Nog één wedstrijd te gaan deze competitie. Zondag staat de laatste competitiewedstrijd thuis tegen NEC op het programma. Een wedstrijd waar voor Heracles niks meer te behalen is. Het kan alleen nog tiende worden bij winst en mogelijk nog Europa in als PSV tweede wordt.

De ploeg liet de kans op een play-off plaats midweeks lopen in De Kuip. In Rotterdam leek het er totaal niet op dat de ploeg nog ergens voor speelde. Het verloor met 4-1 van Feyenoord en daar was ook niks op af te dingen. Feyenoord staat knap tweede en hoopt dit na zondag vast te houden. De ploeg van Peter Bosz mag nog hopen  om via een gelukkige weg Europa in te gaan. Als PSV toch nog tweede weet te worden gaat Heracles direct Europa in. Zondag staat er verder weinig op het spel voor de Heraclieden. De tiende plek is gezien de begroting en selectie toch wel een prima plek om het seizoen af te sluiten. Daarnaast wordt na de wedstrijd afscheid genomen van de vertrekkende spelers. Bosz kan zondag niet beschikken over Kwame Quansah (geschorst) en Marko Vejinovic (knieblessure). “We staan twaalfde, maar kunnen nog tiende worden. Dat willen we heel graag, dus we gaan kijken of we FC Utrecht en N.E.C. in kunnen halen. Het is fijner om tiende te worden dan twaalfde. Ik vind dat we de mensen dit jaar vermaakt hebben met goed en aanvallend voetbal. Op die manier moet je ook afsluiten. Vervolgens trainen we nog door tot eind mei, en de Beloften spelen nog twee wedstrijden (waaronder de laatste thuiswedstrijd, komende maandag tegen Jong ADO Den Haag, red.).”

Tegenstander NEC staat twee plaatsen hoger dan Heracles. De Nijmegenaren hebben plek negen nog binnen handbereik. De ploeg van Alex Pastoor staat twee punten achter op Roda JC. NEC zal dus moeten winnen in Almelo om nog enigszins kans te maken op play-offs om Europees voetbal. Het meespelen van Bram Nuytinck is erg onzeker. De verdediger liep afgelopen week een enkelblessure op. Rens van Eijden is wel weer fit om te spelen. Daarnaast is Leroy George geschorst. Alex Pastoor zal waarschijnlijk met dezelfde elf starten als tegen AZ.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem en begint om 14:30 uur. Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je laatste voorspelling van dit seizoen in te vullen!

Sponsoren

Reacties (19)

Reageer nu!