Heracles heeft vanavond sinds tijden eens niet verloren van Ajax. De Heraclieden pakten een punt tegen Ajax na een fraaie come-back. Het werd in de laatste minuut van de wedstrijd 3-3 via invaller Luis Pedro na een 1-3 achterstand in het Polman Stadion. Mike te Wierik en Thomas Bruns scoorden de andere doelpunten voor Heracles.

De wedstrijd kwam langzaam op gang in het Polman Stadion. Beide teams begonnen voorzichtig aan het duel. Toch kwamen de bezoekers uit Amsterdammers al snel op voorsprong. Lasse Schone kreeg veel ruimte en scoorde via het been van Ben Rienstra de 1-0 voor Ajax. Een lekkere start voor de gasten. Toch was Heracles niet de mindere in de eerste helft, maar kwam het na een fout van Kwame Quansah wel op een 2-0 achterstand. In rap tempo werd Lasse Schone vrij voor Pasveer gezet en hij faalde niet. Heracles kreeg daarna een goede kans. Lerin Duarte trof de paal bij een vrije trap.

Ook in de tweede helft controleerde Ajax de wedstrijd en kon Heracles weinig uitrichten aanvallend. Tot een uur spelen. Toen sloeg de wedstrijd ineens om. Rechtsback Mike te Wierik schoot de 1-2 tegen de touwen, nadat Ajax een vrije trap niet goed weg wist te werken. Er was weer hoop op een goed resultaat. Echter was dit van korte duur. Nog geen minuut later was het verschil al weer twee in het voordeel van Ajax. Tobias Sana profiteerde van de ruimte die Heracles achterin weg gaf en schoot de 1-3 binnen. De ploeg van Peter Bosz gaf het niet op en zorgde met de invallers Luis Pedro en Marko Vejinovic voor een strijdlustige slotfase. Eerst stuitte Luis Pedro op Kenneth Vermeer. Even later was het wel raak. Thomas Bruns scoorde van een meter of  vijfentwintig raak: 2-3. Heracles kreeg het geloof in een punt en zette alles op alles. Ook Ajax kreeg nog een kans maar het doelpunt van Ryan Babel werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 88e minuut dook Samuel Armenteros opeens op voor Kenneth Vermeer. De spits wist geen doel te treffen. Heracles kreeg toch nog loon naar werken in de slotfase. Invaller Luis Pedro schoof de bal in de verre hoek en zorgde voor dolle vreugde in Almelo en een terecht punt tegen Ajax!

Sponsoren

Reacties (84)

Reageer nu!