Heracles heeft vanmiddag  met 3-1 verloren bij AZ. De Heraclieden werden in de eerste helft bij vlagen overlopen en mochten niet klagen dat het bij rust nog maar 2-0 stond. In de tweede helft nam de thuisploeg gas terug en scoorde Armenteros nog, maar even later bepaalde Altidore de 3-1 eindstand voor de Alkmaarders.

Dat Heracles nog lang niet de vastigheden er in heeft is na vanmiddag wel weer gebleken. AZ kon vooral in de eerste helft regelmatig door de verdediging glippen alsof er niemand stond. Na een kwartier was het dan ook Altidore die AZ op voorsprong schoot. Heracles had totaal geen grip op het aanvalsspel van de thuisploeg. Binnen het half uur was het al 2-0. Maarten Martens kon simpel binnen tikken nadat Maher simpel door de verdediging gliep. Heracles kon daar zelf weinig tegenover zetten in de eerste helft. Rienstra raakte nog de onderkant van de lat met een kopbal en Everton schoot net naast. Een schot van Luis Pedro kon simpel worden gestopt door Esteban. Heracles mocht blij zijn dat het met rust geen 4 of 5-0 achter stond. Het was gatenkaas achterin.

In de tweede helft zakte AZ wat terug, maar Heracles miste de creativiteit om gevaarlijk te worden. Het was het aanzien niet waard. Vlak voor tijd scoorde Heracles uit het niets toch nog de 2-1. Een goede voorzet van Luis Pedro werd binnen gekopt door Samuel Armenteros. Vlak voor tijd scoorde Jozy Altidore zijn tweede doelpunt diagonaal achter Remko Pasveer en besliste daarmee dik verdiend de wedstrijd in het voordeel van AZ. Peter Bosz heeft nog een hoop werk om het elftal meer op elkaar ingespeeld te laten raken, want anders wordt het een heel zwaar seizoen!

Sponsoren

Reacties (65)

Reageer nu!
all-wholesaler 09:35 18 december 2012

Very informative post. Thanks for taking the time to share your view with us
00
all-wholesaler 23:36 15 december 2012

Great Blog. I add this Blog to my bookmarks
00
goedkoop uggs kopen 09:21 12 december 2012

Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog web site? The account aided me a applicable deal. I were tiny bit familiar of this your broadcast offered bright transparent concept
00
bob 10:00 24 augustus 2012

@dakhaas

Daartoe ben jij nog niet eens in staat
hahahah
00
cewi 20:00 22 augustus 2012

Ik heb nog even geluisterd naar de wekelijkse radiouitzending van radio fctwente, sorry, ik bedoel natuurlijk radio oost. De aandacht voor onze club was weer eens schrikbarend groot.
Wat ik me overigens afvraag, waarom haalt enschede spelers bij ons weg, is dat om onze positie te verzwakken of de hunne te versterken ? Plet mag na een half jaar alweer vertrekken en Breukers fungeert als bankvulling. Ik erger me dood…
00
gait 00:35 22 augustus 2012

Ebecilio, kan het nog triester? Die zien we over een paar jaar in de jupiler league, die kan er helemaal niets van.
00
Dakmaster 22:04 21 augustus 2012

@bob

Kruip jij vanavond nou maar weer lepeltje lepeltje met je vriend in bed.
00
Bob 21:47 21 augustus 2012

Hè dakhaas en Ilonka
Gaan jullie effe een eigen siteje opzetten..hoeven we niet allemaal te lezen wat jullie zwetsen
Of brand er een kaarsje?
00
ilonk 09:35 21 augustus 2012

edit: de ajaxsupporters zeggen dat hij zowel op links als rechtsbuiten kan. Kan ie mooi concurreren met pedro en gouriye kan dan op links ipv everton. Weet niet of ze armenteros nog willen, maar misschien kunnen ze hem nog ruilen met ebecilio zodat we dan een goede scorende spits kunnen halen om de selectie compleet te maken. Iemand trouwens gisteren bij de beloften geweest. Ben benieuwd hoe dorda,gouriye en davidson speelden.
00
ilonk 09:22 21 augustus 2012

