Zaterdagavond speelt Heracles in het Gelredome tegen Vitesse. Traditioneel altijd een lastig duel voor de Heraclieden. Vorig seizoen werd er met 2-0 verloren en kreeg Remko Pasveer rood in die wedstrijd. Zaterdag de kans om de negatieve reeks in Arnhem te doorbreken.

De Heraclieden wonnen afgelopen weekend het belangrijke thuisduel tegen NAC Breda met 2-1 in blessuretijd. Het schaft de ploeg van Peter Bosz weer wat lucht, maar het lek is nog lang niet boven. Deze week kreeg Heracles weer een tegenvaller te verwerken. Jason Davidson moest de training verlaten en zal er een aantal weken uit zijn met een enkelblessure. De Australier sluit aan in de ziekenboeg die al aardig vol zit. Voor Jason Davidson zal zaterdagavond Christian Dorda zijn basisdebuut maken. De Duitser redde maandagavond Jong Heracles nog met een doelpunt voor een gelijkspel bij Jong FC Twente. Daarnaast is Luis Pedro zijn plek kwijt aan Ninos Gouriye. “Ninos is de laatste weken erg goed. Zowel in de trainingen als de invalbeurten als in het beloftenelftal. Tegen NAC (2-1) viel hij sterk in. hij was dreigend en beslissend met goeie voorzetten. Ik wissel niet zo vaak maar Ninos verdient een kans. Ook omdat bij Pedro de scherpte er een beetje af is. Luis heeft mij zeker niet teleurgesteld in de afgelopen wedstrijden. Hij heeft het goed gedaan maar ik heb vanaf het begin gezegd dat hij geen 34 wedstrijden zal spelen,” aldus Bosz. Armenteros zal zaterdag ook weer bij de selectie zitten. De spits was de afgelopen ziek, maar trainde vandaag weer mee.

De tegenstander van zaterdagavond Vitesse kent de beste start aan de competitie in de clubhistorie. De ploeg van trainer Fred Rutten staat op een tweede plaats met dertien punten. De ploeg wil graag dit seizoen of volgend seizoen kampioen worden. Met een goede mix aan spelers is de club aardig op weg, maar of dat dit seizoen al gebeurt is de vraag. Voorafgaand aan het duel een moeilijke avond voor Heracles is de verwachting. De ploeg van Fred Rutten heeft veel spelers die een doelpunt kunnen maken. Zo scoorden Wilfried Bony, Jonathan Reis, Renato Ibarra en Mike Havenaar al voor de Gelderse club. Rutten kan zaterdagavond niet beschikken over de geschorsten Van der Heijden en Chanturia. Trainer Fred Rutten beschikt op de langdurig geblesseerde Frank van der Struijk na, over een fitte selectie.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 19:45 uur onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen. Doe je mee met de HAFC Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (37)

Reageer nu!