Heracles speelt zondag zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord. Vorig seizoen hielden beide ploegen een punt over aan de wedstrijd door met 1-1 gelijk te spelen in het Polman Stadion. Glynor Plet en Guyon Fernandez scoorden destijds.

De formatie van Peter Bosz is niet al te best begonnen aan het seizoen 2012-2013. Met een punt thuis tegen VVV Venlo en de 3-1 nederlaag uit bij AZ, kan Bosz niet tevreden zijn. In beide wedstrijden liet Heracles slechts in één helft aardig voetbal zien. Het is duidelijk dat de puzzelstukjes nog niet helemaal op zijn plaats vallen na de vele wisselingen vooral achterin. Trainer Peter Bosz zal hoogst waarschijnlijk tegen Feyenoord de voorkeur geven aan Jason Davidson in plaats van Jeroen Veldmate. De rustige Australische verdediger maakt een uitstekende indruk en lijkt de concurrentie te hebben gewonnen met Jeroen Veldmate. Bosz kent verder in aanloop naar de wedstrijd weinig problemen. Marko Vejinovic, Dario Vujicevic en Bart Schenkeveld zullen er nog niet bij zijn vanwege een blessure. Met Joey Belterman gaat het goed. De middenvelder zal de komende week weer minuten gaan maken bij Jong Heracles.

De tegenstander van zondagmiddag Feyenoord, pakte uit de eerste twee competitiewedstrijden vier punten. Eerst werd er uit met 1-0 gewonnen bij FC Utrecht en speelde het teleurstellend met 1-1 gelijk thuis tegen SC Heerenveen afgelopen weekend. Aanwinst Joris Mathijsen is geschorst tegen Heracles vanwege een rode kaart die hij pakte tegen SC Heerenveen. Ook Stefan de Vrij is nog geblesseerd. Daardoor moet trainer Ronald Koeman noodgedwongen een jongeling voor de leeuwen gooien. Terence Kongolo zal samen met Bruno Martins Indi het hart van de verdediging gaan vormen. Feyenoord trok deze zomer aardig wat nieuwe spelers aan. Zo werden o.a. Lex Immers, Ruud Vormer, Daryl Janmaat, Harmeet Singh en John Goossens aangetrokken. Afgelopen donderdag speelde Feyenoord voor de Europa League en speelde het thuis met 2-2 gelijk tegen Sparta Praag na een 2-0 achterstand in de Kuip.

De wedstrijd staat zondagmiddag om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink. Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen! Dit kan nog tot één minuut voor de wedstrijd.

Sponsoren

Reacties (31)

Reageer nu!