De wedstrijd volgen elkaar snel op. Komende zondag staat er al weer een wedstrijd voor de deur. Dan komt RKC Waalwijk voor de tweede keer dit seizoen op bezoek in het Polman Stadion. Eerder ontmoeten beide ploegen elkaar in het bekertoernooi in Almelo. Het werd toen 3-0 voor Heracles dat daardoor de halve finale bereikte.

Heracles doet weer helemaal mee om een play-off plaats om Europees voetbal. De ploeg herstelde zich midweeks knap met een overwinning in Breda van de nederlaag in de bekerfinale. Tegen NAC won Heracles verdiend met 2-1. De kans is groot dat Peter Bosz nagenoeg dezelfde elf als woensdagavond zal gaan opstellen. Willie Overtoom is nog niet volledig hersteld en Ninos Gouriye laten al weken zien meer te brengen dan Darl Douglas. Antoine van der Linden is wel weer en zal wel weer terugkeren in de basisformatie is de verwachting. Ook Olivier ter Horst is hersteld van een langslepende knieblessure. Hij maakte donderdagavond weer speelminuten bij Jong Heracles. Bosz is vol lof over de tegenstander van zondag. “Ik heb heel veel bewondering en respect voor RKC Waalwijk. Vooraf zagen veel mensen die ploeg toch als een van de degradatiekandidaten. Ruud heeft er met zijn assistenten een elftal van gemaakt dat degelijk is, goed staat en kwaliteiten heeft. Het is met elkaar echt een goed team, dan zie je hoe ver je kunt komen. Als je het over ‘flow’ hebt is dat op RKC van toepassing.”

RKC Waalwijk kent een uitstekend seizoen tot nu toe. De promovendus staat boven verwachting op een keurige negende plaats op de ranglijst. Trainer Ruud Brood heeft met enkele huurlingen een goed team weten te bouwen van RKC. De degradatiekandidaat vooraf kan nu zelfs denken aan play-offs voor Europees voetbal. Een ploeg dat zeker niet mag worden onderschat zondag. Het won midweeks knap met 2-1 thuis van PSV, die daardoor een kampioenschap wel kunnen vergeten. Trainer Ruud Brood kent weinig personele problemen en zal dus over zijn sterkst mogelijke opstelling kunnen beschikken in Almelo. Alleen Sander Duits is geschorst bij de Waalwijkers.

De wedstrijd staat zondag om 16:30 uur onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (42)

Reageer nu!
ALBW 21:37 15 april 2012

@ ilonk, mee eens! Laten we het daarbij houden en zaterdag er weer vol voor gaan!!
00
ilonk 21:15 15 april 2012

Jij vond het niet goed alwb en meneer dakmaster ook niet, maar er zijn genoeg supporters die het woensdag wel goed vonden. Ieder zijn mening toch. We zijn het wel allemaal eens dat het vandaag niet goed was. Shit happens. We kunnen als heracles zijnde niet altijd goed spelen, maar meer inzet mag dan wel, want ook slechte wedstrijden kun je met strijd winnen(roda thuis bv.)Daar ontbreekt het teveel wedstrijden aan dit seizoen.
00
ALBW 21:01 15 april 2012

@ilonk, ik vind je optimisme top maar woensdag was het echt niet goed. We hebben maximaal 5 ECHT gevaarlijke momenten gecreerd en dat geld ook voor vandaag. Het klopt gewwon nog niet!! We kunnen beter en ik denk vooral dat effie, sammie en looms eruit moeten!

Tegen Twente en AZ uit was toch echt een heel ander verhaal.. Er werd zoveel meer gecreerd en zoveel scherper gespeelt.. Dat is niet te vergelijken met deze wedstrijden.

T moet gwn beter maar ik geef de hoop nog zeker niet op dus KOMOP JONGENS!
00
ilonk 20:49 15 april 2012

waarom wordt nou hier gezegd steeds dat nac uit ook niet goed was, maar dat we met geluk gewonnen hebben tegen een slecht nac. Hoe slecht is twente dan? Woensdag hebben we gewoon prima gespeeld en had het met goede spitsen met 1-5 kunnen winnen. Nac verliest weinig thuis en zijn meestal sterk en nu we daar gewonnen hebben ligt het aan nac pfff. Als er slecht wordt gespeeld mag dat absoluut geschreven worden, maar als een wedstrijd wel goed is dan ligt het aan de zwakte van de tegenstander.
@johng. Nee begrijp ik. De hele voorhoede moet beginnen met opjagen en daarna het middenveld en dat was er niet vandaag, maar wil niet zeggen dat samuel dan goed gespeeld heeft.
00
Almelofan 20:28 15 april 2012

@ram1983, allemaal leuk en aardig maar volgend jaar redden we het ook niet met alleen jeugd spelers. Woensdaf was ook een stuk geluk.Vandaag vond ik bagger, voornamelijk omdat we qua spirit gwn beter kunnen.!!!!!!!! Sfeer was slecht!! Echt slecht!! Maar ook het spel vond ik niet overheersend.. Veel te weinig kansen!!!! T klopt gewoon niet!

