Heracles heeft de wedstrijd tegen SC Heerenveen met 2-4 verloren. Een bijzonder aantrekkelijk duel, met veel kansen over en weer leverde uiteindelijk de winst op voor de Friezen.

Het was spannend vanaf minuut één tot en met minuut 80. Heracles speelde de gehele eerste helft op balbezit en wist veel kansen te creëeren. Met name Armenteros had het vizier vanavond niet op scherp staan. Al snel in de wedstrijd kwam hij oog in oog te staan met de onzeker ogende doelman van Heerenveen. De Zweed stuitte echter op zijn landgenoot. Heerenveen bleek vooral genadeloos uit de counter. Tot driemaal toe in de eerste helft kwamen de Friezen vogeltje vrij voor Remko Pasveer. Dost maakte de 0-1, terwijl Narsing en Assaidi niet raak schoten. Aan de zijde van Heracles was Overtoom dichtbij de 1-1, nadat een prachtig schot van hem uit de kruising getikt werd.

De tweede helft was niet minder aantrekkelijk. Heerenveen, loerende op de counter, en met Narsingh en Dost als gevaarlijkste mensen wisten het de verdediging van Heracles ontzettend moeilijk te maken. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat uitgerekend een counter (na slordig balverlies van Bruns op het middenveld), de 0-2 viel. Narsing passeerde Remko Pasveer in de lange hoek. Niet veel later viel de aansluitingstreffer. Kwame Quansah werd na een goede solo-actie door Breuer neergetrokken en dat betekende een penalty. Overtoom prikte zijn vierde penalty van het seizoen binnen.

Net nadat de hoop weer een beetje toenam voor de Heraclieden, maakte Heerenveen daar snel korte metten mee. Djuricic wist Remko Pasveer in de lange hoek te verschalken. Een aantal minuten later was het weer de beurt aan Heracles om het publiek te laten juichen. Een voorzet van Everton werd zeer fraa binnengeschoten door Thomas Bruns. Hierna had Heracles nog ruim de tijd om de score alsnog gelijk te trekken, maar veel kansen kregen ze niet meer. Er was er nog één, een hele grote, voor Samuel Armenteros. Zijn inzet belandde precies in de handen van zijn landgenoot, Kristoffer Nordfeldt.

De wedstrijd werd een kleine tien minuten voor tijd beslist. Bas Dost tekende voor zijn 30ste treffer van het seizoen. Hoewel dit doelpunt bijzonder veel weg had van buitenspel, werd deze 2-4 toch binnengeschoten.

Het seizoen lijkt erop te zitten voor Heracles. Met nog twee wedstrijden te gaan, staat het met een wedstrijd meer een punt achter op de nummer 9, RKC Waalwijk. Mochten we Europees voetbal nog steeds in eigen hand willen houden, zullen we de punten moeten pakken in de Kuip bij Feyenoord. Bovendien moeten de concurrenten morgen geen punten pakken.

Sponsoren

Reacties (42)

Reageer nu!
uggs laarzen china 00:14 15 december 2012

I’ve been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site. Reading this information So i’m satisfied to exhibit that I’ve an incredibly excellent uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I such a lot for sure will make sure to don?t put out of your mind this site and provides it a glance on a constant basis|regularly}.
00
Sjaak 11:27 1 mei 2012

@robert
Dat ben ik wel met je eens, die regels slaan nergens op?? In portugal kunnen ze zo tientallen braziliane strikken, omdat ze erg goedkoop zijn en bij ons moet je meteen foching veel geld betalen.
00
Robbert 09:53 1 mei 2012

Dat Everton zoveel moest verdienen heeft met de idiote regels, die ze hier in dit land strikt hanteren, te maken. We zijn hier roomser dan de paus, de Belgen hebben daar lak aan, wel of geen EU speler, ze betalen gewoon wat het hen waard is. Het zal best kunnen dat Everton inmiddels het salaris heeft zoals EK uit D hier geschetst.
00
EK uit D 07:56 1 mei 2012

@Henk en Sjaak

Ben blij dat jullie bij Heracles werken en alles op straat gooien.

