Heracles heeft vanavond met 2-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. Door twee doelpunten van Samuel Armenteros werd de laatste zestien bereikt in het KNVB Bekertoernooi. De Heraclieden hoefden zich niet uitermate in te spannen tegen een zwak Sparta.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Er was weinig spektakel te beleven op het veld. Heracles dicteerde wel de wedstrijd, maar kon door een laag tempo het Sparta Rotterdam niet lastig maken. Echt uitgespeelde kansen waren er dan ook niet te noteren in de eerste helft, waarin Peter Bosz begon met Marko Vejinovic en Milano Koenders in de basis. Laatstgenoemde keerde in de tweede helft niet weer terug op het veld. De verdediger had een opgezwollen gezicht door een allergische reactie en is naar het ziekenhuis geweest. Koenders kan gewoon weer trainen morgen.

In de tweede helft wist Heracles na een dik uur spelen eindelijk afstand te doen van de Jupiler League club. Samuel Armenteros werd de diepte in gestuurd door Kwame Quansah en stifte de bal langs Nico Pellatz in het doel: 1-0. Zeven minuten later verdubbelde Samuel Armenteros de score naar 2-0 en daar bleef het bij. Heracles gaat morgenavond in de koker voor de loting in de volgende ronde. Het hoogtepunt was na de wedstrijd toen Glennis Grace optrad op het nieuwe kunstgrasveld van TenCate.

Sponsoren

Reacties (28)

Reageer nu!
uggs nederland kopen 12:58 14 december 2012

Very great post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I’m hoping you write once more soon!
00
koentjj 09:20 2 november 2012

http://www.bte-almelo.nl//

Uitleg en verklaringen van de BTE
00
ALBW 08:12 2 november 2012

@Db , inderdaad. die jongens probeerde teminste nog wat sfeer te maken anders was het helemaal stil geweest omdat verder bijna niemand de bek los trekt.

ook moet je blij zijn dat de volgende generatie fanatiekelingen alweer klaar staat. ik vind ook dat de mensen die niet meezingen weg moeten uit q maar hoe krijg je dat ooit voor elkaar?? en er zijn trouwens ook jongens onder de 18 die fanatiek zijn en altijd meezingen daar moet je ook rekening meehouden.

maarja nu Nac uit! ik ben erbij en ik hoop met mij minimaal 500 anderen. Nac uit moet te doen zijn met een goed gevuld uitvak!
00
Thijmen 00:16 2 november 2012

Massaal naar Nac uit!!!
Alleen met een vol uitvak gaan we het winnen daar!
00
Jan 00:01 2 november 2012

AMEN
00
gijs 23:44 1 november 2012

Ten eerste petje af voor Heracles dat ze weer constant niveau laten zien en ook tegen dit soort ploegen met het zelfde spel kunnen winnen, er worden geen fouten gemaakt waarop je de kans hebt, zoals FcT vanavond, er zomaar uitgekukeld wordt. daarvoor en voor het vertoonde spel mijn petje af voor de zwart witte.

Daarnaast wil ik graag wat kwijt over de sfeer in het stadion. Eerst wil ik graag vertellen dat ik over de huidige situatie niet wil oordelen aangezien ik er zelf niet meer zo vaak bij ben als vroeger. Ik vind dat je alleen echt kritisch kan oordelen als je er zelf iets aan kan doen, dat kan ik nu niet dus ik geef mijn beschouwing.

Het is inderdaad duidelijk, naar mijn mening, dat de sfeer in het stadion anders is dan vroeger. Ik heb lang een SC gehad voor vakkie Q, ontzettend mooie tijd gehad, het was altijd feest, vooral de jaren voor en na de promotie, we waren blij dat we wonnen en als we niet wonnen waren we blij en trots om Heraclied te zijn. Ik weet nog goed dat de BTE hun uiterste best deed voor de sfeer. Ze kregen het vak mee, je werd niet raar aangekeken als je zong en sprong maar raar aangekeken en erop geattendeerd als je dat niet deed. Toen was de tijd dat we Draak nog achter de trommel hadden. Toen we de 1-1 maakte door Thijs Sluiter in de laatste minuut tegen PSV, de kampioen! Wat een tijden. Toen waren wij nog niet verwend met het spel van vandaag, je ging niet naar het stadion om Heracles te zien winnen, nee je ging naar het stadion om samen met je maten er te staan voor het Zwart en Wit. Als we wonnen was dat mooi meegenomen. Dat was de tijd dat de bussen naar twente in 15 minuten waren uitverkocht en dat we wonnen bij Haarlem met een vol uitvak voor de beker met 5-1( 3x everton als ik het goed heb). Toen was het niet vanzelf sprekend dat we wonnen, maar het was vanzelf sprekend dat we zongen voor onze passie, dat we eerder naar het stadion kwamen om sfeeracties uit te leggen. Er is veel veranderd door de jaren, en dat is ook niet raar of verkeerd, dat hoort bij een ”nieuwe” club in de Eredivisie die zoekt naar volwassenheid. Echter zijn we nu wel aan het punt voorbij dat we ons een nieuwe club kunnen noemen. We zijn een volwassen eredivisionist. Dat brengt echter wel de verachting met zich mee dat we ook kunnen winnen van iedereen, en als we dat niet doen lopen we weg of stoppen we met zingen.

