Woensdagavond staat het laatste uitduel van deze competitieronde op het programma voor Heracles. De ploeg van Peter Bosz gaat op bezoek bij nummer 2 Feyenoord in De Kuip. Eerder dit seizoen werd het een gelijkspel in Almelo tussen beide ploegen (1-1).

Heracles verloor afgelopen weekend thuis van een effectief SC Heerenveen. De Friezen waren dodelijk in de afronding en wonnen met 4-2 in het Polman Stadion. De ploeg van Peter Bosz is desondanks nog steeds in de race voor play-offs om Europees voetbal. De negende plaats is nog steeds binnen handbereik of als PSV tweede zou worden gaan de Heraclieden direct Europa in komend seizoen. Peter Bosz en Lerin Duarte zitten beide hun laatste wedstrijd schorsing uit tegen Feyenoord. Marko Vejinovic is nog steeds geblesseerd aan de knie. Jason Davidson krijgt de voorkeur boven Mark Looms, die plaats moet nemen op de reservebank in Rotterdam. “Als wij winnen of gelijkspelen en PSV doet wat ze moeten doen dan helpen we elkaar”, aldus trainer Peter Bosz. “Maar natuurlijk kijken we ook naar de negende plaats. Ook dat kan nog steeds, maar dan moeten we presteren tegen Feyenoord. Beiden wegen liggen open. We staan twee punten achter op RKC en krijgen met N.E.C. nog een concurrent. Natuurlijk weet iedereen dat wij bij een tweede plaats van PSV Europa in gaan.”

Feyenoord kent een wonderlijk seizoen onder succestrainer Ronald Koeman. Niemand had vooraf verwacht dat de Rotterdammers zelfs gingen strijden om plek twee, waar de ploeg van Koeman nu staat. De ploeg heeft 64 punten gehaald en won afgelopen weekend de belangrijke thuiswedstrijd van AZ met 1-0. Feyenoord zal ook woensdag moeten winnen om de tweede plaats tot het einde veilig te stellen. Trainer Ronald Koeman heeft wel een spitsenprobleem tegen Heracles. De spitsen John Guidetti en Gyon Fernandez. Guidetti kampt met een griepvirus en Fernandez liep een hamstringblessure op tegen AZ. Wie Koeman in de spits zal zetten wilde de oefenmeester nog niet mededelen. Opties zijn Anass Achahbar of Sekou Cissé. Karim El Ahmadi keert weer terug in het elftal na een schorsing. ‘Als wij vanuit onze sterkte voetballen, is de kans groot dat we winnen’, zei hij. ‘De focus bij de spelers is er absoluut. Er zal morgen een elftal staan dat wederom alles geeft, voor wederom een uitverkocht huis,’ aldus Koeman. Mocht Feyenoord winnen, dan is het zo goed als zeker van een EL-ticket. Een prestatie van formaat voor de ploeg van Ronald Koeman.

De wedstrijd staat woensdagavond onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen en begint om 20.00 uur. Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (40)

Reageer nu!