Maar nu even zonder gekheid, Everton is inmiddels “voetbal-nederlander” en bij de contractverlenging destijds mocht er worden afgeweken van de salarisschaal van een voetballer buiten de EU. En zou Heracles dus een contract van misschien maar 200.000 per jaar zijn overeengekomen.

De grens van 1,5 keer het gemiddelde Eredivisie-salaris geldt alleen voor voetballers buiten de EU die niet voldoen aan de norm “voetbal-nederlander” en moeten ouder zijn dat 23 jaar. Ben je jonger dan 23 jaar, dan moet een club minimaal 0,75 keer het gemiddelde Eredivisie-salaris betalen.

Waarvan akte.

Groeten uit Deventerrrr………

Hopelijk promoveert de plaatselijke trots ook. Dan hebben we leuke “derby’s” (Heracles, FCT, De Graafschap, Pec Zwolle en GAE).
00
henk 23:49 30 april 2012

klopt, sjaak heeft gelijk contrakt Everton moet naar beneden, er wordt veel te veel voor deze speler betaald.
Piekenhagen in die jaren was ook te duur, hij moest toen vertrekken.
00
Sjaak 20:25 30 april 2012

Dat mag ook wel voor 5 ton!!!!!!!!!!!!!!! Die contracten moeten echt eens minder worden zeg.
00
Robbert 20:22 30 april 2012

Hé @ snob je hebt wel een heel kort geheugen met je gelul over Everton. Hij is onder Verbeek en Bosz twee keer clubtopscoorder geweest met resp. 14 en 15 goals per seizoen. En dat bij een club als Heracles, hoezo hij kan er geen hot van! Die van Luctor die jij op het oog hebt struikeld over zijn eigen benen, laat staan een goal maken op het hoogste nivo! Hou toch op.
00
snob 19:26 30 april 2012

Hany,Everton heel aardige jongen maar voetballen kan hij niet.
Een van de duurst betaalde prof van Heracles Almelo, maar moet je eens kijken wat hij ervan terecht brengt.
Mischien kunnen we er eentje bij Luctor of Lap halen, daar loopt er vast en zeker nog wel eentje rond.
00
hsupporters 19:22 30 april 2012

henk,
Na zaterdag en een dag neer rust dan Feyenoord zouden de spelers na de gemiste kansen,eer herstel willen voor hun zelf maar ook vd club en supporters.wie ze erin schopt maakt niet uit.

Hany,
Je zag aan het spel van VD Linden dat hij veel beter speelt zonder dan met Looms.
looms moet je steeds bij springen en dat gaat ten koste van zijn eigen prestaties.
Daarnaast heeft.
Davidson heeft het toch perfect gedaan, slechter dan Looms kan toch niet.
00
Hany 19:13 30 april 2012

Zeg dost was ook niet altijd goed en heeft bij ons op de bank gezeten, idem dito voor plet. Everton speelde best aardig, maar moet de kansen afmaken. Armenteros speelde best goed tot het moment dat hij een kans krijgt. Misschien hadden we met looms geen goals tegen gekregen…. Maar wie moet er dan in de spits? En warom is vejinovic alweer geblesseerd?
00
henk 17:34 30 april 2012

Wie moet dat doen? (hsupporters)mischien kunnen we Bas Dost even lenen!
00
hsupporters 16:56 30 april 2012

Woensdag gewoon met de zelfde instelling en spelers beginnen.
Ondanks het verlies tegen Heerenveen heb ik genoten van de instelling.
Als je de kansen er tegen Feyenoord wel inschopt.Waarom zou dat niet kunnen.
Zo ja, heb je het ook nog zelf in de hand met NEC thuis.
00
Henkuh 12:19 30 april 2012

Ter completering het hele artikel….

Het seizoen van SC Heerenveen kan weleens een bizar slot krijgen. De Friezen ‘moeten’ hun laatste competitieduel met Feyenoord mogelijk verliezen om direct Europa in te gaan.

