Nog drie wedstrijden te gaan en de competitie zit er al weer op voor het seizoen 2011-2012. Zaterdagavond komt nummer zes van de ranglijst naar Almelo, SC Heerenveen. Eerder dit seizoen speelde Heracles met 1-1 gelijk in Friesland. Samuel Armenteros zorgde destijds voor een punt.

De Heraclieden doen weer helemaal mee om de play-offs voor Europees voetbal. Afgelopen weekend werd een bizar duel gewonnen in Doetinchem van De Graafschap met 3-2. Doordat de concurrenten RKC Waalwijk en NEC verloren, is Heracles weer helemaal in de race. Het is zaak om zaterdagavond drie punten te pakken in eigen huis tegen SC Heerenveen om plek negen te behalen. Heracles staat één punt verwijderd van deze plek. Heracles zal het zaterdagavond wel moeten doen zonder Peter Bosz, Lerin Duarte en Mark Looms. Allen zijn geschorst door de KNVB. Mark Looms wordt vervangen door Jason Davidson en Lerin Duarte zal zaterdagavond worden vervangen door Thomas Bruns. Ben Rienstra keert weer terug in het centrum van de verdediging. Ook zal Marko Vejinovic er niet bij zijn. De assistkoning heeft nog last van een knieblessure. Bosz weet dat het zaterdag nog één van de cruciale wedstrijden zal zijn om de strijd om plek negen. “Maar op dit moment is elke wedstrijd cruciaal. Heerenveen is een sterke tegenstander. Knap wat ze dit seizoen doen. Het is een meesterploeg in de omschakeling. Daar moeten we op voorbereid zijn” , aldus Peter Bosz.

SC Heerenveen heeft een goed seizoen en deed nog lang mee in de top van de Eredivisie. Doordat de ploeg van Ron Jans niet thuis gaf tegen topploegen zijn ze afgehaakt voor de titel. Voormalig Heracles-speler Bas Dost keert op bekend terrein terug zaterdagavond. De spits is momenteel topscorer in de Eredivisie met 28 doelpunten. De spits zal zaterdagavond met een masker spelen vanwege een gebroken jukbeen. Ron Jans kent verder weinig problemen in aanloop naar de wedstrijd. De lang geblesseerden Geert-Arend Roorda, Gerald Sibon en Daryl Janmaat zijn er zaterdagavond nog niet bij.

De wedstrijd begint zaterdagavond om 18:45 uur in het Polman Stadion. Scheidsrechter is Pieter Vink. Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (26)

Reageer nu!
goedkope uggs eindhoven 20:06 12 december 2012

Hello, Neat post. There’s an issue with your web site in web explorer, may test this? IE still is the market leader and a huge element of other folks will leave out your fantastic writing because of this problem.
00
eduard 01:58 29 april 2012

Ondanks de nederlaag, heb ik genoten vaqn het voetbal. Dit was een van de beste wedstrijden van Heracleszijde. Prima voetbal, van 9 van de 11. Twee spelers hadden allang gewisseld moeten worden en dat zijn Armenteros, en Everton.Wordt er de beste uitgehaald, hij kon best doorgaan, ondanks zijn kramp. Nee, echt ik vind dat de trainers steeds de verkeerde akties nemen.Ze moeten eerder wisselen, waar was v. Miechem.
en jawel, Gourije noooooooooooit wisselen, altijd laten spelen, is de beste speler die we momenteel hebben. Laat het wekelijks zien. Wat moet hij nog meer doen?
00
hsupporters 23:20 28 april 2012

De aanvallers hebben vergeten te scoren en de verdedigers stonden elke x verkeerd.
Ook als je in de aanval bent moet de organisatie achter in goed staan en dat moet v.d. Linden regelen.
Heb ondanks het verlies een mooie wedstrijd gezien.
We hebben weer een goed seizoen gehad met deze begroting en ben benieuw wat het volgend seizoen wordt en met wie.
00
Dakmaster 22:20 28 april 2012

Stukje wat armenteros naar de wedstrijd heeft gezegd!

