Na een vrij weekend eindelijk weer voetbal! En dan staat er zaterdagavond ook nog eens een mooi affiche op het programma! Landskampioen Ajax komt naar het Polman Stadion en het beloofd een leuke wedstrijd te worden tussen twee voetballende ploegen.

Voor de ploeg van Peter Bosz is het zaterdagavond een mooie test tegen een goede tegenstander. De Heraclieden komen de laatste wedstrijden weer dichterbij het niveau van vorig seizoen. In de wedstrijden tegen Vitesse, ADO en PEC Zwolle liet Heracles zien dat het aardige stappen maakt en het 3-4-3 systeem lijkt behoorlijk te staan momenteel. Bosz zal naar verwachting dan ook niks veranderen aan de basisformatie tegen Ajax. Ook zit de trainer wat ruimer met de mogelijkheden nu de ziekenboeg aardig is leeg gestroomd.

Ajax staat momenteel vierde op de ranglijst. De ploeg van Frank de Boer is nog erg wisselvallig en speelde dit seizoen al vier keer gelijk. Twee weken geleden speelde het teleurstellend gelijk in de ArenA tegen FC Utrecht (1-1). Daarvoor had het wel de belangrijke wedstrijd tegen FC Twente gewonnen. Desondanks is het gat met de nummer één nog te overbruggen voor de Amsterdammers. Het gat is vijf punten momenteel en dus zullen er geen punten gemorst moeten worden. Trainer Frank de Boer kan tegen Heracles nog niet beschikken over Miralem Sulejmani (enkel) en Jody Lukoki (meniscus). De Boer zal Heracles zeker niet onderschatten. “Ze hebben niets te verliezen tegen ons. Ze spelen leuk en aanvallend voetbal. Ik weet niet of Peter Bosz de tactiek gaat aanpassen aan ons.”

De wedstrijd staat zaterdagavond om 18:45 uur in een uitverkocht Polman Stadion onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Doe je mee met de HAFC Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (17)

Reageer nu!