Goedemorgen dakmaster. Ebicillio staat toch echt als rechtsbuiten op de wikipedia en we die positie moest nog ingevuld worden. Aangezien ze lukoki niet kunnen huren zou het bij hem wel kunnen. Voor subtop/middenmoot is het een prima speler vind ik zelf.
00
richard 09:12 21 augustus 2012

ik snap niet waar de arrogantie van de spelers weg komt. ze spelen bagger.
Ook nemen ze de moeite niet meer om naar het uitvak te komen en de supporters te bedanken.of de reden moet zijn dat het er maar 15 waren. uitzondering waren Quansah everton en overtoom
00
Wim 09:01 21 augustus 2012

Volgende week vlammen tegen Feyenoord verdomme
!! Gr ui Griekenland
00
Kris 08:39 21 augustus 2012

Ongelofelijk wat een negatief gelul van sommigen…. We hebben een nieuwe verdediging die ingespeeld moet raken. We spelen tegen een (sub)topploeg die betere spelers heeft en vooral erg sterk is in de omschakeling. Tuurlijk had het hier en daar beter gemoeten, maar de paniek en negativiteit slaat helemaal nergens op. Onze spelopvatting zorgt er juist voor dat mensen deze kant op komen, er positief over ons gepraat word en we spelers door kunnen verkopen. Beetje realiteitszin maakt het allemaal een stuk gemakkelijker….
00
Dakmaster 08:21 21 augustus 2012

@ilonk

Goedemorgen. Ebicillio speelde bij Ajax vaak op links als ik me niet Vergis. Voor Ajax vond ik hem zwaar onder de maat, tis wel een type eeuwige dribbelaar, jongen die graag met de bal aan de voet loopt. Ik heb liever gouriye op links, die was tegen az ook een paar keer gevaarlijk op links.
00
ilonk 07:55 21 augustus 2012

Ebicillio van ajax mag verhuurd en zelfs verkocht worden. Heracles wilde lukoki, maar die blijft. Misschien dan ebicillio overnemen. Toch nog wel vorig seizoen 22 keer gespeeld bij ajax in eerste en hij scoort nog wel wat doelpuntjes.
00
Dakmaster 07:47 21 augustus 2012

Beste mensen wie kent Gert heerkes nog?
Seizoen 2008/2009 met deze selectie

Martin Pieckenhagen 2008
D Remko Pasveer 2008
V Emmanuel Boakye 2010
V Eddy Bosnar 2008
V Björn Daelemans 2008
V Ragnar Klavan 2008
V Mark Looms 2008
V Marnix Smit 2008
V Jan Wuytens 2009
M Ricky van den Bergh 2009
M Rob Maas 2008
M Kai Michalke 2008
M Kwame Quansah 2009
M Remon de Vries 2009
A Karim Bridji 2009
A Igor Gluščević 2008
A Marc Höcher 2009
A Everton Ramos da Silva

Daar zat aardig wat routine bij in, met deze selectie werden we 15de, billenknijpen tot het einde. Niemand wil toch terug naar deze tijd, we zijn alleen maar beter geworden. We maken stappen omhoog, dat is belangrijk.
00
mojave 20:50 20 augustus 2012

Gezien de discussie over spelen op balbezit..

In seizoen 2011/2012 had Heracles in 26 wedstrijden meer balbezit dan de tegenstander: 9x winst (35%), 11 verlies (42%)
In 6 wedstrijden had Heracles minder balbezit dan de tegenstander: 2x winst (33%), 4x verlies (66%

Meer of minder balbezit zei vorig jaar dus niets over de kans op een overwinning..
00
JHagenstein 18:24 20 augustus 2012

@Ilonk

Luister niet naar die andere, vind het hartstikke leuk dat je discussieert. Waarom zou je stoppen?
00
henk2 17:49 20 augustus 2012

Heracles Almelo weer niet alert genoeg,om Wisperhof van F.C.Twente te strikken. Een ervaren verdediger, en een goede aanvulling op dit elftal.
Die kreukels die er nu lopen,zijn ook niks en het wordt ook niet wat.
De aanvallers sinds Gert jan verbeek vertrokken is een puinhoop.
Maar ja dit seizoen play offs en dan van onderen in de stand.
00
Dakmaster 17:33 20 augustus 2012

