Heracles heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen met 6-3 gewonnen. In een vermakelijk duel vielen er veel doelpunten aan beide kanten. Voor de Heraclieden scoorden Ninos Gouriye 3x, Samuel Armenteros, Everton Ramos da Silva en Thomas Bruns.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers. SC Heerenveen voetbalde aanvallend en gaf Heracles niet de tijd om in het eigen spel te komen. De ploeg van Marco van Basten kwam dan ook al vroeg op voorsprong in het Polman Stadion. Op aangeven van Alfred Finnbogason kon Filip Djuricic vrijstaand de bal achter Remko Pasveer schieten. Toch kreeg Heracles daarna redelijk weer wat grip op de wedstrijd en stond het na een dik kwartier spelen al weer gelijk. Ninos Gouriye wist met buitenkant rechts prachtig de bal over phizer viagra doelman Kristoffer Nordfeldt te stiften. Beide ploegen kreeg in het vervolg kansen om op voorsprong te komen. Heerenveen was erg gevaarlijk in de counter en bij Heracles werd een goed schot van Ninos Gouriye gepareerd en een goal van diezelfde Ninos Gouriye afgekeurd door de scheidsrechter. Vlak voor rust kwam Heracles op voorsprong. Samuel Armenteros wist zwaar gehinderd de bal in het doel te werken: 2-1.

Heracles kwam uitstekend uit de rust en kan na drie minuten spelen de voorsprong uitbreiden naar 3-1. Na goed voorbereidend werk van Willie Overtoom kon Everton Ramos da Silva van dichtbij scoren met een volley. Het was het sein voor een zeer vermakelijke tweede helft waarin in vlagen alles lukte. Ninos Gouriye mikte daarna net naast, maar kon even later wel juichen. Een weergaloze aanval leverde de 4-1 tussenstand op. De aanval werd opgezet door Willie Overtoom en opnieuw was het goudhaantje Ninos Gouriye die met een fraai stiftje Kristoffer Nordfeldt kansloos liet. De Friezen bleven daarna nog wel gevaarlijk, ondanks dat Heracles enkele kansen kreeg, scoorde de spits van Heerenveen Alfred Finnbogason de 4-2. Heel lang stond deze stand niet op het scorebord. Ninos Gouriye was vier minuten later weer trefzeker toen hij de bal tegendraads in schoot en zo zijn derde doelpunt van de middag maakte: 5-2. De bezoekers bleven loeren op de kansen en kregen die dan ook. Eerst belandde een doelpoging op de paal en tien minuten voor tijd werd het 5-3 door weer een doelpunt van de IJslandse spits Alfred Finnbogason. Ook Heracles kreeg nog kansen via Ninos Gouriye en invaller Marko Vejinovic, maar Thomas Bruns bepaalde in de slotminuut de eindstand op 6-3.

 

Sponsoren

Reacties (31)

Reageer nu!