Oud-Heraclied Bas Dost heeft zijn productieve seizoen bekroond met een transfer naar het buitenland. Nu zult u misschien denken: wat maakt ons dat uit, hij voetbalt allang niet meer bij ons.

Nou, blijkbaar heeft Heracles bij de verkoop van Dost een optie bedongen, waarbij men bij de doorverkoop, een aantal procenten krijgt van de transfersom. Hoeveel dit er zijn, zal later misschien duidelijk gemaakt worden, maar men kan ervan uitgaan dat het ongeveer acht a tien procent is. Gisteren zijn SC Heerenveen en VFL Wolfsburg een transfer overeengekomen waarbij Bas Dost voor liefst 6.5 miljoen euro verkocht is. Dit houdt in dat Heracles er circa een half miljoen aan overhoudt.

En das mooi meegenomen in deze tijden.

Update, 1 juni 2012

Heracles houdt maar liefst ruim € 1.000.000 euro over aan de transfer van Bas Dost. Het eerder genoemde bedrag van 6.5 miljoen is verhoogd naar 7.5 miljoen euro. Heracles had recht op 15% van de transfersom, mocht Bas Dost doorverkocht worden. Dat is nu dus gebeurd.

Sponsoren

Reacties (45)

Reageer nu!