De wedstrijd volgen elkaar snel op. Komende zondag staat er al weer een wedstrijd voor de deur. Dan komt RKC Waalwijk voor de tweede keer dit seizoen op bezoek in het Polman Stadion. Eerder ontmoeten beide ploegen elkaar in het bekertoernooi in Almelo. Het werd toen 3-0 voor Heracles dat daardoor de halve finale bereikte.

Heracles doet weer helemaal mee om een play-off plaats om Europees voetbal. De ploeg herstelde zich midweeks knap met een overwinning in Breda van de nederlaag in de bekerfinale. Tegen NAC won Heracles verdiend met 2-1. De kans is groot dat Peter Bosz nagenoeg dezelfde elf als woensdagavond zal gaan opstellen. Willie Overtoom is nog niet volledig hersteld en Ninos Gouriye laten al weken zien meer te brengen dan Darl Douglas. Antoine van der Linden is wel weer en zal wel weer terugkeren in de basisformatie is de verwachting. Ook Olivier ter Horst is hersteld van een langslepende knieblessure. Hij maakte donderdagavond weer speelminuten bij Jong Heracles. Bosz is vol lof over de tegenstander van zondag. “Ik heb heel veel bewondering en respect voor RKC Waalwijk. Vooraf zagen veel mensen die ploeg toch als een van de degradatiekandidaten. Ruud heeft er met zijn assistenten een elftal van gemaakt dat degelijk is, goed staat en kwaliteiten heeft. Het is met elkaar echt een goed team, dan zie je hoe ver je kunt komen. Als je het over ‘flow’ hebt is dat op RKC van toepassing.”

RKC Waalwijk kent een uitstekend seizoen tot nu toe. De promovendus staat boven verwachting op een keurige negende plaats op de ranglijst. Trainer Ruud Brood heeft met enkele huurlingen een goed team weten te bouwen van RKC. De degradatiekandidaat vooraf kan nu zelfs denken aan play-offs voor Europees voetbal. Een ploeg dat zeker niet mag worden onderschat zondag. Het won midweeks knap met 2-1 thuis van PSV, die daardoor een kampioenschap wel kunnen vergeten. Trainer Ruud Brood kent weinig personele problemen en zal dus over zijn sterkst mogelijke opstelling kunnen beschikken in Almelo. Alleen Sander Duits is geschorst bij de Waalwijkers.

De wedstrijd staat zondag om 16:30 uur onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (42)

Reageer nu!