dat geloof je toch zelf niet! Daar zal hij nooit aarden.
00
Sjarrel 18:23 12 april 2012

Valt het jullie ook op dat heracles stukken beter speelt en gevaarlijker is als vejinovic speelt? Ik ben een voorstander van meer speeltijd voor marko
00
TimmHAFC 17:38 12 april 2012

Wat een heerlijk avondje NAC gisteren!! Er waren weldegelijk uitsupporters mee! Welgeteld 5, maar het uitvak was gesloten dus kregen we kaarten voor op de hoofdtribune
00
Sjaak 16:21 12 april 2012

@hans
Helemaal mee eens, vond Rienstra ook ineens weer erg sterk spelen! En geen eindeloos getik naar achteren. Wat een verademing. Rienstra/davidson/bruns/marko/duarte/kwame/pasveer en ook Gourije, daar kun je makkelijk het linkerijtje mee in. Volgend jaar 2 talentvolle backs erbij(te wierik misschien) en een linksback( noem ard van peppen van rkc, erg goeie speler) en 2 buitenspelers en we hebben een topteam!!!
00
hsupporters 16:11 12 april 2012

Nu maar hopen dat P.Bosz ook ballen heeft om tegen RKC met dezelfde opstelling te beginnen.Het is wel bewezen dat jong bloed oud bloed verdrongen heeft.Het trage spel vd afgelopen weken was niet om aan te zien.Gisteren genoten van een fris en monter Heracles.Jammer dat Armenteros niet brengt wat ik verwacht had.
00
hans 15:14 12 april 2012

trouwens die Davidson gelijk vastleggen natuurlijk.Gisteren samen met Rienstra heer en meester in het centrum,zowel verdedigend als aanvallend.Opvolger vdl is al in huis.
00
Robbert 14:36 12 april 2012

Laten we onze hoop niet op PSV vestigen en alles op de 8e of 9e plaats gooien. Is mogelijk, op eigen kracht voor de winst in de Play-offs is het mooist.
00
Andere Hans 13:13 12 april 2012

Vond het ook jammer dat er zo weinig uitsupporters waren, maar wie kan ik dat kwalijk nemen, ben het zelf ook niet.

Wel op de training geweest dinsdag, misschien daar iets mee gecompenseerd?
00
Tg 12:31 12 april 2012

TROTS
00
hans 11:53 12 april 2012

@heraclied,als je dit schandalig vond neem ik aan dat je er zelf wel was,als enige.
00
Gerrit 11:42 12 april 2012

De situatie is nu dat we 9e moeten worden om play-offs te halen. We staan 4 punten achter op die plek en daar staan 2 ploegen: RKC en NEC. Die krijgen we allebei nog thuis. Verder hebben we nog de Graafschap uit (moet 3 punten opleveren), Heerenveen thuis (3 punten is mogelijk) en Feyenoord uit (gelijkspel is goed). Als we 12 punten uit deze 5 wedstrijden halen, is het nog mogelijk dat we 9 staan na 34 wedstrijden. Ik verwacht niet dat PSV bij de 1e of 2e gaat worden, dus we zullen het zelf moeten afdwingen!
00
Heraclied 11:28 12 april 2012

Super trots op ons cluppie, vond het wel schandalig dat het uitval leeg was…
00
McK 11:27 12 april 2012

Prachtige spits die Gouriye. Eigenlijk helemaal geen goede voetballer, maar schiet ze er wel heel makkelijk in en dat is het enige dat telt. Samen met Bruns gewoon laten staan de rest van het seizoen. Misschien dat er nog een klein wonder mogelijk is en de PO gehaald worden.
00
JTD 10:56 12 april 2012

klasse hersteld van zondag, had ik eerlijk gezegd niet verwacht na 3 dagen.
En van mij mag Bosz Gouriye, Bruns en Davidson vaker een kans geven.
00
Sjaak 10:26 12 april 2012

emiel we zijn al lang veilig…
vvv mag blij zijn als ze er nog 2 winnen.
00
Emiel 10:24 12 april 2012

Geweldige avond gister!

Weer gevoetbald zoals Heracles dat kan! Jammer dat we dat niet in score uitdrukken. Als wij een echte killer zouden hebben dan stonden we steevast in het linkerrijtje!