Als de gehele top vijf aanstaande woensdag wint, waaronder Heerenveen zelf op bezoek bij FC Twente, komt trainer Ron Jans de zondag daarna thuis tegen Feyenoord voor een merkwaardige situatie te staan.

Bij een Friese winst op de Rotterdammers, maakt bekerwinnaar PSV grote kans om tweede te worden. Dat zou betekenen dat de directe Europa League-plaats voor plek vijf van de Eredivisie verschuift naar de verliezende bekerfinalist Heracles Almelo.

Indien Heerenveen dus van Feyenoord wint en het nummer vier AZ niet op punten of doelsaldo weet te passeren, neemt het zichzelf dus een directe plek in Europa af. Het eindigt dan namelijk als vijfde, een plaats die bij verlies van Feyenoord zeer waarschijnlijk geen recht meer geeft op directe EL-plaatsing.
00
Henkuh 12:12 30 april 2012

De logica van regels, regels, regels en nog eens regels……….

Indien Heerenveen dus van Feyenoord wint en het nummer vier AZ niet op punten of doelsaldo weet te passeren, neemt het zichzelf dus een directe plek in Europa af. Het eindigt dan namelijk als vijfde, een plaats die bij verlies van Feyenoord zeer waarschijnlijk geen recht meer geeft op directe EL-plaatsing
00
LOL 22:08 29 april 2012

@bombe
Je gelooft toch niet meer in de play ofs, haha mogen blij zijn dat feyenoord ons heel laat woensdag.
00
Bombe' 22:03 29 april 2012

Ik heb een geweldige leuke wedstrijd gezien met veel kansen,over en weer, maar helaas missen wij een echte afmaker. Armenteros, de spits, technisch bekwaam en sterk aan de bal mist nog steeds die koelbloedigheid als afmaker.Tig kansen krijgen en tig kansen missen dat moet tegen Feyenoord anders. Knallen moet je anders kun je de play-offs wel vergeten!
00
zoeken 21:51 29 april 2012

Op het Ek bedoel ik met die landen.
00
zoeken 21:51 29 april 2012

Als we het over ergens te zoeken hebben dan heeft niemand op ajax,psv en twente na er wat te zoeken. Hebben polen en nog 7 van die pruts landen er niks te zoeken. Hebben 9 van de 18 clubs niks in de eredivisie te zoeken. En is de jupiler leaque dood. Wat boeit het nou??? Alles moet toch gevuld worden ofniet dan?
00
foemgi 21:45 29 april 2012

@Appie,

Mee eens
Pasveer een vd betere keepers eredivisie
Spits a la Plet of Drost ontbreekt;echte afmakers!
Woensdag volgt de wraak van de Kuip….
en zingen we: We gaan naar Kazachstan!!!!
00
hsupporters 21:29 29 april 2012

Robert,
Ben het volkomen met je eens.
Maar ik weet niet welk impact Europees voetbal op Heracles heeft in financieel opzicht.
Het misschien eerder aantrekken van spelers?
Daarmee gaat ook een stukje Naams bekendheid. Het lijkt mij dat het ook een goede reclame is voor onze sponsor Ten kate.
We hebben daar zeker niks te zoeken op voetbal gebiedt op dit moment,maar zo zijn de andere clubs ook eens ooit begonnen, maar wat is wijsheid.
00
ddbt 21:26 29 april 2012