Oh trouwens sorry! Ik ben natuurlijk al weer veel te nagatief! Hopelijk zaterdag een wereld van veeschil anders wordt het kansloos…
00
JohnG. 20:25 15 april 2012

@ dakje

BASTA
00
Dakmaster 20:19 15 april 2012

@johng

Juist ja, jagen doe je met het hele team, RKC vastzetten zoals we altijd deden, op de helft van de tegenstander spelen en van daaruit in scoringspositie komen! Met dost en plet hadden we een vast aanspeelpunt waar everton armenteros overtoom vejinovic omheen konden circuleren, nu ligt de nadruk teveel armenteros, die het niet van zijn fysiek of lengte moet hebben. Voor volgend seizoen proberen een lange spits te scouten!
00
hafc4live 20:16 15 april 2012

Sinds Plet weg is is het niks meer. Aleen twente uit was goed.(az was geluk had in de rust wel 5/1 kunnen zijn) Ik zei nog als je daar geen buitenspelers voor haaldt dan ben je de sjaak en ja dan krijgen we dus veel van dit soort zaadpartijen. Begroting heeft hier helemaal niks mee te maken, rkc zijn begroting is kleiner en wij winnen er 2x niet van. Als je gewoon een goeie coach+11 spelers erneer kuntzetten kun je ver komen en op dit moment hebben wij niet 11 goeie spelers zoals rkc dat wel heeft. En dus eindigen we waar we horen, 13 of 14de.
00
JohnG. 20:13 15 april 2012

@ ilonk.

Als je erbij was geweest, had je duidelijk kunnen zien dat armenteros niet aleen kan gaan opjagen…

Jammer, maar ik denk dat ons seizoen erop zit.
Van psv kun je ook niets verwachten.
00
Ram1983 20:09 15 april 2012

Veel negatieve reacties. Heracles was wel beter als de tegenstander maar ik kan erg goed meeleven met een gelijkspel tegen een stugge en goede tegenstander.

We moeten niet vergeten dat heracles nu 3 wedstrijden in 1 week heeft gespeeld plus nog een wedstrijd van de beloftes. Vermoeidheid kan een rol gaan spelen onze spelers zijn niet gewend aan 3 wedstrijden in de week.

Davidson heeft wederom goed gespeeld en verdient volgend jaar een kans. Ook diverse andere belofte spelers kloppen nadrukkelijk aan de deur. Het seizoen uitspelen genieten van de rust/vakantie en volgend jaar dr weer flink tegen an.

Playoffs spelen hoeft van mij niet, Geef ze maar een langere rust periode. We maken geen tot zeer weinig kans op een plek in europa of psv moet onverwacht tweede worden.

Heracles in europa zou voor de club supporters, en almelo een eer en top zijn. Maar is het wel verstandig volgend jaar met veel nieuwe spelers en beloftes die speel minuten willen maken laten ze eerst een goede basis neerzetten ipv al vroeg moeten beginnen na verwegiestan te reizen wat heracles veel geld kost, met een goede selectie en een nieuw stadion komt europa vanzelf.

Bosz lekker het seizoen uitspelen en onze beloftes die ook een goed seizoen gedraait hebben een kans geven.

Het enige waar ik mij druk om kan maken is dat er nog zo weinig nieuws is over de contracten van breukers (nog niks officieel) looms, davidson en telgenkamp, en nog geen nieuwe spelers zijn aangetrokken. Ik weet wel dat er diverse instroom van de jeugd zou zijn maar een paar spelers met naam of talenten uit de eerste divisie zou wel leuk zijn. Veel goede spelers zijn transfervrij.
00
ALBW 20:04 15 april 2012

@ ilonk, ik ben het met je eens wat betreft Brood maar niet wat wat betreft deze wedstrijd.