@ilonk

Top dat je het sportief opvat. Je bent begaan met de club, dat is alleen maar positief : )
00
ilonk 16:52 20 augustus 2012

je hebt gelijk ek sorry. Tis warm en ja vind het leuk om te discussieren, maar mag wel iets minder.
00
EK uit D 16:39 20 augustus 2012

Het begint hier bijna op het “Ilonk-gastenboek” te lijken. Net als op diverse ander site’s. Sorry het is niet persoonlijk maar het lijkt net de slogan van de OAD “je komt ons ook overal tegen”. Moest het even kwijt en je mag een mening over voetbal hebben maar er mag ook een grens zijn.

3 Verdedigers inpassen kost tijd en een systeem van 4-3-3 is een visie van de club en daar wijken ze niet snel vanaf want daar wordt ook op gescout. Ze zijn nog steeds op zoek naar een goede rechtsbuiten (Hopelijk Hoesen of Fischer huren van Ajax), wellicht dat dan de balans in het elftal terugkeerd. Gewoon afwachten dus.

Wel vind ik dat Davidson op basis van de laaste wedstrijden in het vorige seizoen en de laatste 2 invalbeurten een basisplek heeft verdiend.
00
hsupporter 15:20 20 augustus 2012

Ilonk.
Met de speelwijze van Heracles is niks mis,
Alleen de omschakelings snelheid van bepaalde spelers laat te wensen over en dat vang je niet op met 4-4-2.
Je zag duidelijk dat de laatste linie en het middenveld moeite had om daarin de juiste keuze te maken met door dekken.
Zelf vond ik de wedstrijd nog wel meevallen, maar kritisch zijn is altijd goed.
Daar wordt je beter van.
00
Niek 14:19 20 augustus 2012

het is zo mooi om te zien dat @ilonk altijd zo geweldig goed weet hoe het moet.

ze zou is contact op moeten nemen met een aantal clubs. zou een goede persoon zijn voor achter de schermen om beelden te annileseren!
00
ilonk 13:50 20 augustus 2012

@Dakmaster. Tuurlijk moeten we de bal hebben en aanvallen, maar je mag tegen psv,twente,az, ajax en feyenoord wel iets behoudener spelen, want daarin ben je de mindere of je moet het als heraclessupporter niet erg vinden om dan een westrijd als gisteren te willen zien en op de koop toenemen. Feit is daar zijn we het wel over eens dat de juiste samenstelling achterin er nog niet helemaal is en dat de middenvelders ook nog in vorm zijn. Duarte heeft de vorm nog niet van vorig seizoen en quansah kwam gisteren ook tekort, omdat hij in zijn 1 moest mee verdedigen. Het moet nog 1 geheel worden.
00
Dakmaster 13:00 20 augustus 2012

@ilonk

Het is niet alleen Bosz, dit is het beleid van de club, de speelwijze word door heel Heracles uitgedragen! Hoe zou je anders willen spelen? Hangen op eigen helft en hopen op die ene counter wat erin gaat? Want een andere aanvallende manier kan ik me niet bedenken? Wil je aanvallen, dan moet je de bal wel hebben, als je op de counter speelt dan geef je altijd het initiatief aan je tegenstander. Ik denk dat ze heel goed weten waar ze mee bezig zijn, ze scouten zeer gericht, en tot nu toe zijn er altijd goeie spelers uit voortgekomen, overtoom, rienstra, armenteros,dost, plet, gouriye, bruns enz enz. Wees blij dat wij niet zo club zijn zoals NAC die met alle respect spelers van het kaliber looms moet aantrekken. Kijk eens naar onze concurentie? Ik vind dat ze bij ons duidelijk een visie voor de toekomst hebben. Goeie wijn moet rijpen, en ik hoop dat onze defensie dat gauw doet.
00
ilonk 12:42 20 augustus 2012

