Heracles heeft de uitwedstrijd tegen FC Zwolle met 0-3 gewonnen. Voor de Heraclieden scoorden Samuel Armenteros en Gouriye (2 keer).

De ploeg van Peter Bosz begon goed aan de eerste Overijsselse derby van het seizoen in het IJsseldelta Stadion. Het kreeg direct een aantal kans via Ninos Gouriye en Lerin Duarte. Binnen het kwartier kwam Heracles verdiend op voorsprong. Samuel Armenteros schoot uit de draai in de verre hoek raak: 0-1. Daarna bleef Heracles de betere ploeg en kon PEC Zwolle vanwege te weinig kwaliteit het Heracles niet echt moeilijk maken. Omdat het tot de rust nog maar 0-1 stond, bleven de Zwollenaren nog enigszins in de race.

In de tweede helft verzuimde Heracles in eerste instantie het duel op slot te gooien. Samuel Armenteros en Everton wisten niet te scoren. In de 57e minuut leek uitblinker Ninos Gouriye de score te hebben verdubbeld, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later was er weer een kans voor de Heraclieden vanuit een counter. De inzet van Samuel Armenteros werd gestopt door doelman Danny Wintjes. PEC Zwolle kreeg daarna nog een kans via Youness Mokthtar. In de 68e minuut besliste Ninos Gouriye het duel. De aanvaller kwam uitstekend naar binnen en klopte Danny Wintjes in de korte hoek: 0-2. Daarna kreeg Heracles nog enkele kansen en een kleine tien minuten voor tijd was het opnieuw Ninos Gouriye die wist te scoren. Hij klopte de doelman van Zwolle met een fraaie stift: 0-3. Een dik verdiende overwinning van Heracles, die met goed voetbal een maat te groot was voor PEC Zwolle.

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!