Woensdagavond staat het laatste uitduel van deze competitieronde op het programma voor Heracles. De ploeg van Peter Bosz gaat op bezoek bij nummer 2 Feyenoord in De Kuip. Eerder dit seizoen werd het een gelijkspel in Almelo tussen beide ploegen (1-1).

Heracles verloor afgelopen weekend thuis van een effectief SC Heerenveen. De Friezen waren dodelijk in de afronding en wonnen met 4-2 in het Polman Stadion. De ploeg van Peter Bosz is desondanks nog steeds in de race voor play-offs om Europees voetbal. De negende plaats is nog steeds binnen handbereik of als PSV tweede zou worden gaan de Heraclieden direct Europa in komend seizoen. Peter Bosz en Lerin Duarte zitten beide hun laatste wedstrijd schorsing uit tegen Feyenoord. Marko Vejinovic is nog steeds geblesseerd aan de knie. Jason Davidson krijgt de voorkeur boven Mark Looms, die plaats moet nemen op de reservebank in Rotterdam. “Als wij winnen of gelijkspelen en PSV doet wat ze moeten doen dan helpen we elkaar”, aldus trainer Peter Bosz. “Maar natuurlijk kijken we ook naar de negende plaats. Ook dat kan nog steeds, maar dan moeten we presteren tegen Feyenoord. Beiden wegen liggen open. We staan twee punten achter op RKC en krijgen met N.E.C. nog een concurrent. Natuurlijk weet iedereen dat wij bij een tweede plaats van PSV Europa in gaan.”

Feyenoord kent een wonderlijk seizoen onder succestrainer Ronald Koeman. Niemand had vooraf verwacht dat de Rotterdammers zelfs gingen strijden om plek twee, waar de ploeg van Koeman nu staat. De ploeg heeft 64 punten gehaald en won afgelopen weekend de belangrijke thuiswedstrijd van AZ met 1-0. Feyenoord zal ook woensdag moeten winnen om de tweede plaats tot het einde veilig te stellen. Trainer Ronald Koeman heeft wel een spitsenprobleem tegen Heracles. De spitsen John Guidetti en Gyon Fernandez. Guidetti kampt met een griepvirus en Fernandez liep een hamstringblessure op tegen AZ. Wie Koeman in de spits zal zetten wilde de oefenmeester nog niet mededelen. Opties zijn Anass Achahbar of Sekou Cissé. Karim El Ahmadi keert weer terug in het elftal na een schorsing. ‘Als wij vanuit onze sterkte voetballen, is de kans groot dat we winnen’, zei hij. ‘De focus bij de spelers is er absoluut. Er zal morgen een elftal staan dat wederom alles geeft, voor wederom een uitverkocht huis,’ aldus Koeman. Mocht Feyenoord winnen, dan is het zo goed als zeker van een EL-ticket. Een prestatie van formaat voor de ploeg van Ronald Koeman.

De wedstrijd staat woensdagavond onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen en begint om 20.00 uur. Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (40)

Reageer nu!
uggs laarzen nederland 15:06 11 december 2012

Hello there, simply become alert to your weblog thru Google, and found that it’s really informative. I’m going to watch out for brussels. I will be grateful if you happen to proceed this in future. Numerous folks can be benefited from your writing. Cheers!
00
stef 22:24 2 mei 2012

Wat hadden wij dit seizoen een goede backs.
Wat zullen de mensen die de afgelopen jaren Breukers en Looms de grond in trapte, een spijt krijgen.
00
ddbt 22:08 2 mei 2012