“” Collega Samuel Armenteros van Heracles stak de hand in eigen boezem. “Ik had de wedstrijd in de eerste helft moeten beslissen”, vertelde de aanvaller aan TC Tubantia. “Op een gegeven moest ik er zelfs een beetje om lachen. Die bal wilde er gewoon niet in.”

Ach hij lacht er tenminste wel om : )
00
John 22:17 28 april 2012

gaat over armenteros zoals julie wel wisten.
00
Dakmaster 22:17 28 april 2012

@robbert

Ik wil graag dansjes Zien, maar ze dansen alleen als ze scoren, en laat dat nou net een probleem Zijn. ; )
00
John 22:17 28 april 2012

@robbert
Huil niet zo, bij rkc en de graafschap kregen we te veel en zo weet ik er nog wel wat, oja twente thuis. Geluk dwing je af en dat doe je dan te weinig.
Ik had de wedstrijd in de eerste helft moeten beslissen”, vertelde de aanvaller aan TC Tubantia. “Op een gegeven moest ik er zelfs een beetje om lachen. Die bal wilde er gewoon niet in.”

Dit zegt genoeg over zijn mentaliteit als je daar om moet lachen. Dost zou er om moeten huilen en boos worden. Tja Nederlanders hebben toch een betere mentalititeit dan die sambavoetballers. Ben de 1ste die blij is als hij werkelijk waar weg gaat naar az(gebeurt toch niet).
00
Robbert 22:13 28 april 2012

De leeghoofden hier hebben weer het grootste woord. Eigen spelers worden beledigd en voor rotte vis uit gemaakt. Ik heb een uitstekend Heracles gezien, alleen hebben we ons werderom niet kunnen belonen. In de rust had het 4-3 moeten staan ipv 0-1. Onze spitsen hebben het enorm laten afweten, geen discussie. Maar wij waren de bovenliggende partij en zoals Bas Dost terrecht opmerkte “we hebben enorm veel mazzel gehad vanavond” We hebben vanavond een Heracles gezien die tekenend was voor dit hele seizoen. teveel wedstrijden goed spelen, de kansen niet afmaken en met lege handen weg gaan. De complimenten maar niet de punten. Mooie uitdaging voor ons bestuur om voor volgend seizoen er wat aan te doen!
00
Marko 22:04 28 april 2012

Maar het is ook niet vreemd dat we van Heerenveen verloren hebben, kwalitatief is Heerenveen veel beter. Ik ben trots op Heracles, heb genoten van onze club!
00
sjaak 21:53 28 april 2012

leg die verwende aanvallers vooral die kut cubaan een twitterverbod op en geef hem mee aan feyenoord woensdag.
00
DDBT 21:43 28 april 2012

Het verschil vandaag was Dost/ armenteros en Everton/ Narsching. Waar dat bij hun de 2 beste zijn, zijn die bij ons de zwakste. Helaas maar Kruzen faalt net zo hard als Bosz en grijpt ook niet in. Wat me wel erg zeer doet is dat we geen onneembare vesting meer zijn. Iedereen denkt nu heracles uit, achja makkie toch. Zie ado,vitesse,rkc en nu weer heerenveen. Volgens VI doen we het uit zelfs beter als thuis. Uit staan we 9de en thuis 13de, dat zegt genoeg denk ik… Jammer maar helaas we hebben teveel zaadpotten gespeeld(thuis vooral) en verdienen de play ofs dus niet.
00
Marko 21:38 28 april 2012

Heracles was zeker beter dan heerenveen, maar heerenveen heeft meer kwaliteit voorin. Naja shit, maar het is zo.

Mooi om te zien dat de jonge garde klaar staat!
00
ilonk 21:35 28 april 2012

Edit: Over armenteros ben ik het eens. Door vooral hem hebben we verloren. Als je voorkomt kun je zelf op de counter spelen nu moesten we elke keer achter een achterstand aanrennen en ja dan geef je ruimte weg.
00
ilonk 21:33 28 april 2012