Ja de graafschap die gingen met 10 man voor de goal hangen en hadden ook geen technische kwaliteiten zoals heracles heeft. Ik zeg toch niet dat we moeten verdedigen. Tegen op papier mindere teams en vooral in thuiswedstrijden mogen ze best zo spelen en inderdaad iedereen moet wel voor elkaar werken. Vindt trouwens dat pedro wel keurig meeverdedigt, maar everton en het middenveld gisteren niet. Tegen topteams kun je niet zo spelen simpel dan wordt het afgestraft. We hadden volgens bosz gisteren weer meer balbezit nou leuk, maar alle ploegen laten ons de bal en wachten op de fouten. Je kan ook op een andere manier aanvallend voetballen.
00
Dakmaster 11:49 20 augustus 2012

@ilonk

Aanvallend voetbal hoor je naar voren te spelen!! Dit kan gewoon prima met deze selectie, als middenvelders Doordekken wanneer een back mee opkomt, dan gaat het allemaal prima, az speelde gister heel slim op de counter, juist op het moment dat onze backs mee naar voren gingen, ja vind je het gek dat rienstra/veldmate dan overlopen worden. Everton en Pedro horen/moeten gewoon meeverdedigen. Allemaal lekker kort door de bocht Ilonka, ik krijg het idee dat jij jezelf verschrikkelijk graag mag horen analyseren of hoe jij het ook noemt! Heeft de graafschap vorig jaar met hun ultra verdedigende speelstijl meer punten gepakt tegen TOPclubs?? Nee!
00
ilonk 11:33 20 augustus 2012

Het probleem ligt bij peter bosz henk jan. Hij wil iedereen na voren laten voetballen. Heb gisteren paljic meer als rechtsbuiten gezien zowat dan dat hij achterin stond. Dan schuiven rienstra/velmate in tot aan de middenlijn en ja als we dan de bal verliezen en het middenveld en achterhoede staan op de middellijn of daarvoor is het lastig verdedigen heh. Dat ligt niet aan de verdediging of middenveld, maar aan de tactiek van de coach. Je moet ook wat man achterin laten. Als je nu gewoon 4-4-2 speelt dan hoeven de backs niet zoveel mee op te komen. Zet quansah voor de verdediging en daarvoor overtoom en duarte en achter spits mits fit marko. Een soort ruit dan zijn de linies wat meer bij elkaar en is het voor iedereen wat beter te belopen, maar nee hij wil zo blijven spelen dus verwacht ik nog veel van dit soort wedstrijden vooral tegen topteams. Dan kan bosz wel zeggen schijtbakkerig voetbal en verdedigen was dramatisch blablabla, maar hij zorgt ervoor door zijn naieve speelstijl. Nu weet ik ook dat het niet aan looms lag die jongen kon het ook niet allemaal belopen en al helemaal niet een centrale verdediger van 36.
00
damy 11:15 20 augustus 2012

@ schaapje. ja idd de tweede helft was beter. positiespel ging beter. mensen hier moeten niet zo negatief zijn. en anders gaan we volgend seizoen weer naar de telstaren de eagles. wat maakt het uit.
00
martijn 10:55 20 augustus 2012

Het was dramatisch volgende week anders spelen. pasveer te wierik rienstra davidson palic overtoom duarte quansah pedro gouriye amenteros. als vejinovic hersteld is dan moet hij erin
00
Henk Jan 10:11 20 augustus 2012

We praten alleen maar over de verdediging, maar kijk eens naar de middenvelders daar ligt het probleem. Duarte is geen schim van vorig seizoen, Overtoom staat alleen aanvallend en zodoende kan Kwame het niet meer belopen, al stond hij gisteren soms erg ver naar voren. Als het middenveld beter staat kan ons centrum van de verdediging ook niet zo onder druk komen te staan en zo simpel uitgespeeld worden, want zij moeten telkens uitstappen om de tegenstander ( Maher-Martens->>middenvelders<<) op te vangen.
00
ilonk 23:58 19 augustus 2012