Ik ga liever nu al euroap in dan over pak en beet 10 jaar. Wie zegt dat je nog eens zo’n kans zou krijgen, want via de competitie zou het ons echt nooit lukken waarschijnlijk. Aangezien clubs als fc utrecht en heerenveen altijd groter blijven en je de play ofs ook bijna onmogelijk kan winnen. En het is toch leuk om mee te maken, maar ik heb het idee dat sommigen liever 15de worden dan 6de en Europees voetbal halen. En dat je er meer blesures door krijgt is ook onzin. daar heeft ado toch ook geen last van gehad. Spelers willen daardoor liever naa je toe en het is gewoon prachtig om mee te maken. Waar den je dat al die subtoppers jaarlijks voor spelen. Allemaal om dit avontuur mee te maken. En dan als je Feyenoord ontvangt. Man tegen die tijd liggen we er al lang weer uit…. julie weten toch wel dat het nog voor het seizoen is. En als we onverwacht toch de groepfase halen, dan is dat aleen maar mooi en kan het mij niet schelen dat we mischien 6 punten minder hebben als normaal. Dan degradeer je nog niet zolang de onderste 3 zo slecht zijn. En we hebben kunnen zien dat onze spelers juist beter spelen met 2 wedstrijden in de week. Zie Utrecht thuis en nac uit. Het kan je soms helpen dat je in een lekker ritme speelt. Ik speel zelf ook het liefst 2 wedstrijden in de week. Het voelt aleen zwaar als de resultaten slecht zijn. Zolang die goed zijn voelt het erg lekker.
00
Truus 21:12 29 april 2012

@Henkuh,helemaal mee eens!!
00
Robbert 21:06 29 april 2012

Zou voor de club mooi zijn als we Europees voetbal zouden halen, maar we hebben er eigenlijk niets te zoeken. Ik moet er niet aan denken dat we weer met 22 spelers voor 2 teams aan de gang moeten, vervolgens na een reisje naar Kirsigistan gehavend terug komen en vervolgens op zondag Feyenoord moeten ontvangen. Europees voetbal komt voor onze club veel te vroeg. Heracles moet eerst maar eens volwassen worden, ik wil er mee zeggen, groter stadion, begroting naar zo’n 15 miljoen en een selectie van 30 spelers. Dan kunnen we eens aan Europa denken. De komende jaren eerst maar eens doorgroeien.
00
luc 20:24 29 april 2012

vink bedankt,sukkel !
00
Henkuh 17:27 29 april 2012

Al dat gezeur over ‘t linkerrijtje, europees etc moets maar eens ophouden, we hebben ons gehandhaaft dat is ‘t enige haalbare !
00
europees 17:24 29 april 2012

Nou we MOETEN 1 punt of meer pakken, dan hebben we Europees voetbal te pakken warschijnlijk, dus ik verwacht 300% strijd en de dood of de gladiolen. Ze moeten besefen dat dit DE wedstrijd is.
00
hsupporters 17:04 29 april 2012

Woensdag ,winnen of gelijkspelen tegen Feyenoord.Daarmee help je PSV op de 2 de plaats.Europees heb je het nog steeds ten dele zelf in de handen.
00
Daniel 14:15 29 april 2012

Met een speler als Dost of Plet in de spits zouden we met 4-0 gewonnen hebben.
00
ddbt 12:35 29 april 2012

@jan
Zeg niet wat als je het niet weet. Dost zijn clausule is 7 miljoen, dus ookal scoorde hij er 20 dan gaat de prijs niet meer omhoog.
00
ddbt 12:33 29 april 2012

Het verschil vandaag was Dost/ armenteros en Everton/ Narsching. Waar dat bij hun de 2 beste zijn, zijn die bij ons de zwakste. Helaas maar Kruzen faalt net zo hard als Bosz en grijpt ook niet in. Wat me wel erg zeer doet is dat we geen onneembare vesting meer zijn. Iedereen denkt nu heracles uit, achja makkie toch. Zie ado,vitesse,rkc en nu weer heerenveen. Volgens VI doen we het uit zelfs beter als thuis. Uit staan we 9de en thuis 13de, dat zegt genoeg denk ik… Jammer maar helaas we hebben teveel zaadpotten gespeeld(thuis vooral) en verdienen de play ofs dus niet.
00
Evert 12:21 29 april 2012

