Heracles speelt zaterdagavond een uitwedstrijd

in Eindhoven bij PSV. Vorig seizoen werd het 4-1 voor PSV, nadat Heracles in de eerste helft via Antoine van der Linden op voorsprong was gekomen. Kunnen de Heraclieden zaterdagavond wel voor een verrassing zorgen?

De ploeg van Peter Bosz ging midweeks door in de KNVB Beker. Er werd thuis een zakelijke 2-0 overwinning geboekt op Jupiler League club Sparta Rotterdam door twee doelpunten van Samuel Armenteros. Het vertrouwen is groot bij de Almelose ploeg. Al weken wordt er zeer aardig gevoetbald in het 3-4-3 systeem en dit levert mooie wedstrijden op. Ook tegen PSV gaat Peter Bosz weer uit van eigen kracht en zal het aantreden in een 3-4-3 formatie. Alleen Jeroen Veldmate is er niet bij vanwege een voetblessure. Mike te Wierik zal achterin terugkeren op de rechtsback positie. “Ik heb geen seconde getwijfeld. Het zou raar zijn als we nu ineens een ander systeem gaan spelen. Dat zou angst inhouden. En we zijn voor niemand bang, ook niet voor PSV. We kunnen op onze bek gaan maar dan denk ik er nog zo over. Dat is realisme.”

PSV staat momenteel op een tweede plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Dick Advocaat won midweeks ook zijn bekerwedstrijd tegen de amateurs van EHC met 3-0 in Philips Stadion. Advocaat kan zaterdagavond niet beschikken over aanvoerder Mark van Bommel. De routinier is nog niet wedstrijdfit en wordt vervangen door Hutchinson. Manolev keert hierdoor terug in de basis als rechtsback. Ook Ola Toivonen is niet van de partij vanwege een langdurige blessure (hamstringpezen afgescheurd). De trainer van PSV is lovend over Heracles en verwacht een leuke wedstrijd. “Peter Bosz is een uitstekende coach, die altijd van zichzelf uitgaat. Maar wij gaan ook van onszelf uit. Heracles heeft een prima ploeg, maar dat hebben wij ook. Het kan wel eens een attractieve wedstrijd worden.”

De wedstrijd staat zaterdagavond om 20:45 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Doe je mee met de HAFC Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (56)

Reageer nu!