Het is niet vanzelf sprekend dat onze club het zo goed doet laat staan dat we moeten zitten en onze mond houden als ze verliezen. Nee juist niet!!

Het is spijtig dat de BTE zo onterecht wordt benaderd door de club. Zij zorgen voor het fanatisme, de organisatie die de sfeer nodig heeft, en voor de gezelligheid in het vak. Zij zorgen er wel voor dat iedereen blijft staan en gaat zingen. Maar ze zijn er niet meer. Jammer en onterecht. Ik hoop dat, zoals de Ultra’s, van Ajax ook aangaven, dat ze blijven doorgaan. Wij als Heraclieden hebben het nodig. BTE keep up the good work.

Als de BTE weg is zie je dat alle sfeer uit het vak wordt gezogen. Waarschijnlijk zal Bianconero en HVH hun best doen, maar ook zij weten dat het een stuk minder is geworden. Af en toe als ik weer terug in Almelo ben, ik studeer dus kom niet vaak terug, en ik sta in een kroeg heb ik vaak het idee dat die jonge gastjes die in Q zitten trotser zijn dat ze in de harde kern zitten dan dat ze echt harde kern zijn, ze kunnen lekker stoer tegen andere doen met hun SC. Dat zal zeker niet voor iedereen gelden, maar toch echt voor een paar. Je moet het niet stoer vinden om in Q te staan, je moet trots zijn dat je er mag staan! Je moet trots zijn op je club en niet op jezelf. Ga zingen, ga staan, maak er een feest van! Dat straalt af over de spelers!

Dat is mijn mening als oud SC van Q. Ik was trots op het zwart en wit, en niet op mijn SC.

HAFC, keep up the good work. Kijk nog altijd vaak op jullie site!!
Zelfde geld voor de BTE. Hoop jullie snel weer in het stadion te horen en te zien.

Met een diepe trots voor het Zwart en Wit.
Gijs
00
Db 23:41 1 november 2012

@henk die jongens die proberen tenminste nog wat de volwassenen zijn toch stil
00
Henkuh 21:22 1 november 2012

Die Antoine toch,………………

Auteur: Jurre de Ruiter Gepubliceerd:01 november 2012 om 18:50Categorie:Opmerkelijk

Antoine van der Linden is tot verrassing van FC Emmen voor twee duels geschorst. De aanvoerder van de club uit Drenthe heeft die straf te danken aan gebeurtenissen na afloop van het duel tussen FC Emmen en Helmond Sport van vorige week (1-1).

FC Emmen maakt op de clubsite melding van de afwezigheid van Van der Linden, die is geschorst ‘wegens het schaden van de belangen van de sectie betaald voetbal of de voetbalsport in het algemeen door het gebruiken van grove en/of bedreigende taal richting de scheidsrechter en/of een speler van Helmond Sport’.

Maar er is meer. Van der Linden maakte zich naar verluidt ook schuldig aan het kapot trappen van een stoel na afloop van de op 26 oktober 2012 gespeelde wedstrijd FC Emmen – Helmond Sport. Naast Van der Linden ontbreken vrijdag tegen De Graafschap ook Kay Velda (geschorst), Kelvin Maynard (hamstrings) en Rutger Worm (knie).
00
Robbert 21:03 1 november 2012

Als we een thuiswedstrijd krijgen kunnen we tenminste nu alle scholen in Twente voor heel weinig kunnen laten komen. Ik ben benieuwd of er dan ook 500 kids ut Riessen komen! Hoogmoed komt ten val……..Rooien – Den Bosch 1-2
00
Marko 20:40 1 november 2012

Ach,wat een gezeur om niets. Beter vlaggen dan helemaal niets. zeikers.

