Heracles Almelo heeft aan het uitduel bij PSV geen punten overgehouden. De ploeg van Peter Bosz verloor met 4-0 van de Eindhovenaren. Daarmee was de ploeg van Dick Advocaat nog mild.

PSV was in de eerste helft heer en meester. De ploeg van Dick Advocaat kreeg kans na kans van een slordig Heracles Almelo, dat de bal niet in de ploeg wist te houden. De score werd geopend door Dries Mertens. Atiba Hutchinson zette de kleine Belg met een mooie pass vrij in het strafschopgebied van Heracles. Mertens rondde fraai af: 1-0. Het was dat de Eindhovenaren in de afronding daarna steken lieten vallen. De ploeg scoorde voor rust nog slechts één keer. Luciano Narsingh maakte er 2-0 van.

Ook na de pauze had de ploeg van Peter Bosz weinig in te brengen. Tim Matavz, ingevallen voor de geblesseerde Jeremain Lens, en Timothy Derijck waren dichtbij treffers, maar de lat en een redding op de lijn stonden een doelpunt van hen in de weg. Kevin Strootman was een kwartier voor tijd wel trefzeker: 3-0. De Almeloërs moesten vlak daarna verder met tien man, omdat Kwame Quansah zijn

tweede gele kaart pakte. PSV maakte na een schitterende aanval, over vele schijven, via Matavz nog dankbaar gebruik van dat overwicht en bepaalde de eindstand op 4-0. Daar mocht Heracles zich uiteindelijk, gezien de vele kansen voor PSV, nog ‘gelukkig’ mee prijzen.

Bron: Tubantia

Sponsoren

Reacties (15)

Reageer nu!