Heracles heeft de wedstrijd tegen SC Heerenveen met 2-4 verloren. Een bijzonder aantrekkelijk duel, met veel kansen over en weer leverde uiteindelijk de winst op voor de Friezen.

Het was spannend vanaf minuut één tot en met minuut 80. Heracles speelde de gehele eerste helft op balbezit en wist veel kansen te creëeren. Met name Armenteros had het vizier vanavond niet op scherp staan. Al snel in de wedstrijd kwam hij oog in oog te staan met de onzeker ogende doelman van Heerenveen. De Zweed stuitte echter op zijn landgenoot. Heerenveen bleek vooral genadeloos uit de counter. Tot driemaal toe in de eerste helft kwamen de Friezen vogeltje vrij voor Remko Pasveer. Dost maakte de 0-1, terwijl Narsing en Assaidi niet raak schoten. Aan de zijde van Heracles was Overtoom dichtbij de 1-1, nadat een prachtig schot van hem uit de kruising getikt werd.

De tweede helft was niet minder aantrekkelijk. Heerenveen, loerende op de counter, en met Narsingh en Dost als gevaarlijkste mensen wisten het de verdediging van Heracles ontzettend moeilijk te maken. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat uitgerekend een counter (na slordig balverlies van Bruns op het middenveld), de 0-2 viel. Narsing passeerde Remko Pasveer in de lange hoek. Niet veel later viel de aansluitingstreffer. Kwame Quansah werd na een goede solo-actie door Breuer neergetrokken en dat betekende een penalty. Overtoom prikte zijn vierde penalty van het seizoen binnen.

Net nadat de hoop weer een beetje toenam voor de Heraclieden, maakte Heerenveen daar snel korte metten mee. Djuricic wist Remko Pasveer in de lange hoek te verschalken. Een aantal minuten later was het weer de beurt aan Heracles om het publiek te laten juichen. Een voorzet van Everton werd zeer fraa binnengeschoten door Thomas Bruns. Hierna had Heracles nog ruim de tijd om de score alsnog gelijk te trekken, maar veel kansen kregen ze niet meer. Er was er nog één, een hele grote, voor Samuel Armenteros. Zijn inzet belandde precies in de handen van zijn landgenoot, Kristoffer Nordfeldt.

De wedstrijd werd een kleine tien minuten voor tijd beslist. Bas Dost tekende voor zijn 30ste treffer van het seizoen. Hoewel dit doelpunt bijzonder veel weg had van buitenspel, werd deze 2-4 toch binnengeschoten.

Het seizoen lijkt erop te zitten voor Heracles. Met nog twee wedstrijden te gaan, staat het met een wedstrijd meer een punt achter op de nummer 9, RKC Waalwijk. Mochten we Europees voetbal nog steeds in eigen hand willen houden, zullen we de punten moeten pakken in de Kuip bij Feyenoord. Bovendien moeten de concurrenten morgen geen punten pakken.

Sponsoren

Reacties (42)

Reageer nu!