@rene vak D

Ik ben het niet eens met de stelling dat Davidson goed speelde. Ik vond hem juist verdedigend heel zwak spelen, zie hem liever in het centrum. Hij had helemaal geen vat op die buitenspeler (wat geen schande is). Rienstra is niet snel genoeg voor snelle voorhoede spelers evenals vd Linden die diverse malen in de fout ging bij verdedigende akties. In balbezit was vd Linde wel goed.
00
Marc 11:58 29 april 2012

Goeie wedstrijd…. Heb echt genoten. Alleen jammer van het verlies. Het enigste wat je nu de spelers kan verwijten zijn de kansen die ze niet afmaken.. echt slecht soms. Maar verder een topwedstrijd gezien. 😀
00
Willem 11:29 29 april 2012

Goed gespeeld, ik heb echt genoten, jammer van alle gemiste kansen maar dan weet de clubleiding waar we naar op zoek moeten….
00
rene vak D 11:13 29 april 2012

Op de eerste plaats genoten van de wedstrijd. Als neutrale toeschouwer dan!! Voor een Heracles-fan toch een grote teleurstelling.

Pluspunten:
* Davidson speelde een zeer goede wedstrijd en zorgt voor veel meer snelheid op de flank (sorry Looms, maar dat heeft deze wedstrijd wel duidelijk gemaakt). Een van de beste vleugelaanvallers redelijk uit de wedstrijd spelen (op een paar acties na) verdiend een compliment;
* V/d Linden. Deze wedstrijd veel beter. Waarom? Omdat rugdekking voor Davidson niet altijd nodig is. Dit zorgt voor veel meer lucht. Door de snelheid van Davidson hoeft V/d Linden minder te lopen en kan hij zich meer richten op de centrale taak. Rugdekking van een middenvelder waar nodig was voldoende.
* Gouriye. Speelde zeer aanvallend en ook technisch zeer goed. Nadeel is dat hij nog een beetje teveel een dribbelaar is en probeert voor eigen succes te gaan. Als hij niet in de spits staat is dit niet handig. Een spits mag meer egoistisch zijn vind ik. Als spits zal Gouriye meer bruikbaar zijn als Armenteros (en scoren kan Gouriye wel).
* Bruns. Heeft toch het spelletje goed door en heeft Duarte wel deels doen vergeten.
* Breukers speelde als vanouds een goede pot, lekker gedreven. Die ga je missen.
* Overtoom. Eindelijk weer eens een goede wedstrijd. Leesde het spelletje goed en had een paar dreigende afstandsschoten.
* Quansah. Need I say more.
* Rienstra. Blijft een aanwinst voor de centrale verdediging.
* Pasveer. Een paar goede reddingen. De vier doelpunten waren niet zijn schuld.

Minpunten:
* Everton en Armenteros. Bij vlagen goed (met name Armenteros) maar geen afmakers. Bij zoveel opgelegde kansen moeten er minimaal wat doelpunten vallen. Je doet Heracles met dit verlies echt tekort.
* Scheidsrechter (en soms grensrechters). Als het tegenzit met scoren, dan zie je dat sommige dingen verkeerd worden beoordeeld. Het eerste doelpunt ging hands vooraf en het vierde doelpunt was buitenspel. Ook vlachten de grensrechters soms compleet verkeerd, maar dit mag uiteindelijk geen excuus zijn want je hebt het in eigen hand gehad.

Nog 2 wedstrijden en maar juichen voor PSV vanaf nu. Vandaag cruciaal voor PSV. Bij gelijkspel of verlies zijn zij ook weg (Feyenoord of AZ loopt dan uit of het blijft gelijk in aantallen en dan zie ik niet en Feyenoord en AZ komend weekend verliezen).
00
HafcRdam 11:00 29 april 2012

Genoten van het spel gister, maar wel jammer dat we weer met lege handen staan. Die Gouriye gaat ons echt geld opleveren wat een speler. Zo volwassen op zijn leeftijd, technisch, snel en sterk. Zou hem weleens in de spits willen zien en Armenteros in een vrije rol op rechts.
00
Jan 10:55 29 april 2012