ONGELOVELIJK. Zie ik net armenteros met quedetti boxen(hand tegen hand) en hem vrolijk lachen. Hopelijk gaan er volgend jaar echt wat weg( de 3 NEPvedetees, overtoom,armenteros en overtoom) Spelen alsof ze erg goed zijn en boeien het niks als we kansloos verliezen. Bosz zijn contractverlengin is waanzin, we werden vorig jaar 8ste en nu 13de. Ik voorzie volgend jaar met dit teasm play ofs. Er zit geen vooruitgang in en niemand boekt progessie. Noem mij 1 speler die sinds de winterstop beter is geworden op Pasveer na, maarja die wordt niet getraind door de heren bosz en kruzen. Dat we de finale speelden is mooi, maar laten we niet vergeten dat we daar maar 1 goeie wedstrijd voor hoefden te spelen en daar hadden we ook erg veel geluk(az uit). Hoop ook echt niet dat we europees halen, omdat heerenveen misschien wint, dan denken ze dat we het vreselijk goed hebben gedaan terwijl dat dus echt niet zo is. Ben toe aan vakantie, want op vvv thuis en twente en az uit na kan ik me dit jaar niet zo veel moois herrineren. Hoop dat we volgend jaar een beter team hebben vooral qua instelling en mentaliteit en dat begint bij een nieuwe trainer. Trouwens gefeliciteerd Ruud Brood, je verdient de play ofs!
00
Dakmaster 21:51 2 mei 2012

Ach ja slechter as bie’j tweente kan et nich ; )
00
stef 21:34 2 mei 2012

Heel veel jongens geven vandaag niet thuis. Overtoom en Bruns waren de 1e helft dramatisch. Achterin missen we Looms.
00
Marko 21:31 2 mei 2012

Stef, precies je zegt het goed. de beloften spelen idd leuk voetbal. Maar dat zegt niks.

Ach het is toch een mooi seizoen geweest 😉 en wees nou eens eerlijk. Met een 11e/12e plek en de bekerfinale. daar kan je toch tevreden mee zijn.
00
Roberto 21:29 2 mei 2012

PB en HK wel eens van resultaatvoetbal gehoord?
Dit kan ik zelfs van te voren verzinnen: met de achterste mensen tegen de middenlijn aanspelen en dan wachten op de counter. En dan nog verbaasd zijn dat je ze om de oren krijgt ondanks onze snelle centrale verdediger vdl?
00
stef 21:28 2 mei 2012

als ik ter wierik zie verdedigen, weet ik waarom jong heracles hoog staat. De rest van de “jong” elftallen, is dramatisch.
00
hans 21:27 2 mei 2012

zonder duarte en vejinovic is er niemand die een opening kan creeren.
00
eduard 21:26 2 mei 2012

Marko, Nog altijd beter als onze zogenaamde basisspelers.Zie Jong Heracles, staan niet voor niets zo hoog, ze kunnen in elk geval doelpunten maken.
00
Ugur 21:26 2 mei 2012

Ik schaam me, maar aan de andere kant heb ik er ook schijt aan. We hebben nooit iets bereikt met dit tactiek(alleen de finale dan) we konden psv en ons zelf hiermee helpen maar doei play offs, doei europa, alles opeens weg
00
Dakmaster 21:23 2 mei 2012

Wat een stakker elftal!!!
00
eduard 21:23 2 mei 2012

Zelden zo dom voetbal gezien, met zo,n domme tactiek. Smit please , zeg hier toch eens wat van, het is niet om aan te zien.
00
Marko 21:23 2 mei 2012

Met v.Michem en Pedro win je ook geen wedstrijden mee hoor… vooral met Pedro niet.
00
ddbt 21:23 2 mei 2012

@marko
Eduard heeft gewoon gelijk. We hebben een beter team dan rkc en roda en staan kats onder hun. Bosz pak je spullen, en dat zei ik in de winterstop al. De tactiek faalt hard en werkt totaal niet, elke tegenstander heeft ons door. We kunnen niet eens meer winnen van rkc en ado thuis. Waar gaat dit heen volgend jaar. Feyenoords grootste overwinning 3/0 en daar gaan ze tegen ons weer lekker overheen.
00
eduard 21:19 2 mei 2012

Marko,Everton eruit, Bruns ,Gourije, v.Michem, Pedro laten spelen. Kom op Bosz, neem deze aktie toch een keer. Met je basis spelers verlies je deze wedstrijd ook. Dit reeds eerder gechreven.
00
ddbt 21:18 2 mei 2012

