Heracles heeft zaterdagavond met 3-2 verloren in Nijmegen

tegen NEC. In een wedstrijd waarin beide ploegen veel kansen kregen, ging de thuisploeg zorgvuldiger met de kansen om. Na een 2-1 voorsprong voor Heracles, kantelde toch de wedstrijd in het voordeel van NEC. Samuel Armenteros scoorde beide doelpunten voor Heracles.

Het duel tussen de Almeloërs en de Nijmegenaren werd een merkwaardige wedstrijd. Beide ploegen kozen er voor vol op de aanval te spelen, met een soort uitgangspunt dat wanneer er vaker gescoord wordt dan de tegenstander dat doet, je drie punten pakt. Daarbij leek Heracles weinig bijgeleerd te hebben van de nederlaag tegen PSV van vorige week. Daar werd het wat naïeve verdedigen de ploeg fataal, iets wat vandaag opnieuw gebeurde.

De Almeloërs begonnen met Marko Vejinovic voor de geschorste Kwame Quansah. Daarnaast mocht ook Luis Pedro vanaf het begin meedoen, hij kreeg de voorkeur boven Everton. Na de openingsminuten, waarin NEC sterk begon, had Heracles Almelo de overhand. Gaandeweg de eerste helft herpakte NEC zich en uit een van de eerste echte aanvallen was het raak. Een corner werd door Remko Pasveer gemist, waarna de vrijstaande Rick ten Voorde eenvoudig raak kon koppen. Direct na de openingstreffer kreeg Breuer de kans op de 2-0 en leek Heracles van slag.

De Almeloërs kwamen terug in de wedstrijd en met name Samuel Armenteros kreeg mogelijkheden. De Zweed schoot eerst op de vuisten van doelman Babos en ook de tweede poging was een prooi voor de keeper. Kort na de hervatting was het wel raak. Na een prachtige steekpass van Lerin Duarte werd het 1-1. Even later kopte de spits ook de 2-1 binnen, na een voorzet op maat van Overtoom.

Daarmee leek het duel beslist, maar NEC weigerde de naderende nederlaag te accepteren. Leroy George schoot een vrije trap in de kruising en daarna kantelde de wedstrijd opnieuw. Ten Voorde kreeg vrije doortocht voor zijn tweede van de avond en bracht de Nijmegenaren andermaal aan de leiding. Dit keer een voorsprong die Heracles Almelo niet meer ongedaan kon maken. De 3-2 in Nijmegen betekent de tweede nederlaag voor de Almeloërs op rij. Daarnaast moest Heracles in de laatste drie wedstrijden tien tegentreffers incasseren. Waarmee nog maar eens aangetoond wordt dat er een verschil is tussen gewaagd spelen op de aanval en defensief de deur wijd open zetten. Dat laatste doet de ploeg van trainer Peter Bosz te vaak. Er zal dus een andere variant gevonden moeten worden, een waarbij Heracles zelf niet minimaal drie á vier keer dient te scoren om wedstrijden winnend af te kunnen sluiten.

Bron: Twentesport

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!