@zwart witje. koenders had juist een heel goed seizoen bij nac vorig jaar. Bij hem is het of helemaal niets of hij heeft een uitschieter, maar wij zijn heracles en kunnen geen topverdedigers halen. Breukers speelt nu ook bij de beloften bij twente en is lang niet goed genoeg voor de basis daar, maar voor ons was het een bruikbare speler.
00
ilonk 23:55 19 augustus 2012

In studio voetbal zeiden ze ook dat az wel heel goed speelden en dat ze verwachten dat het met heracles ook goed kwam, maar dat de nieuwe verdediging tijd nodig heeft om ingespeeld te raken. straks hebben we schenkenveld erbij en we hebben nog dorda en te wierik achter de hand dus concurrentie zat. En veldmate is nog jong en kan nog groeien. Potentie heeft ie wel, maar is nog niet ervaren genoeg op het hoogste niveau. Alleen paljic moet meer laten zien. Hij is de enige met veel ervaring en zou eigenlijk een leider moeten zijn achterin, maar hij prutste wat aan vandaag.
00
Zwart Witje 23:53 19 augustus 2012

Oké Robert ben het helemaal met je eens. Koenders speelt zoals hij bij NAC ook speelde. Drie maal niks. Had vanmiddag zeker een paar keer defensief in moeten grijpen. Maar hij stond er bij en keek er naar. De opstelling van Ilonk kan ik me wel in vinden. Toen Breukers en Looms op de nominatie stonden te vertrekken sprak iedereen, zelfs in de media dat we dit met de talenten te Wierik en Davidsons wel op konden vangen. En wat gebeurd er ? Deze twee krijgen niet eens de kans om zich te bewijzen. Opstelling van Ilonk is akkoord, alleen ik zou te Wierik opstellen in plaats van de heer Koenders. Ik laat me zondag , hopelijk aangenaam verrassen.
00
Robbert 23:25 19 augustus 2012

Ja hoor, de strontkar wordt weer leeg gegooid. Hebben de tegen Top Oss gespeeld vanmiddag! Kom op, wanneer hebben de in Alkmaar gewonnen? Ja in de halve finale voor de beker, maar toen liep de helft van het AZ team op haar tandvlees door de vele wedstrijden die zij toen speelden. Laten we ophouden alles wat Heracles nu laat zien als bagger af te doen. Feit is wel dat er met name defensie het e.e.a. gebeuren moet. Veldmate is denk ik zijn basisplaats nu wel kwijt. Ook Paljic en Koenders moeten oppassen. Ach het kan volgende wel weer anders zijn.
00
ilonk 22:42 19 augustus 2012

Voorspelbaar ipv voorspel dat is wat anders. Misschien ook wel goed.
00
ilonk 22:41 19 augustus 2012

@jaapie. helemaal gelijk. Nee verdediging was niet goed, maar we zijn 2 wedstrijden bezig. vorige week gaven we niets weg in 1e helft alleen op het eind in tweede helft doordat we moesten forceren, maar az is gewoon een top 5 club en ze speelden ook 2-2 bij ajax en daar winnen we niet van. Vorig seizoen werd het ook 3-1 en werden we ook weggetikt met breukers en looms en dat is niet hun schuld, maar hier doet men net alsof we met hun erbij niet zo weggespeeld waren. Ze zijn weg en we moeten het ermee doen. De enige die aangesproken moet worden is bosz. Hij moet een ander systeem bedenken, want we zijn nu al 2 seizoenen voorspel in ons spel en we spelen te riskant. Zou paljic nog 1 kans willen geven door een hele wedstrijd naast davidson te laten spelen, want die hebben wel een klik denk ik. Als paljic dan nog niet goed speelt wisselen met dorda en hopelijk wordt schenkenveld gauw fit dan kun je hem ook nog inbrengen als het niet loopt met koenders die ik ook nog niet afschrijf en zo slecht was hij niet de tweede helft en vorige week. hij is alleen nog onrustig. Heb het idee dat ze allemaal nog wat onzeker zijn en zeker nog niet ingespeeld. Plek in linkerrijtje gaan we zekers niet halen nu, maar als we maar bij de eerste 12 eindigen is het prima. Opstelling volgende week zou ik zo doen afgaande dat marko niet fit is. Pasveer, koenders, rienstra,davidson, dorda, quansah, overtoom,duarte, pedro,armenteros en gouriye proberen.
00
Jaapie 22:17 19 augustus 2012