Nou, daar is ie dan, heeft nog lang geduurd. Bosz bedankt weer met je lekkere tactiek. Tjonge jonge weer blind aanvallen zonder 1 kans te krijgen en er weer simpel uitgecounterd. Ben klaar met de voeetbal van de 2de seizoenshelft. Op twente en az uit na haast geen mooi voetbal gezien helaas. En dat komt door deze tactiek van bosz. Ook Davidson faalt hard en looms eruit heeft niets geholpen. Moet er niet aan denken dat we met dit 11 tal Europa in. Ik denk dat wij trouwens het saaiste team zowat zijn om naar te kijken, we hebben 60 minuten de bal en crejeren HELEMAAL NIKS. Geven veel kansen weg en het is saai omdat er in balbezit van ons toch niks gebeurd. Ze verdienen echt allemaal veels te veel in verhouding met wat ze doen. Aleen Pasveer kan hogerop, de rest moet hier nog lekker blijven en voor sommigen geldt een stap terug naar de jupiler leaque.
00
Marko 21:15 2 mei 2012

Eduard..wie moet Bosz dan opstellen voorin?
00
eduard 21:10 2 mei 2012

Jonge jonge jonge, wat wordt er hier dom gevoetbald. We spelen ze gewoon in de kaart. En nog steeds worden Armenteros en Everton opgesteld, maken er echt niks van. Nee, ik weet het zeker, een andere trainer heeft veel meer punten gehaald met dit Heracles. Jammer jammer jammer. Nee Bosz en ook zijn hulp , zijn te eigenwijs.
Dit wordt een dikke nederlaag, kun je nu al zien.
00
hsupporters 21:02 2 mei 2012

Stef,
als Looms speelt ligt ook onze linkerkant wagenwijd open.Nu heb je duidelijkheid en meer balans.
00
john 20:58 2 mei 2012

We hebben wel weer 70% balbezit en daar is het de jochies om te doen, dus hun wedstrijd is weer geslaagd. Hun vinden balbezit knapper dan punten en denken ook dat het komt omdat ze goed spelen, inplaats van dat ze denken van, heyy feyenoord geeft ons de bal expres he???.
00
ddbt 20:39 2 mei 2012

Stef je hebt gelijk. Iedereen zeikt op looms, maar vdl is veel en veel slechter, snap er ook niks van. Zet Davidson centraal, daar speelt hij ook beter en zet looms gewoon op linksback. Verder hebben we maarliefst 0 kansen en al 8 tegen. Dan teken ik voor deze einduitslag hoor.
00
stef 20:36 2 mei 2012

Ik mis Looms. Wat een verschil. Rechterkant van Feyenoord ligt helmaal open, en er kom bij ons op de linkerkant niemand op.
00
niksteklagen 20:32 2 mei 2012

Wat een geluk dat het 1/0 is zeg!!! Echt de uitslag is prachtig als je naar het spelbeeld kijkt. Ik hou het op 5/0.
00
hafcer 20:18 2 mei 2012

Blijven voetballen bosz jonge, kijk dan weer, dat brengt ons toch gvd helemaal niks en straks wordt het uit een counter weer 2 en 3/0 en kun je inpakken. Bah bah en nog eens bah. Had gewoon met 11 man voor de goal gaan staan. Voetballend verliezen wij het altijd van feyenoord. Maar je kunt ook eens een keer niet zo EIGENWIJS zijn BOSZ en jouw tactiek aanpassen, zoals rkc,nec,utrect en ado dat hier ook deden. Maarja hun hebben slimmere tacktieken.
00
Marko 20:16 2 mei 2012

Ach het is ook mooi geweest zo 🙂 Handhaving, finale beker.Seizoen geslaagd.
00
ddbt 20:13 2 mei 2012

10,10,10,10
Lijkt nergens op, gaat weer op zijn 65ste en verdedigend bakken ze er weer niks van. Had al wel 3/0 kunnen zijn. Maarja meer dan de 14de plek verdienen we ook gewoon niet, helaas. Mischien verandert het nog.
00
Jroen1991 18:37 2 mei 2012

@Robbert

Nee het gaat inderdaad niet om 2 wedstrijden. Het gaat om 1 wedstrijd en daar moet je toch wel 90 minuten lang de 0 kunnen houden met alleen de bal de tribune in te schoppen?

