De einde van de competitie nadert. Met nog vier wedstrijden te spelen is nu De Graafschap uit aan de beurt. Alhoewel de resultaten de laatste tijd tegenvallen, zijn de playoff-plaatsen nog steeds niet uit zicht. Er kunnen nog twaalf punten verdeeld worden en Heracles staat vier punten achter op de verrassende nummer acht, RKC Waalwijk. Mocht Heracles morgen winnen, dan doet het weer helemaal mee!

Peter Bosz kan beschikken over een fitte selectie. Jason Davidson zal weer op de plek van Antoine van der Linden spelen, Ninos Gouriye heeft Darl Douglas naar de tribune gespeeld, waardoor de nieuweling weer op de rechtsbuitenpositie mag spelen. Het contract van beide Douglas en Van der Linden lopen  af en Bosz wil de nieuwe generatie de mogelijkheid bieden zich in de kijker te spelen voor het volgende seizoen. Eerder werd al bekend dat het contract van Davidson zeer waarschijnlijk verlengd gaat worden.

De laatste wedstrijd tegen RKC Waalwijk was niet om over naar huis te schrijven. Dit was eigenlijk ook de verdienste van RKC Waalwijk, dat vooral de tweede helft goed standhield in ons Polman Stadion. Duarte scoorde in de eerste helft nog wel de 1-0, maar RKC trok de stand in de tweede helft gelijk.

De Graafschap is sinds de overwinning thuis op FC Utrecht geen rode lantaarndrager meer. Ze hebben de laatste plek overgedaan aan Excelsior na een goede overwinning op FC Utrecht (3-0). Hierna was Ajax te sterk, maar bleef de score in de Arena “maar” 3-1. “Vorige week hebben ze het tegen FC Utrecht goed gedaan met veel strijd. Ze zijn vorige week ook niet ondersteboven gespeeld door Ajax en zullen ook morgen veel strijd gaan brengen. Wij bereiden ons voor zoals op iedere wedstrijd. Het is een belangrijke wedstrijd voor ons, en dus moeten we spelen om te winnen. Met die intentie spelen we altijd.” Aldus onze trainer op de website van Heracles.

Oud-Heraclied en nu trainer van De Graafschap, Richard Roelofsen gaat waarschijnlijk dezelfde tactiek gebruiken als tegen Ajax. Hij vergelijkt de huidige landskampioen met de Almeloërs. ” Heracles is een zelfde soort ploeg als Ajax. De manier van spelen, althans. Vanuit het middenveld, met backs die veel aanvallen. Heracles heeft kwaliteit, maar die kwaliteiten zijn niet te vergelijken met die van Ajax. Wij spelen nu thuis, dus als wij hetzelfde brengen en evenveel vertrouwen uitstralen als bij Ajax, valt er voor ons wat te halen,” laat hij weten op de website van De Graafschap.

De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie en wordt gespeeld om 19:45.

Sponsoren

Reacties (34)

Reageer nu!