Heracles heeft de goede overwinning op NAC geen vervolg gegeven. De jongens van Peter Bosz kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk. Aan de zijde van Heracles scoorde Lerin Duarte. Bij RKC scoorde Jeff Stans de gelijkmaker.

De eerste helft startte Heracles nog wel aardig, maar echte kansen leverde dit niet op. Heracles bleef gedurende de eerste helft wel de betere partij en kreeg na verloop van tijd ook wat kansjes. De grootste was er voor Everton Ramos da Silva. De Braziliaan mistte een penalty, nadat Armenteros vlak hiervoor in de zestien onderuit gehaald werd. Niet veel later werd het toch 1-0. Op gelukkige wijze scoorde Duarte met een van richting veranderd afstandschot. De 1-0 was tevens de ruststand.

De tweede helft leek RKC het initatief te willen nemen. Het begon behoorlijk fel en dit mondde al snel uit in een doelpunt. Stans wist de bal in de 52ste minuut simpel achter Remko Pasveer te tikken. Deze goal bleek hard aan te komen, want Heracles was geen schim meer van het elftal dat niet lang geleden nog bekend stond om hun goede aanvallende en attractieve spel. Er zat helemaal niks meer in. Fout stapelde zich op fout, duels werden verloren en we mogen blij zijn dat het bij 1-1 is gebleven. De voorhoede , dat twee seizoenen terug goed was voor maar liefst 56 goals, bakt er momenteel weinig van. Everton en met name Armenteros zijn totaal uit vorm.

Het einde van de competitie nadert en een plek bij de eerste negen wordt met de week moeilijker. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen, dus in principe is natuurlijk alles mogelijk. Er moet dan wel wat gaan veranderen, want zoals het vandaag ging, zo kan het absoluut niet vaker!

Sponsoren

Reacties (43)

Reageer nu!