Heerlijke wedstrijd gezien met een zeer goed voetballend Heracles. Jammer dat iedereen zo negatief is over onze spitsen, die keeper van de Friezen mag ook geroemd worden om de onmogelijkste ballen die hij er uit ranselde. En wie gaf ook al weer na een mooie actie die perfecte bal terug op Bruns bij de 3-2??? Trots dat onze club dit voetbal laat zien en wij ons alweer in de eredivisie handhaven. Hier kijk ik liever naar dan het voetbal deze week van Chelsea met al die veel te dik betaalde zgn supersterren! Mooi het applaus voor Bas Dost bij zijn wissel; hij heeft zijn marktwaarde verder opgeschroefd en dat levert Heracles alleen maar meer geld op in het laatje.
00
Appie 10:16 29 april 2012

@henk,

Lees ik dat goed?
Pasveer kwijt zien te raken?
Je kunt beter niet meer reageren op deze site,
heb zelden zo’n domme opmerking gelezen!

Gegroet!
00
Henkuh 09:55 29 april 2012

Een geweldige pot voetbal gezien met een geflatteerde uitslag. Maar het toch wel triest dat onze “spitsen” het (weer) niet af kunnen maken, iets wat ons ‘t hele seizoen al opbreekt !! Ook de nagenoeg ongeslagen status in thuiswedstrijden taant. Natuurlijk zijn we een kleine club met dito begroting en hebben we ook fantastische wedstrijden gespeeld maar ik blijf erbij dat zgn mooie voetbal is niet voor ons weggelegd daar hebben we eenvoudig de killers niet voor. Komt bij dat dit spel ons ook al aardig wat punten gekost heeft. Het klinkt wellicht negatief maar de plek op de ranglijst is geflatteerd……………. Op naar volgende seizoen en het zal mij benieuwen wie of wat er nog bij ons speelt want ik heb ook ‘t idee dat enkele spelers met hun hoofd allang bij ‘t volgende seizoen zijn.

waarvan acte !!
00
eduard 02:04 29 april 2012

Ondanks de nederlaag, heb ik genoten van het voetbal. Dit was een van de beste wedstrijden van Heracles. Prima voetbal, van 9 van de 11. Twee spelers hadden allang gewisseld moeten worden en dat zijn Armenteros, en Everton.Wordt er de beste uitgehaald, hij kon best doorgaan, ondanks zijn kramp. Nee, echt ik vind dat de trainers steeds de verkeerde akties nemen.Ze moeten eerder wisselen, waar was v. Miechem.
en jawel, Gourije noooooooooooit wisselen, altijd laten spelen, is de beste speler die we momenteel hebben. Laat het wekelijks zien. Wat moet hij nog meer doen? Bruns en Gourije horen bijelkaar, dit gaat goed samen.
00
Senator 00:56 29 april 2012

Kom kom ……….
jammer van de punten ja, maar hebben wij niet genoten van het spel van Heracles ?
Ik wel !!!!!
Yja en wie zegt nu dat Armenteros een ‘echte’ spits is ¿
Top voor Davidson,Bruns en ja ook vdl speelde goed
00
Truus 00:33 29 april 2012

Wat een wissel,Armoetroef(bedankt Henk)blijft staan,terwijl die geen pepernoot raakt,mijn kleinzoon uit het G-team van ON,had het nog beter gedaan,wat een KLUNGEL!!
00
henk 23:54 28 april 2012

prima voetballend heracles beter Als heerenveen.(MAAR WAT SCHIET JE ER MEE OP, ZOVAAK DIT SEIZOEN.)
maar de aanvallers weer,Everton en Armenteros.(Armetroef)
Als ik de aanvallers zo zie spelen heb ik idee dat die nooit een goal zullen maken.
De beste aanvaller wordt er ook nog eens uigehaald Gouriye.
Laat we zien Armetroef Everton en Pasveer zo snel mogelijk zien kwijt te raken.
Naar Groningen of A.Z. en looms naar Den Haag. Looms zal volgende week wel weer spelen
Wat komen deze spelers toch een kwaliteit van scoren te kort.
00