Kijk aan de hand van onze begroting is het allemaal mooi dat we niet degraderen maar het punt is…. We kunnen beter. We verliezen vandaag en tegen ado, vitesse, vvv uit, en vitesse uit niet op kwaliteit maar vooral op INSTELLING! En ook woensdag tegen nac vond ik het zoals ik zei niet best.! Was meer geluk en een slecht NAC!

Zaterdag ben ik er uiteraard bij maar we moeten knallen! KOMOP JONGENS!
00
ilonk 19:45 15 april 2012

Het was helaas slecht vandaag door onze slechte voorhoede. Gouriye had in de spits gemoeten. De verdediging lag het niet aan vandaag, maar hoeft allemaal niet zo gefrustereerd te doen hier. We zijn weer lekker veilig en hebben naar onze stand gepresteerd. Vorige 2 seizoenen boven onze stand. Als je 10/11e eindigt hebben we het weer prima gedaan. Davidson was weer goed en breukers speelde ook een goede wedstrijd. Strijd heb ik bij sommige wel gezien, maar iedereen moet meedoen en dan bedoel ik meer everton/armenteros die moet jagen op de keeper ipv terug te sjokken.

@hafcer. Beetje rare reactie onder brood hadden we 8e gestaan. Hij is nu een goede trainer ja, maar geloof dat als we hem niet ontslagen hadden we nu jupiler league hadden gespeeld en iedereen was blij dat hij weg was.
00
ALBW 19:35 15 april 2012

@ddbt, helemaal met je eens. Hopelijk zaterdag tegen graafschap echt beter. En ja we kunnen eigenlijk niet klagen qua onze begroting. Maar qua inzet wel want het kan zoveel beter. Armenteros was een jaar terug echt goed! Op dit moment is die echt bagger en ook everton laat te weinig zien. Mrja ik kan er niet genoeg over kwijt. Om te janken
00
hafcer 19:24 15 april 2012

Mag je niet schieten van Bosz, wat een mongol
Haalt hij Gourije eruit, de enige aanvaller die zijn best deed en een voldoende was en ook nog eens op goal schoot. Maar nee laat die 2 ballerina’s er maar instaan. Met Verbeek stonden we nu 8de en met brood ook!! Hij doet het beter dan onze oh zo slimme staf. tjonge jonge jonge, echt ziek van.
00
Henkuh 19:22 15 april 2012

Met dit voetbal hebben we niets in Europa én in ‘t linker rijtje te zoeken !!
00
corners 19:19 15 april 2012

888585589 corners en alle 888585589 in de handen van de keeper……
00
ddbt 19:18 15 april 2012

nac was slecht bedoel ik en speelde ons in de kaart.
00
ddbt 19:14 15 april 2012

@alwb
Helemaal mee eens,
Nac was gewoon donders goed en ik ben er zaterdag ook weer bij. Maar daarom ben ik nu wel foching hellig.
De zoveelste wanprestatie thuis, na ado,vitesse en een paar x geluk, zie roda en groningen thuis. En nu weer rkc. De verdeging was goed en Davidson speelde weer goed.DE aanval is zo slecht, ongelovelijk. Everton en armenteros donder op man. Mijn hond doet het nog beter. Hun instelling ook, ze doen niet eens hun best. Play ofs zijn weg, dus gewoon uitvoetballen met het team wat er volgend jaar moet staan. En bosz zijn opstelling klopt niet. Waarom nou 4/3/3 als je geen buitenspelers hebt. Gourije eruit, ongelovelijk!!!! Zet hem in de spits en verkoop everton en armenteros, wat een waardeloze spelers zech. Dan kopen we 2 buitenspelers en hebben we een aardig team. En jongens rkc heeft gewoon een beter team, dus helaas. Wij zijn bij de 16 zo slecht en kunnen geen kansen crejeren tegen verdedigende teams en dat is al het hele jaar zo. Bosz veranders niks en mag van mij weg. Hij is naief en past zijn tactiek(wat niet werkt tegen verdedigende teams) nooit aan en houdt er steeds aan vast. Zie hoeveel punten we zo al hebben verloren. Thuis: Ado,vitesse,rkc. Uit: vvv,vitesse,ado,roda en mischien vergeet ik er nog wel wat. Vindt het echt zonde, want we hadden makkelijk 8ste kunnen staan. Bij de graafschap voorspel ik ook zo’n wedstrijd.
00
Dakmaster 19:13 15 april 2012

Heb het ook al eerder en vaker gezegd, het spel is meestal goed en verzorgd, maar stokt rond de 16, dat was onder brood,heerkes,Verbeek ook zo, bij de afronding heb je net dat kleine beetje kwaliteit nodig, om die bal beheerst in te schieten of af te leggen. Teveel mensen die teveel onnodige acties of dribbels inzetten ipv een schot op goal. Er moet gewoon meer rendement uit het spel gehaald worden!
00
ALBW 19:03 15 april 2012

@dakmaster , ja sorry mijn fout. Het is allemaal mijn schuld. We worden vast weer afgekraakt maar ik hou vast aan het feit dat het,woensdag vooral geluk was en vandaag niet goed.

