Heracles Almelo speelt zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen Roda JC. De Heraclieden wonnen vorig seizoen thuis met 1-0 van de Limburgers, waar Heracles het traditioneel altijd erg lastig

tegen heeft. Zal het zondagmiddag weer lastig worden?

Heracles verloor afgelopen weekend uit bij NEC met 3-2. Een wedstrijd waarin veel kansen waren te noteren, waren de Nijmegenaren effectiever. Heracles kwam via een goed spelende Armenteros nog wel op voorsprong, maar de wedstrijd kantelde in het voordeel van NEC. Komende zondag zal Peter Bosz het nog steeds moeten stellen zonder de geblesseerde Jeroen Veldmate (voetblessure). Topscorer Ninos Gouriye is nog een vraagteken. De aanvaller kampt met een hamstringblessure en trainde vandaag apart. Bosz beslist pas na de laatste training (zaterdag) of hij kan spelen. Kwame Quansah keert weer terug van een schorsing. De vraag is of Marko Vejinovic weer terugkeert op de bank. Hij speelde een prima wedstrijd in Nijmegen vorige week. De oefenmeester wil ook tegen Roda JC een aanvallende ploeg zien en de drie punten in eigen huis houden.

Zondagmiddag is de ploeg van ex-Heracles trainer Ruud Brood de tegenstander in het Polman Stadion. De ploeg uit Kerkrade staat teleurstellend op een vijftiende plaats met 10 punten uit 12 wedstrijden. Roda JC verloor afgelopen bij Feyenoord in een doelpuntrijke wedstrijd met 5-2 in de Kuip. Ruud Brood ziet in Almelo zeker kans op een goed resultaat en zal dan ook voor de volle winst willen spelen. De oefenmeester aan Limburgse zijde prijst de spelopvatting van zijn collega trainer Peter Bosz. “Ik hou van de spelopvatting van Peter Bosz: het durven voetballen in balbezit en het geven van veel druk naar voren. Ze zijn veel in beweging, goed in de combinatie en daarnaast beschikken ze over veel individuele kwaliteiten.” Brood kan tegen Heracles wel beschikken over Bart Biemans. De rode kaart tegen Feyenoord is geseponeerd. Daarnaast zijn Arnaud Sutchuin Djum en Adil Ramzi nog niet van de partij.

De wedstrijd staat zondagmiddag om 16:30 uur onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem. Doe je mee met de HAFC Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (23)

Reageer nu!