Heracles heeft vanavond zijn derde uitzege van het seizoen geboekt. In Breda won Heracles met 1-2 van NAC. De ploeg van trainer Peter Bosz was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar verzuimde in eerste instantie te scoren. Via Ninos Gouriye en een eigen doelpunt van Nemanj Gudelj boog Heracles een achterstand om in Breda en beloonde het zichzelf weer eens!

De ploeg startte fris aan de wedstrijd in Breda en oogde totaal niet vermoeid na de bekerfinale van zondag. Met een ietwat gewijzigde basisopstelling met Ninos Gouriye, Thomas Bruns en Jason Davidson in de basis kreeg Heracles al vroeg in de wedstrijd een grote kans. Tim Breukers zette de bal voor van rechts waarna Thomas geheel vrijstaand de bal over het doel schoot. Heracles had het overwicht zonder verder echt gevaarlijk te worden. Een schot van Everton Ramos da Silva was verder het enige wapenfeit. Het veldspel was goed en het overwicht was er. NAC Breda stelde er weinig tegenover. Wel kreeg het een kans via Eric Botteghin. De Braziliaan kopte voor langs. De thuisploeg kwam enkele minuten voor rust totaal uit niets toch op een onverdiende voorsprong. Jordy Buijs schoot met een volley schitterend raak. Even later redde Jason Davidson op doellijn toen opnieuw Jordy Buijs de bal voor het inschieten had.

In de tweede helft bleef Heracles de betere ploeg in Breda en voetbalde het goed. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van NAC. Desondanks had NAC wel een beste kans vlak na rust. Het was opnieuw Jordy Buijs die dichtbij een doelpunt was. Daarna was het Heracles die nadrukkelijk op zoek ging naar een doelpunt. Samuel Armenteros, Lerin Duarte en Everton Ramos da Silva wisten maar niet te scoren en ook Ben Rienstra zag een schot via een verdediger nog net gered worden door doelman Jelle ten Rouwelaar. Dertien minuten voor tijd was het dan wel raak voor Heracles en dat was ook dik verdiend. Ninos Gouriye draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal hard in het dak van het doel: 1-1. Heracles ging op zoek naar meer en beloonde zichzelf eindelijk eens met drie punten na een goede wedstrijd. Een schot van Thomas Bruns werd door Nemanj Gudelj ongelukkig in het eigen doel gewerkt en betekende de eindstand in Breda. Heracles heeft zich knap hersteld van de bekerfinale en kan weer langzaam omhoog kijken naar de play-offs voor Europees voetbal. Op naar zondag waar RKC Waalwijk de tegenstander is in het Polman Stadion.

Sponsoren

Reacties (59)

Reageer nu!