Heracles Almelo heeft zichzelf geen goede dienst bewezen. De wedstrijd tegen Feyenoord werd met 1-2 verloren en blijft daarom op een puntje steken.

De wedstrijd leek aanvankelijk later of helemaal niet gespeeld te worden. De regenval zorgde ervoor dat de kunstgrasmat omhoog kwam. Het veld was in korte tijd omgetoverd tot een golfveld, gezien de heuvels die op het veld verschenen. Onder deze omstandigheden kon niet gevoetbald worden, maar gelukkig was het probleem tijdig opgelost. De wedstrijd begon gewoon om half 3.

De eerste helft was werkelijk waar niet om aan te zien. Slap, behoudend, weinig tot geen initiatief, traag, maar vooral geen strijd! Dit zijn de enige woorden die nodig zijn om de eerste helft te beschrijven. Waar Armenteros als een zak hooi over het veld struint, Overtoom niet meer vooruit te branden is en beide backs doen voorkomen alsof ze rechtstreeks overgenomen zijn van een zaterdag 4e klasser, wist Feyenoord hier slim van te profiteren. De Rotterdammers waren gretiger en feller dan de Heraclieden en creëerden hiermee legio kansen. Daryl Janmaat kreeg ongelooflijk veel ruimte aan de zijkanten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de score opende. Al na vier minuten kon Pasveer vissen.

Na de goal kon Heracles zich niet herpakken. De zeer ongelukkig spelende Milano Koenders werd al na een half uur vervangen voor Thomas Bruns. De rechtsback speelde zonder vertrouwen en leverde bal na bal in bij de tegenstanders. Aan de linkerkant was het niet veel beter. Vlak voor rust viel de 0-2, waarbij Dragan Paljic als een klein kind voorbij werd gespeeld door Schaken. Immers kon de daaropvolgende voorzet vervolgens simpel binnen tikken. Feyenoord verzuimde vervolgens om de score te verdubbelen, waardoor er met een 0-2 stand werd gerust. Vervolgens trakteerde het publiek de spelers op een striemend fluitconcert.

In de tweede helft leek Heracles herboren. Niemand weet natuurlijk wat er in de rust is gebeurd, maar feit is wel dat de spelers een stuk scherper oogden dan in de eerste helft. Het voetbal was dan nog steeds niet voortreffelijk, maar de wil om te winnen was er in ieder geval weer. De aansluitingstreffer viel dan ook vrij snel. In de 52e minuut wist Lerin Duarte een vrije trap prachtig binnen te schieten. Na deze 1-2 liet Feyenoord zich nog meer inzakken, maar was het gelukkig niet meer zo gevaarlijk als in de eerste helft. Heracles nam wat meer het initiatief, maar wist niet heel veel kansen meer te creëeren. Er kwam er uiteindelijk maar een. En deze was voor Samuel Armenteros. De aanvaller, die Heracles graag wil verlaten, liet wederom zien geen echte spits te zijn. Oog in oog met doelman Mulder schoot de Cubaanse Zweed ruim 3 meter naast.

Heracles had het initiatief wel gedurende de tweede helft, maar het rendement was veel te laag. Feyenoord kreeg nog wel wat kansjes, waarvan de grootste in de blessuretijd, maar de eindstand bleef uiteindelijk steken op 1-2.

Het lijkt heel moeilijk te zijn om “bepaalde voetballers” te motiveren. Voetballend gezien hebben we misschien wel een ploeg die in de top 6 kan eindigen, maar als er zo weinig karakter en vechtlust in de ploeg zit, is een plek 15 tot 18 meer reëel.

Sponsoren

Reacties (85)

Reageer nu!