Niet te geloven al dat commentaar… Geef ze aub een wedstrijd of zes om aan elkaar te wennen, dit kan nog weleens een erg mooi seizoen worden!
00
Ugur 22:04 19 augustus 2012

Wat spelen wij de eerste twee wedstrijden een saaie potje zeg! Ik kan niet eens spannend kijken naar een wedstrijd van Heracles? Als ze een tegendoelpunt krijgen dan ben ik minder chaggie dan eerst, want ik ben gewoon gewend dat wij stelletje lamzakken hebben die iets meer moeten presteren. Meer inzet mag er getoond worden, zo goed is AZ ook weer niet want als je de boel dicht gooit en je countert sta je zo met 0-2 voor.
00
Frispark 21:53 19 augustus 2012

Eind van dit seizoen is Looms transfervrij.
00
Schaapje 21:14 19 augustus 2012

@Damy
Een goede tweede helft? Wat heb jij gebruikt in de rust? Ik vond de tweede helft net zo wanstaltig als de eerste helft. AZ was de tweede helft slechter daardoor leek het misschien beter.

Respect voor iedereen die is afgereisd naar Alkmaar om de heren aan te moedigen! Jammer dat ze zo bedrogen uit zijn gekomen. Daar reis je dan als supporter zo een eind voor, dok je 30 euro voor en rijd je een halve tank voor leeg, of meer.

Als je verliest na een goede strijd, na passie en inzet dan is het dat waard maar dit??
00
zwolle 21:08 19 augustus 2012

Nieuwe spelers hebben nog wat tijd nodig om ingespeeld te raken. Davidson voor Veldmate in de basis, Dorda voor Paljic. Gurye voor Everton en Armenteros naar de zijkant.
00
damy 20:59 19 augustus 2012

ook mag paljic eruit voor dorda en davidson verdiend een basisplaats vind ik.
00
damy 20:58 19 augustus 2012

wat een kritiek. 1 punt uit twee wedstrijden hadden er 3 moeten zijn maar volgende week gaan we knallen tegen feyenoord. ik heb een goede tweede helft gezien en ik hoop dat gouriye begint in de spits en armenteros naar de zijkant verkast.
00
vak b 20:03 19 augustus 2012

Daar stond je dan 30 PP uitgeven ook nog autocombi I dus benzine kosten exclusief ik geef het graag uit aan heracles maar als je als supporter gewoon voor schut word gezet eerste helft geen strijd geen passie het was warm.maar ik werk.ook buiten en.moet Morgen ook wel presteren met 28 graden denk een zwaar seizoenAdo taferelen nieuw stadion en eerste divisie we hebben een goede afmaker nodig.verkoop die armenteros please
00
Dakmaster 19:56 19 augustus 2012

@henkuh

Tikkie takkie past niet bij ons?? Heracles scout zorgvuldig op kleine technische spelers die juist dit spel kunnen spelen. Nieuwe spelers moeten zich aanpassen aan het speelsysteem.
00
Kevin 19:51 19 augustus 2012

Bosz die zn spelers “schijtbakken” noemt, stoere vent, maar als jij al 1,5 jaar loopt te teren op gertjan verbeek, misschien moet je dan zelf maar is in de spiegel kijken, hij maakt geen spelers beter, en scoren kunnen we sinds zijn komst ook niet..
00
Schaapje 19:40 19 augustus 2012

@Gait
Geniale conclusie!
00
Henkuh 19:39 19 augustus 2012

We waren er bij en keken er naar…….. pfft
Dat vreselijke tiktakspel kunnen we niet, past niet bij ons en gaat ons opbreken !! Een voorhoede die geen pepernoot raakt en een verdediging zo lek als een mandje ! Ben niet paniekerig maar realist als ik zeg dat dit een heel, heel lastig seizoen gaat worden. Maaruh ik hoop dat ik ongelijk ga krijgen !!