@dakmaster. Nee dakmaster tuurlijk begrijp ik dat je moet scoren om te winnen, maar iedereen doet hier alsof we tegen bal op het dak hebben gespeeld en dat het spel dramatisch is en dat was het niet. En over positiespel gesproken eerst was het heel traag zonder dreiging naar voren, maar nu is die er wel en zoals dost zei we hebben heel veel geluk gehad, want we kregen wel 8 kansen tegen. Dat heerenveen de kansen wel benut heeft met kwaliteit te maken. Ze hebben de beste voorhoede van nederland mijns inziens dus geen schande. Ga jij er lekker staan.
00
Dakmaster 21:25 28 april 2012

@ilonk

Jij zegt er waren veel beter dan Heereveen? Hoe kan je dat zeggen terwijl de uitslag 2-4 is? Heereveen had veel minder kansen nodig om tot deze score te komen , dus je kan stellen dat Heereveen beter in de afwerking was en wij beter in het Balbezit houden. Je kan dan hier wel weer met je geblaat beginnen, jij kijkt alleen maar naar Balbezit en positiespel, maar jij vergeet dat aan het einde ook nog gescoord moet worden!
00
Dakmaster 21:21 28 april 2012

Positiespel en Balbezit is goed. Tegenstanders hebben ons spel al lang door, laten zich terug zakken en loeren op een counter, Heereveen heeft daar de juiste spelers voor en maakte de kansen dan ook ijskoud af. Jij hebt een mooie wedstrijd gezien, maar we staan weer zonder 3 puntjes, dus wanneer kijk jij voorbij je mooivoetbalbril?? Want ilonk elke week schrijf jij hetzelfde stukje tekst keer op keer! Ongeacht hoe we spelen, als je de penalty eraf haalt dan hebben wij in een wedstrijd met minimaal 4 100% kansen maar 1 keer gescoord, dat is veel te weinig! Armenteros uit de spits en gouriye erin dan maar, want sammy is totaal uit vorm!
00
ilonk 21:18 28 april 2012

edit:

Sterk Heracles wint niet van Heerenveen: 2-4
zie tubantia. blinden
00
ilonk 21:15 28 april 2012

Wat is dit zeg. Wat een nare reacties terwijl het toch 1 van de beste wedstrijden was naar mijn mening van het seizoen. Er werd aantrekkelijk gespeeld en we waren veel beter dan heerenveen die nog 2e kan worden. Tuurlijk moeten die kansen erin, maar je kan het spel toch niet dramatisch noemen. Ik kan helaas niet naar het stadion, maar zou graag willen en denk anderen ook. Jullie zijn successupporters. Er was goed voetbal, maar dan wordt er verloren en dan is het toch bagger. Wordt er minder gespeeld, maar gewonnen dan is het prima. Stelletje zielepoten.
00
Marko 20:59 28 april 2012

Gelukkig spelen we nog niet zo dramatisch als Excelsior, de Graafschap en NAC. D

Leuke pot gezien. Jammer dat de kansen niet werden afgemaakt.
00
Dakmaster 20:25 28 april 2012

Triest triest. Straks komen die azijnzeikers weer mauwen dat we meer postitiespel hebben en goed voetbal spelen en veel Balbezit hebben, het is gewoon dikke stront in een trechter, rendement is te laag spelers niet scherp genoeg bij kansen, en een slappe verdediging, Heereveen krijgt 6/7 kansen en scoort 4 x, wij krijgen 9/10 kansen en scoren 2 x waarvan er toch paar zeker 100% waren.
00
Dakmaster 19:59 28 april 2012

Wat een wedstrijd zeg!!
00
Dakmaster 19:27 28 april 2012

OMG wat een kansen, maar OMG hoe kun je de missen?!?!?!?
00
sjaak 13:57 28 april 2012

@robert
Dansen straatl arogantie uit en zo ogen ze ook. Net als jouw af en toe, dat je denkt dat je alles beter weet. Zo denken hun dat ze de beste zijn(haha).
00
eduard 03:30 28 april 2012

Als Gourije meedoet dan wint HERACLES deze wedstrijd met 3-1.Hij maakt in elk geval een doelpunt.
00
Robbert 00:07 28 april 2012

Heeeerlijk dat deze jongens een dansje doen zoals op de foto, ik kan er niet genoeg van krijgen, want dan is er wat te vieren voor ons clubje en dat willen alle fans toch!!
00
Henkuh 20:16 27 april 2012

Riekus…………… Kratje bier ??
00