Zaterdagavond staat de eerste Overijsselse derby van het seizoen op het programma. In Zwolle speelt Heracles tegen promovendus PEC. Beide ploegen speelden nog nooit eerder tegen elkaar in de Eredivisie. Beide ploegen stonden in het seizoen 2004-2005 voor het laatst tegenover elkaar in de Gouden Gids Divisie destijds.

Heracles Almelo speelde afgelopen weekend thuis gelijk tegen ADO Den Haag. In een doelpuntrijk duel met drie penalty’s eindigde het duel in een 3-3 eindstand. Het was een wedstrijd die eigenlijk gewonnen had moeten worden. Trainer Peter Bosz mist zaterdagavond nog de geblesseerde Jeroen Veldmate. De rest van de geblesseerden hebben inmiddels weer met de groep mee getraind maar missen nog wedstrijdritme. Peter Bosz zal vasthouden aan de basisopstelling van de afgelopen twee duels. Bosz is zeer onder de indruk van PEC Zwolle. Hij omschrijft het als een voetballende ploeg en kan binnen de beperkende middelen nog progressie maken. De oefenmeester verwacht dan ook een leuke wedstrijd tussen twee voetballende teams.

PEC Zwolle (voorheen FC Zwolle) is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de Eredivisie. De Zwollenaren werden overtuigend kampioen in de Jupiler League. De ploeg van Ard Langeler boekte afgelopen weekend de eerste overwinning in de Eredivisie. Er werd met 1-0 gewonnen op bezoek bij concurrent Willem II. Bart van Hintum was de matchwinner met een prachtige vrije trap. De ploeg van Ard Langeler zal dus met vertrouwen de derby in gaan. Derde doelman Danny Wintjes zal zaterdagavond het doel verdedigen van PEC Zwolle. Langeler mist naast eerste doelman Diederick Boer de geblesseerden Joey van den Berg en Werder Bremen huurling Denni Avdic.

De Overijsselse derby begint zaterdagavond om 19:45 uur in het Ijsseldelta Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Doe je mee met de HAFC Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (33)

Reageer nu!