“KWW”
00
hafc 19:34 19 augustus 2012

Alsjeblieft gait ,ga nu niet zeggen dat looms goed was,want die was jarenlang vooral in uitwedstrijden lachwekkend.nee paljic een kans geven om te wennen en anders dorda .deze jongen is ijzersterk,heb genoeg trainingen gekeken om dit te weten.en als je een international van australië aan boord hebt die altijd sterk is dan zou ik davidson eens een kans geven.
00
pollie 19:29 19 augustus 2012

Paljic valt niet véél te verwijten. Eerste goal miste Koenders de onderschepping. Veldmate was juist onthutsend zwak. Was bij de doelpunten afwezig. Passing was dramatisch van veldmate. Vooral de cross pass naar pedro ging nog wel eens mis. Vier ballen achter elkaar in de voeten van een Az speler. Veldmate wat langzamer brengen. Davidson was duidelijk beter. Volgende keer met hem starten. Koenders is ook afwezig met verdedigen. Is bij de goals in geen veld of wegen te bekennen. Twijfels over de aankoop Koenders. Maar er zijn nog maar twee wedstrijden gespeeld.

Bosz moet de opbouw ook beter trainen. De opbouw is zwak. Vooral de cross passing .Het zone v
erdedigen en buitenspel val moet ook nog flink getraind worden. Kortom veel werk aan de winkel!
00
Dakmaster 19:29 19 augustus 2012

Verdringing= verdediging
00
Dakmaster 19:26 19 augustus 2012

@gait

VDL en looms zaten duidelijk op hun retour, geen schande maar de verdringing die er nu staat is jaren jonger dus zal er meer potentie in zitten. 2 competitie wedstrijden hebben ze tot nu toe gespeeld, denk dat ze toch wel wat meer kansen verdienen, als Everton het jaar in jaar uit mag proberen, dan mogen deze jongens toch ook wel even de gelegenheid krijgen om zich aan te passen, maar goed het ziet er nu nog heel ongewennig
00
gait 19:21 19 augustus 2012

Wordt helemaal schijtziek van Everton, en nog wel veel meer spelers. Heracles is makkelijk te analyseren:

Aanval: Lamzakkerige ballerina’s die meer energie steken in het uitvinden van dansjes wanneer ze eens scoren.

Middenveld: Geroemd door buitenstaanders maar als je iedere week ziet wat er van uitgaat is het diep dramatisch

Verdediging: Wekelijks het geknooi van de middenvelders en aanvallers opvangen maar veel te jong en de back hebben te weinig kwaliteit.

Een verdediging met Looms-VDL-Rienstra-Breukers was zo slecht nog niet, vaak verketterd hier maar ik begin er bijna al weer naar te verlangen.
00
Schaapje 19:15 19 augustus 2012

Waar waren zij mee bezig? De verdediging stelde niets voor. Verschrikkelijk. Ze verdienen een ongekend pak op hun donder! Zoals Frank de Boer dat deed. Wat een ongemotiveerde lamme slome bende! Zet europa in maar uit je hoofd! We mogen van geluk spreken als we ons dit seizoen kunnen handhaven want met zo’n “verdediging” worden we echt een lachertje! Zijn we een lachertje….. man man man
00
hsupporter 19:10 19 augustus 2012

Verbeek heeft zijn huiswerk goed gedaan, en wist precies waar de zwakke plekken waren.
Dat vereist van Heracles wat andere kwaliteiten om daar op te anticiperen,en die hebben ze niet.Dat Heracles meer naar voren speelt ja daar ben ik ook een voorstander van, maar dan kun je geen 4-4-2 spelen.
Maar ook dan moet je goed staan bij bal verlies, en ook dat ging vandaag niet goed.
Het is ook altijd de vraag met een nieuw elftal hoe ze op elkaar reageren, andere kant is dat Bosz nu wel wat anders qua invulling moet doen.
TAZ van de Goal daar staat hij ook voor, maar ben zelf geen voorstander dat Armenteros spits staat.
Zijn rendement is beneden pijl en daar wordt je toch op afgerekend.
Ondanks een redelijke slechte wedstrijd heb ik ook veel goede dingen gezien.
00
Dakmaster 19:07 19 augustus 2012