Daarnaast heb ik me schor geschreeuwt maar niemand deed mee. Ik werd alleen maar raar aangekeken. Ik heb meerdere liedjes gestart maar het was echt stil op veel momenten. Een dikke onvoldoende voor de sfeer. Toch heb ik nog vertrouwen in ons zwartwit maar vandaag vond ik een depressie
00
eduard 18:59 15 april 2012

Wat een domper. Waarom werd Gouriye gewisseld? Everton en Armenteros totaal niet in de wedstrijd, en al weken, maar deze toch laten staan, ik weet het echt niet meer. En dan Everton de penalty laten nemen, ik zei direct, die gaat er naast, waarom dit allemaal, weer punten verspeeld. Echt ik vind dat Bosz geen goede, maar slechte akties onderneemt, ook al met het wisselen, veel en veel te laat. Deze partij hadden we echt moeten winnen, helaas door foute akties door de trainer werd er niet gewonnen. Pedro en van Miechum werden node gemist. Peter durft eens het elftal helemaal om te gooien, ik zeg al vaker, de reserves, zijn zo slecht nog niet, ik vind ze zelfs beter. Menigeen heeft het ook al aangetoond. Maar ja er zijn mensen die slapen.
00
Ugur 18:54 15 april 2012

Tactiek veranderen of andere team vormen, voornamelijk voor de aanvallers bedoeld
00
Dakmaster 18:49 15 april 2012

@ALBW

Je mag niet kritisch zijn, alleen maar de hemel in prijzen, ik hoop dat ilonk weer met dat gezever over vejinovic komt aanzetten, want als hij speelt dan winnen we altijd!! Weer was Heracles de betere en kunnen ze niet winnen!!
00
ALBW 18:45 15 april 2012

Sorry hoor maar ik zag t aankomen. Iedereen riep dat we woensdag zo goed hebben gespeeld maar nac was gewoon enorm slecht. We hadden daarnaast gewoon net iets meet geluk

Maar vandaag was het echt bagger. Eerste helft was redelijk maar 2e helft werd et in mijn ogen te weinig gecreerd. WAAROM WERD GOURIYE GEWISSELD?? weekend is nu echt verneukt, playoffs kunnen we denk ik wel vergeten.

En mou gaat iedereen vast roepen dat er alleen maar negatieve reacties komen maar het is wel de realiteit. Na woensdag keek iederern met een roze bril maar onze winst woensdag was in mijn ogen voornamelijk geluk. En nac speelde nog slechter dan Almere city thuis.

LOVE U HERACLES! Ik ben er volgende zaterdag tegen graafschap bij. Ik hoop meerderen van jullie! We moeten effe knallen!!!
00
Dakmaster 18:14 15 april 2012

Wel top gedaan van Everton, penalty missen is ook een vak!
00
Dakmaster 14:31 15 april 2012

Weet er iemand trouwens of die vujevic van fc twente nog bij ons zit?? Want keek net Heracles tv en daar zag ik bij de uitreiking dat hij ook de troostprijs in ontvangst mocht nemen?? Dat zou betekenen dat hij er nog steeds zit.
00
Chay 11:02 15 april 2012

@eduard,

Als we zo spelen als tegen NAC, dan kunnen we de wedstrijd naar onze hand zetten. Maar NAC staat niet voor niets zo laag. Ik denk dat RKC een veel stabieler en degelijker elftal heeft. Gemakkelijk zal het dan ook niet worden verwacht ik. Maar dat we kunnen winnen is zeker. En als we kans willen blijven maken op de play-offs, dan zullen we ook wel moeten.