De sfeer komt wel weer, daar ben ik van overtuigd 🙂

En het is maar een bekerwedstrijdje. Niks bijzonders 😉
00
henk 19:01 1 november 2012

Denk dat iedereen het er wel overeens is dat met het wegsturen(lees pesten) van de bte de sfeer totaal!! Weg is.nu staan er 10 jongetjes vooraan te springen en dat is het.om nog maar te zwijgen over de sfeeracties, want laten we eerlijk zijn, de laatste keer met die vlaggetjes was echt lachwekkend.
00
Joho 18:04 1 november 2012

Gelukkig is de BTE wel weg, want die zongen toch nooit
00
Hans 17:17 1 november 2012

@Roy
Helemaal mee eens! Waardeloze sfeer was het gisteren weer, het is beter geweest helaas..
Kan hier wat aan gedaan worden? Meer gezang tijdens de wedstrijd!
00
Roy 17:12 1 november 2012

Q was volgens mij niet aanwezig, tenminste zo leek het. Totaal geen sfeer, af en toe zingen zij een liedje. DOE ER IS WAT AAN VAK Q!!
Wel mijn complimenten aan hoe Heracles de wedstrijd goed uitspeelde en toch door gaat in de beker, ondanks een mindere wedstrijd.
00
Marvin 15:46 1 november 2012

@Rick

Ik denk dat het onmogelijk is om er voor te zorgen dat er geen kinderen mee in Q gaan staan. Het is gewoon jammer dat er zo weinig sfeer is terwijl we met zijn allen voor de sfeer in het stadion moeten zorgen.
00
Rick 15:27 1 november 2012

@marvin, kloothommels jawel….

Ze moeten die kinderen er is uit flikkeren bij Q, min. 18 jaar van maken. dan zul je zien dat er meer mensen komen die graag sfeer willen hebben bij heracles, ga er bewust niet staan, geen zin om naar die etterventjes te kijken die stoer lopen te doen met een stone island jasje..
00
Pet Ferry 15:19 1 november 2012

Ipv klagen moeten jullie eens zelf het initiatief nemen om wat te roggelen..je kunt mensen wel dingen verwijten of met je vinger gaan wijzen maar daar wordt het niet beter op!

Lekker dapper en makkelijk om op het net je woord te doen!

De paus heeeeft een ziektee!!
00
Marvin 15:12 1 november 2012

Meer dan de helft van Q zingt tegenwoordig niet meer mee. Die kloothommels die in Q staan en niet meezingen moeten oprotten.
00
Henk spermatenk 12:19 1 november 2012

Wat een zaadpot en zaadsfeer..
00
enilesav 11:56 1 november 2012

ik heb mie beskeeetn
00
struisvogel 11:45 1 november 2012

Wedstrijd was redelijk maar de sfeer was echt te triest voor woorden of lag dit aan mij
00
skjonks 11:38 1 november 2012

Powww die Glennis Grace is echt wel een lekker zwart pareltje!
00
Sjaak 11:30 1 november 2012

Ik vind heracles echt slap met contracten. Bind verdomme Ninos en Marko al een langer contract aan anders lopen die ook gratis weg Na volgend jaar!!!!!!!!!
00
Jopie 11:21 1 november 2012

Ik heb die zangeres tegen de beens aan swaffelt.. krijg ik daar een sv voor?
00
Wim 11:16 1 november 2012

We missen BTE!!! Boys kom terug, sfeer is weg
00
Dakmaster 10:14 1 november 2012

@ sfeer was goed??

Ik verbaas mij over de laatste paar wedstrijden dat er juist geen sfeer is!
00
Tim Jansen 09:41 1 november 2012

Top prestatie,
ben trots op mijn clubje
was een moeilijke loting maar toch zijn we door. op naar de volgende

sfeer was goed gisteren nu winnen van psv en mijn week is goed!!
00
Thiemo 09:05 1 november 2012

Trefzekere Armenteros past voor rol als reserve bij grote club

Donderdag, 1 november 2012 om 07:30
Samuel Armenteros spreekt tegen dat hij koste wat kost wil vertrekken bij Heracles Almelo. De aanvaller van Zweedse komaf beschikt over een aflopend contract en wil graag een nieuwe stap in zijn profloopbaan zetten. Dat betekent echter niet dat langer in Almelo blijven voor hem niet aan de orde is. “Zo heb ik dat nooit gezegd”, nuanceert Armenteros in De Telegraaf. Woensdag zette hij zichzelf in de etalage met twee goals in de beker.

Armenteros legde er twee in tegen Sparta Rotterdam (2-0) en hielp zijn club daarmee naar de achtste finales. Het is echter niet gezegd dat de maker van veel mooie doelpunten bezig is aan zijn laatste half jaar in het Polman Stadion. “De situatie is, dat er op dit moment geen contract op tafel ligt van Heracles. De laatste keer dat we gesproken hebben, is vorig seizoen. Nu kijk ik het rustig aan. Ik sluit niet uit dat ik hier volgend seizoen nog speel.”

“Wat nu eventueel gaat volgen, is immers een cruciale stap in m’n carrière. Ook gezien mijn leeftijd. Mocht er een andere club komen, dan moet daar vertrouwen van af stralen. Een trainer moet in mij dus wel zijn volgende spits zien”, benadrukt Armenteros. Hij geeft daarmee vast aan dat hij geen behoefte heeft om als noodverband aangetrokken te worden door een grote club. Zijn transfervrije status brengt dat risico immers met zich mee.
00