@henk

Lekker tegendraadig praten veel mensen vinden dat wij linkerrijtje moeten halen, jij vind dat onrealistisch, maar aan de andere kant wil je wel play offs halen????
00
Henk 19:05 19 augustus 2012

er wordt al veel te snel een conclusie getrokken. verdedigend stond het de 2de helft goed. eer ste helft niet. koenders is nog wat onzeker maar daarvoor hebben we in de toekomst ook schenkeveld.

paljic valt me tegen en is bij 3 van de 4 tegendoelpunten dit seizoen betrokken. maar vergis je er niet in dat we met dorda ook een goede linksback hebben aangetrokken

pedro doet het goed en aanvallend is het teleurstellend. armenteros lijkt me meer een buitenspeler en ik denk dat we een spits nodig hebben met scorend vermogen en een goede mentaliteit.

verder tevreden over 2de helft. de punten hoef je ook niet tegen AZ te pakken. we moeten wel reeel blijven met elkaar en blij zijn als we de play offs halen. maar blijkbaar vinden veel supporters dat we met deze selectie in het linkerrijtje moeten staan. Maar zover is het nog lang niet.
00
Dakmaster 18:58 19 augustus 2012

Bosz moet gewoon weer hetzelfde systeem als Verbeek spelen! Lange spits als aanspeelpunt en om de bal vast te houden, daar omheen een valse spits armenteros/gouriye flanken Pedro/overtoom/gouriye
Middenveld quansha/vejinovic/duarte/Burns/overtoom. Verbeek liet de spelers op deze posities altijd rouleren, iedereen had zo een vrije rol om dost heen. Zo word het voor verdedigers al veel lastiger om je man te blijven dekken. Armenteros als diepe 9 lukt gewoon niet! We hebben lengte voor de hoge ballen voorin nodig, verdedigers weten zo langzamerhand de speelwijze van armenteros, de korte draai die hij heeft eindigt vaak in balverlies.
00
ilonk 18:58 19 augustus 2012

De verdediging lijkt zo lek als een zeef. Heeft te maken met het teveel naar voren voetballen van de verdediging in opdracht van peter bosz en dat is nu al 3 seizoenen zo. Als je als verdediger naar voren moet tot aan de middenlijn of verder en je verliest de bal ja dan is er niemand meer achterin en valt het niet te belopen. Neemt niet weg dat paljic vandaag slecht was. Davidson naast hem zetten en dan kijken hoe het nu gaat, want had ook het idee dat het door veldmate kwam dat het niet liep die maakte de hele achterhoede onzeker, want tweede helft stond het veel beter en waren ze beter aan de bal. Dat bosz het schijtbakken voetbal noemt eerste helft ben ik het niet eens. Sterker nog het mag wel ietsje minder aanvallend en loer maar meer op de counter en ga 4-4-2 spelen.
00
johan 18:51 19 augustus 2012

verdediging zo lek als een zeef beter davidson er in
00
JHagenstein 18:27 19 augustus 2012

2 helft redelijk hoor, niet echt kansen weggeven, Paljic, Rienstra, Veldmate, Everton en Quansah vond ik teleurstellend. Armenteros ook maar laat ik die niet heel hard aanpakken, hij heeft immers gescoord.

AZ is gewoon een betere club dus kan dit gebeuren, Ik zou Dorda eens uitproberen want vandaag was Paljic schuldig aan behoorlijk wat doelpunten, hoewel het zo is dat deze man eigenlijk nog wel wat tijd gegund mag worden.

Ik pleit voor een 4-4-2 met Overtoom, Vejinovic, Duarte en Quansah op het middenveld. Armenteros en Pedro als spitsen met diepgang. Hopen op het scorendvermogen van Overtoom en Armenteros, scoren kunnen ze namelijk echt wel.
00
JTD 18:20 19 augustus 2012

leek echt nergens op, ik dacht dat we er defensief beter op waren geworden, maar dit kan echt niet.
00