Nog drie wedstrijden te gaan en de competitie zit er al weer op voor het seizoen 2011-2012. Zaterdagavond komt nummer zes van de ranglijst naar Almelo, SC Heerenveen. Eerder dit seizoen speelde Heracles met 1-1 gelijk in Friesland. Samuel Armenteros zorgde destijds voor een punt.

De Heraclieden doen weer helemaal mee om de play-offs voor Europees voetbal. Afgelopen weekend werd een bizar duel gewonnen in Doetinchem van De Graafschap met 3-2. Doordat de concurrenten RKC Waalwijk en NEC verloren, is Heracles weer helemaal in de race. Het is zaak om zaterdagavond drie punten te pakken in eigen huis tegen SC Heerenveen om plek negen te behalen. Heracles staat één punt verwijderd van deze plek. Heracles zal het zaterdagavond wel moeten doen zonder Peter Bosz, Lerin Duarte en Mark Looms. Allen zijn geschorst door de KNVB. Mark Looms wordt vervangen door Jason Davidson en Lerin Duarte zal zaterdagavond worden vervangen door Thomas Bruns. Ben Rienstra keert weer terug in het centrum van de verdediging. Ook zal Marko Vejinovic er niet bij zijn. De assistkoning heeft nog last van een knieblessure. Bosz weet dat het zaterdag nog één van de cruciale wedstrijden zal zijn om de strijd om plek negen. “Maar op dit moment is elke wedstrijd cruciaal. Heerenveen is een sterke tegenstander. Knap wat ze dit seizoen doen. Het is een meesterploeg in de omschakeling. Daar moeten we op voorbereid zijn” , aldus Peter Bosz.

SC Heerenveen heeft een goed seizoen en deed nog lang mee in de top van de Eredivisie. Doordat de ploeg van Ron Jans niet thuis gaf tegen topploegen zijn ze afgehaakt voor de titel. Voormalig Heracles-speler Bas Dost keert op bekend terrein terug zaterdagavond. De spits is momenteel topscorer in de Eredivisie met 28 doelpunten. De spits zal zaterdagavond met een masker spelen vanwege een gebroken jukbeen. Ron Jans kent verder weinig problemen in aanloop naar de wedstrijd. De lang geblesseerden Geert-Arend Roorda, Gerald Sibon en Daryl Janmaat zijn er zaterdagavond nog niet bij.

De wedstrijd begint zaterdagavond om 18:45 uur in het Polman Stadion. Scheidsrechter is Pieter Vink. Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (26)

Reageer nu!