Gr.,
Chay!
00
Dakmaster 10:19 15 april 2012

Uh als vejinovic erin zit dan winnen we altijd volgens ilonk, net dat laatste eindpaasje! Kom op RKC thuis moet gewoon 3 punten zijn! En ilonk tv kijkse hè alles goed analyseren : )
00
eduard 00:18 15 april 2012

Als er gespeeld wordt als tegen Nac, dan wordt het een gemakkelijke overwinning. Ik hoop dan ook dat we met hetzelfde elftal beginnen.We zien wel waarmee Bosz komt. Nu moet hij toch een keer inzien, dat hij het met het (basisteam) niet red. Als hij dit nog niet inziet, ja dan is die wel erg eigenwijs. In elk geval, veel succes jongens
00
Romano 23:15 14 april 2012

kom op, dit moet we gewoon winnen, al zal het moeilijk worden. Al zullen ze alles moeten geven, al is RKC hele redelijke ploeg, maar als het publiek er achter staat gaat dit ook gewoon lukken en doen we vol mee om de play-offs. IK BEN ERBIJ.
00
ddbt 22:43 14 april 2012

Kom op boys, alle motivatie moet er nu toch zijn? Nec verloren, je andere concurent ook met lege handen achterlaten. En dan wint psv ook nog eens, wat hun concurenten nalaten. Dit kan een topweekend worden hoor!!!
00
Robbert 21:55 14 april 2012

De play-off zitten er na vanavond weer zeker in. NEC verloren en staan op 40 punten. Wij moeten morgen winnen willen we nog kans maken. Kom op Heracles, het kan, doe het!!!!
00
YESSS 20:40 14 april 2012

3/2 psv jongens, zouden we dan toch europa nog ingaan? Nog steeds hebben we er 2 kansen voor.
00
Bompa 20:32 14 april 2012

Belangrijke wedstrijd mogen we zeker niet onderschatten.
00
ddbt 19:40 14 april 2012

Nou nu weten we het 100% zeker.
We moeten winnen van rkc en de graafschap wat net gemakkeljk gaat worden, maar Europees krijg je niet meer van psv. Dus nu op eigen kracht wat ook veel mooier is en wat we ook wel kunnen!! Kom op jongens knallen morgen!!
00
hafc 16:27 14 april 2012

@marcel
Weet ik, maar juist daarom gun ik pasveer zo de 0. Omdat hij vaak te maken heeft met die klungels die dat vernachelen voor hem.
00
marcel vak L 16:21 14 april 2012

@ hafc

de 0 is zeker mooi, maar dit ligt niet zo zeer aan pasveer maar aan degene wie ervoor staat en dan voornamelijk links centraal
00
hafc 13:11 14 april 2012

@felix
Mooi man dat we veilig zijn!!
Maar je moet op den duur naar de begroting kijken. Op het moment moet je naar het team kijken en dan lijkt het me vrij normaal dat we boven de eerste 15 eindigen en meedoen om de play ofs. Wat ik wel met je eens ben is dat dit ooit eindigt. We scouten nu erg goed en goedkoop goeie vervangers en verkopen steeds spelers om daar talenten van te halen. Als wij ooit 1x een miskoop doen zijn we haast al de lul, maar gelukkig doen we dat al 3 jaar niet en doen we weer lekker mee om de play ofs. Verwacht een hele zware wedstrijd met weining doelpunten. Ga voor een 2/0 overwinning. De 0 mag wel weer eens gehouden worden, ook lekker voor Pasveer.
00
hafc_wijfie 09:31 14 april 2012

Niet te makkelijk denken. Wij moeten gewoon winnen. Aan de supporters zal het niet liggen.
Als de spelers alles geven winnen we morgen!!!
00
Henkuh 07:52 14 april 2012

RKC in de flow !!En nu maar hopen dat wij de lijn van winst ook eens een keer kunnen doortrekken………
00
FELIX Hengelo 01:08 14 april 2012

Maar toch…
Ik begin een beetje medelijden met de azijnzeikers te krijgen.
16/17-de begroting.
Al een aantal jaren.
Bizarre prestaties; 8ste, 6de
En dit jaar weer; voor het eerst in 109 jaar bekerfinalist.
En nog in de running voor Kyrgizie uit.
.
WAKE-UP-CALL!!!!!!!
Dit is de beste, meest succesvolle periode waar Heracles in gezeten heeft/ in zal zitten…
Geniet ervan!!
En wat me ook opvalt:
De mensen die het hardst riepen dat de selectie te smal was roepen nu het hardst dat de jonkies in de basis moeten…
.
Maar dat negativisme…
Ik dacht dat ik negatief was…
Volgens mij vergeten nogal veel mensen om de champagne te ontkurken op het moment dat we de nacompêtitie ontlopen.
WROAOOOAAWAAAHAWAHAA, Zonddag.
00
Jroen1991 00:20 14 april 2012

Belangrijke wedstrijd. Als wel nog willen strijden voor de play-offs. Er moet gewonnen worden. Anders kunnen we het vergeten
00