Voetballend kunnen ze het waarschijnlijk in een kolkende kuip toch niet aan.
00
Robbert 17:52 2 mei 2012

Heracles kan helemaal geen anti voetbal spelen, wat zeggen jullie u! En Peter Bosz kennende zal hij gewoon proberen te scoren en niet met 10 man achter de bal spelen. We hebben er helemaal niet de spelers voor. En ga je zo voetballen, dan kun je er op wachten dat de bal er in vliegt. Het gaat niet om twee wedstrijden!!
00
ddbt 17:32 2 mei 2012

Zowel rkc,utrect,nec en ado hebben hier punten vandaan gehaald. Dan moet er wel wat mogelijk zijn als je weet dat je hier Europees kan pakken!!! Maar ik verwacht dat ze zich als lamme schaapjes laten afslachten in de kuip net zoals tegen psv in de finale, helaas.
00
ferhatmaster 16:11 2 mei 2012

wij moeten van feyenoord winnen wij moeten tegen feyenoord weing ruimtes geven
00
eduard 13:56 2 mei 2012

Everton eruit, Bruns ,Gourije, v.Michem, Pedro laten spelen. Kom op Bosz, neem deze aktie toch een keer. Met je basis spelers verlies je deze wedstrijd ook. Veel meer kans met genoemde spelers.Maw een hele andere voorhoede. Achterin is het wel goed. Moet meer snelheid , en meer kansen worden benut, in de voorhoede.Een Bruns maakt extra veel kilometers. En let op vanaf het begin deze spelers mee laten doen, niet halverwege dat heeft geen zin, ze moeten de ritme te pakken hebben, en deze ook laten staan, alleen bij blesures indien nodig. Kijk vooruit , want dit gaat het worden, in de nieuwe competitie.
00
Sjaak 13:43 2 mei 2012

@jeroen
Helemaal mee eens, lekker anti voetbal spelen, hoe we 1 punt of meer pakken boeit vanavond niemand. als we hier een resultaat halen gaan we Europa in en hebben we een groot feest. Kom op jongens 1x nog knallen en dan lekker genieten van de vakantie! Hopelijk zijn de aanvallers vandaag 1x scherp dan geef ik ons nog wel een goeie kans. Gourije MOET gewoon in de spits. Dat heeft hij nu wel verdiend naa al die goeie wedstrijden.
00
Jroen1991 13:36 2 mei 2012

Gewoon helemaal niet aanvallen.
Alleen maar op de counter spelen.
Het gaat vandaag niet om het voetbal maar om het resultaat.
Er moet 1 punt gehaald worden in rotterdam.
En dan vooral naar PSV kijkende.
Gewoon met 10 man op de 16 gaan staan en laat feyenoord maar komen.
00
HafcRdam 13:04 2 mei 2012

Hoop echt dat ze de 3 punten pakken vanavond. Heb ook een sympathie voor Feijenoord aangezien ik al een tijdje in Rdam woon. Neem maar van mij aan dat de Rotterdammers hier toch wel respect hebben voor Heracles. Die zien ook wel dat als Heracles een goede dag heeft dat ze dan iedereen kunnen verslaan. Hoop dat PSV wint vanavond en wij ook dan gaan we direct Europa in dat zou toch geweldig zijn?
00
hafcer 11:52 2 mei 2012

Als we vanavond net zo spelen als tegen heerenveen zijn we echt niet kansloos. Als armenteros vandaag iets scherper is voor de goal moet het zeker kunnen. Gouriye zie ik ook graag in de spits.
Gaan er nog veel supporters heen vanwege het slechte vervoer naar de finale?
00
ALBW 11:40 2 mei 2012

Het zal lastig worden en de kans is klein. Maar dit is wel onze grootste kans om EU voetbal af te dwingen! Of via psv of om nog 9e te worden! Ik hoop dus dat er vanavond een vechtend heracles staat zoals tegen az en 053 uit! Een punt of meer pakken vanavond is voor mij een reden voor een feestje!
00
Brrr 10:38 2 mei 2012

Ik zou graag Gouriye in de spits zien en Armenteros en Everton aan de buitenkant.
00
Henkuh 09:54 2 mei 2012

“Woensdag, gehaktdag !”
00