Heracles heeft vanavond gewonnen in Doetinchem. In een bizar duel won Heracles met 3-2 op de Vijverberg. Met negen man wist Heracles de overwinning over de streep te trekken. Samuel Armenteros, Ninos Gouriye en Everton Ramos da Silva scoorden voor de Heraclieden.

Het werd een memorabele avond in Doetinchem. In het eerste kwartier was het de thuisploeg die het initiatief had en verdiend op een 1-0 voorsprong kwam via El Hassnaoui. Daarvoor waren de Superboeren al dichtbij een voorsprong geweest via De Leeuw die voor  langs schoot. De ploeg van Peter Bosz mocht bepaald niet klagen. Na de 1-0 troffen de ‘Superboeren’ ook nog de paal en kwam Heracles heel goed weg. Heracles kwam onverwachts na een kleine twintig minuten spelen toch op gelijke hoogte. Eerst schoot Tim Breukers op de vuisten van doelman De Winter, waarna Samuel Armenteros de rebound beheerst afwerkte: 1-1.  Vanaf dat moment begon Heracles weer te voetballen. Veel kansen kreeg het niet, maar binnen het half uur kon het tweede doelpunt voor de Almeloërs genoteerd worden. Ninos Gouriye schoot een voorzet van links nog eerst op de doelman, maar in de rebound kopte de aanvaller binnen: 1-2. Heracles putte vertrouwen uit de voorsprong en ging met 1-2 rusten op de Vijverberg.

Snel in de tweede helft vergrootte Heracles de voorsprong. Everton Ramos da Silva zette Heracles op een comfortabele 1-3 voorsprong op aangeven van Lerin Duarte. Alles leek af te stevenen op een makkelijke avond in de Achterhoek. Niks was minder waard. Heracles ging vanaf dat moment achteruit lopen en kwam zelfs met negen man te spelen toen Lerin Duarte en Mark Looms van het veld werden gestuurd. Lerin Duarte kreeg direct rood wegens een te hoog geheven been en Mark Looms moest met 2x geel van het veld. Ondertussen kreeg De Graafschap ook nog een penalty na een lichte duw van Mark Looms. De ‘Superboeren’ kwamen terug door de benutte penalty, die erg gelukkig binnen werd geschoten door De Leeuw. Ook werd Peter Bosz nog naar de tribune verwezen wegens commentaar op de arbitrage, die wel heel erg zijn stempel op de wedstrijd wilde drukken deze avond. De slotfase was erg hectisch, maar de drie punten werden meegenomen naar Almelo en dat was na afloop het enige wat telde!

Sponsoren

Reacties (51)

Reageer nu!