Heracles Almelo heeft een valse start gemaakt in de Eredivisie. In de openingswedstrijd tegen VVV Venlo werd het 1-1. Hoewel Heracles het spel dicteerde, wist Heracles alleen in de eerste helft echt kansen te creëren. Na een klein kwartier kwam Heracles via Everton op een 1-0 voorsprong. Een prachtige aanval, opgezet door Ben Rienstra en Luis Pedro, zorgde ervoor dat Everton Ramos da Silva de bal simpel kon binnentikken.

Met name Samuel Armenteros wist veel kansen niet te verzilveren. De Cubaanse Zweed, die de afgelopen weken al veel kritiek te verduren kreeg van bezoekers van deze site, kreeg twee zuivere kansen, maar wist deze beide om zeep te helpen. En als je de kansen zelf niet maakt, dan doet de ander dat wel. En dat is precies wat VVV vlak voor rust deed. Met wat geluk, wist Linssen de bal achter doelman Remko Pasveer in de lange hoek te plaatsen.

De tweede helft was een stuk minder dan de eerste. Heracles had nog steeds het meeste balbezit, maar VVV kwam er een aantal keer genadeloos uit. Met een aantal messcherpe counters belandde er een bal op de let en moest Remko Pasveer een aantal keer redden. Willie Overtoom had nog de beste kans om Heracles op voorsprong te zetten. Zijn inzet werd helaas gestopt door de goed keepende Mampaey.

Een valse start dus voor Heracles, dat punten laat liggen tegen een degradatiekandidaat. Volgende week wacht AZ uit en het zal een hels karwei worden om daar een goed resultaat neer te zetten. Laten we met z’n allen de moed erin houden! De competitie duurt nog 33 wedstrijden!

Sponsoren

Reacties (76)

Reageer nu!