Verder vind ik Gouriye goed spelen, en ook Davidson speelde super en belangrijk momentje op de doellijn! Ik zeg langer vastleggen die jongen! En Bruns ook weer goed aanwezig! Zondag de lijn doortrekken en we zijn veilig!
00
AlLBW 10:12 12 april 2012

Zondag gaan we ook knallen!!
00
Jan 09:45 12 april 2012

Klopt Sjaak,
Zo werkt het kennelijk bij onze supporters. Als het slecht gaat dan kun je de namen bijna wel weer invullen. Als het goed gaat staan er andere namen en in mindere mate. Kennelijk klaagt men liever dan dat men iets positief te melden heeft (glas half vol of half leeg).
In ieder geval een prima prestatie met een goed resltaat, zeker na die bekerfinale. De invallers deden het goed
00
Sjaak 09:29 12 april 2012

Oja wat me weer eens opvalt, maar 12 reacties, als we hadden verloren met 4/0 was het de 50 al gepasseerd!!!!
00
Sjaak 09:28 12 april 2012

Sorry jonges, maar ik heb niet de finaciele middelen om elke uitwedstrijd te bezoeken dus kies ik er 5 in een jaar. Onze verdediging speelde goed, ons middenveld ook wel. Maar onze aanval blijft om te huilen. Smit zal hoe dan ook 2 vleugelspelers moeten aankopen of Pedro/van miegem erin zetten. Dan Gourije in de spit en je hebt een superteam. Everton achter de hand als supersub. Armeteros kan me niet snel genoeg vertrekken. Waardeloze gast met een waardeloze instelling.
00
masje01 09:14 12 april 2012

hoezo de term “succes supporters”
Zo jammer dit. Maar goed, welgeteld 8 supporters kon ik zien en horen juichen.
Daarvoor Hulde. Dat we dan om half 2 in onze nest liggen maakt dan niet uit om weer om 6 er uit te moeten.
00
Nick 08:53 12 april 2012

Wel triest (en ja, ben ik zelf ook schuldig aan) dat er geen enkele uitsupporter te bekennen was in het stadion. van 18.000 supporters naar 0.
En ja, het was een doordeweekse dag maar kijk naar de andere wedstrijden van gisteravond.
Wel super gespeeld van Heracles. echt respect. dit had ik niet verwacht
00
Bartus 08:23 12 april 2012

Klasse! 3 punten erbij! Goed herstel van afgelopen zondag.

Persoonlijk denk ik niet dat play-offs er nog inzitten dit jaar en ook voor degradatie hoeven we niet bang meer te zijn.

Ik zou denken dat dit het moment is om beginnen te bouwen aan het team van volgend jaar. Persoonlijk zie ik daarin een grote rol voor Bruns weggelegd. Verder Davidson en Gouriye veel speeltijd (en vertrouwen) geven. En natuurlijk antrekkelijk en aanvallend voetballen.
00
Roberto 00:44 12 april 2012

RESPECT!
00
Jan 00:24 12 april 2012

Heel knap deze prestatie, als aangeschoten wild op deze wijze een wedstrijd naar je hand zetten met zoveel jonge talenten. Enige dissonant, en zeker niet allleen vandaag was Sammy. Everton blijft ook op momenten dat het niet goed gaat keihard werken voor het elftal.
00
Hans 00:13 12 april 2012

Heren hebben zich knap hersteld na zondag toen ze veel te verkrampt speelden, ze kunnen het wel zo bleek vanavond wel weer.
Als we zondag RKC kunnen pakken wordt het zelfs nog een beetje spannend.
00
Mart 23:12 11 april 2012

We hebben na Folkert Velten eindelijk weer een spits: Ninos Gouriye. Wat scoort die jongen gemakkelijk!!!
En Everton, nou ja….., kan alleen onder Verbeek presteren.
00
DDBT 22:44 11 april 2012

Tjonge wat speelden we lekker vandaag.
Hele verdediging stond weer eens goed, jammer van die goal anders hadden we de 0 weer eens, daar gaan we zondag dan voor met Davidson voorop. Wat heeft die jongen zich bewezen vandaag, contract verlengen met 3 jaar. Weet iemand hou oud hij precies is? Never change a winning team. Dus ook willie erbuiten houden. Bruns/marko handelen veel sneller en oogen veel gemotiveerder. En ook Gourije wordt steeds beter, alweer een goal. Kunnen de enige 2 die in mijn ogen een onvoldoende waren wat van leren. Everton en Samuel. Verder ga zo door en dan kunnen we een goeie serie neerzetten met rkc thuis en de graafschap uit.
00
Marko 22:40 11 april 2012

haha 😉

ja het verlies van afgelopen zondag is wel hard aangekomen bij sommige spelers. Goede overwinning dit!
00
Dominique 22:24 11 april 2012

Goedzo henkuh, ik zeg thuisblijven dan worden we kampioen!!!
00
Henkuh 22:23 11 april 2012

Geloof dat ik in vervolg maar niet meer naar uitwedstrijden ga….. alle gemiste uitwedstrijden hebben we gewonnen ! Overigens “chapeau en petje af” voor de wijze waarop ze zich na zondag herpakt hebben !! Op naar zondag !!
00