De komende drie dagen is er een proefspeler te bewonderen in Almelo. De Tsjech Jaroslav Navratil mag zijn kwaliteiten tonen aan de technische staf van Heracles Almelo tot en met vrijdag.

De 20-jarige rechterspits uit Tsjechië speelt momenteel voor MSK Břeclav. Navratil is vanuit het netwerk van tipgevers aangedragen bij Heracles Almelo. Eerder had Heracles in

Vojtech Schulmeister en Lukas Bajer al twee Tsjechen onder contract.

Sponsoren

Reacties (34)

Reageer nu!
jan 23:11 26 november 2012

Als we willie kwijt kunnen raken, zijn we dan ook van hagenstijn af,ik hoop het wel
00
weater 11:18 24 november 2012

Off topic: Waarom staat er (zoals elk jaar) niet ook even een topic voor Twente uit open voor de mensen die daar geïnteresseerd in zijn?!
00
beewee72 10:03 24 november 2012

Heracles een lichtend voorbeeld

Volgens Lucchesi vallen in Europa onder meer Valenciennes (coach Daniel Sanchez), Fulham (Martin Jol) en AS Roma (Zdenek Zeman) op door hun aanvallende spel. Zo’n extreem aanvallend concept als Heracles hanteert, is echter zeldzaam. Lucchesi heeft de prestaties van Heracles gevolgd. Hij vindt dat Bosz het goede voorbeeld geeft voor de voetbalwereld.

“Het team is goed georganiseerd en de aanvallende stijl bevalt me. Heracles bewijst dat het ook mogelijk is om bij een middenmoter dit systeem te spelen, zoals Peter Bosz doet. Alleen tegen een topclub is het moeilijk om achterin één-tegen-één te spelen. Dan kun je verliezen, zoals ook tegen PSV (4-0 nederlaag) is gebeurd. Maar in de meeste wedstrijden kun je met een goede organisatie, zoals het geval is bij het Heracles van Bosz, goed spel vertonen en goede resultaten neerzetten. Heracles heeft al veel doelpunten gemaakt en de toeschouwers genieten. Daarnaast verhogen de spelers zo hun marktwaarde en daar kan de club ook van profiteren.
Ja, Heracles is een voorbeeld.”

hier het hele stuk! heerlijk!!!

http://www.goal.com/nl/news/662/specials/2012/11/23/3549834/spel-heracles-oogst-bewondering-tot-in-italië
00
Dakmaster 06:58 24 november 2012

@ John g

True!!! Amen!!
00
John G 21:08 23 november 2012

De afgelopen jaren heeft zich in de luwte één Eredivisieclub ontwikkeld tot de stuntploeg van de laatste tien jaar. Dat Heracles Almelo nog in de hoogste Nederlandse voetbalklasse te bewonderen is, spuugt immers alle financiële wetten in het gezicht die in het voetbal gelden. De zeven seizoenen die Heracles Almelo al achtereen in de Eredivisie speelde, betekent een clubrecord in het tijdperk van het betaalde voetbal. Nooit speelden de Tukkers zo lang op het hoogste niveau. De wonderen die de afgelopen jaren zijn verricht, grenzen aan de ongelofelijkheid van de twaalf moeilijke werken van de Griekse halfgod waar de voetbalclub zijn naam aan dankt.

Eén van die moeilijke werken is ongetwijfeld het onwaarschijnlijk hoge voetballende niveau. Waar Heracles de eerste paar seizoenen in de Eredivisie veel punten wist te veroveren omdat het op kunstgras speelde – en andere Eredivisieclubs dit veel minder gewend waren, verdient de club nu ieder punt op eigen kracht. En ieder punt zij de club ook gegund. Onder Peter Bosz is het uitstekende voetbal dat de Heraclieden onder Gertjan Verbeek al op de mat legden, nog verder ontwikkeld. De middenmoter schroomt zelfs niet om slechts drie verdedigers op te stellen. Drie verdedigers? Zelfs dat is te veel. Tegen Roda JC speelde Bosz met ‘nummer tien’ Marko Vejinovic centraal in een driemansdefensie.

Gekkenwerk? Vooralsnog lijkt het van niet. Dankzij een uitgekiend transferbeleid en een ingespeeld team kan Heracles Almelo bijna worden gezien als het FC Barcelona van de Lage Landen. Combinatievoetbal wordt wekelijks naar hoog niveau getild. De amusementswaarde stijgt navenant. Circus Heracles brengt de voetbalharten langs alle Nederlandse profvelden in vervoering. Want hoewel het team zelf veelvuldig doel weet te treffen (tegen Roda JC werd met maar liefst 5-1 gewonnen), incasseert zij ook veel tegentreffers. Het is het risico van het vak.

Wie Heracles Almelo live heeft gezien, hoopt van ganser harte dat andere clubs de filosofie van Peter Bosz overnemen. De Eredivisie is al één van de aantrekkelijkste voetbalcompetities van Europa (mede omdat er zoveel fouten worden gemaakt), maar als iedere club zo offensief zou denken als Heracles zal de Eredivisie die status nog verder uitbouwen. Het herkenbare combinatievoetbal van Heracles Almelo gaat in ieder geval niet ten koste van de punten. Ook dit seizoen zal de club meestrijden om een plaats in het linkerrijtje. Een plaats, die op financiële argumentatie nog immer als wonder kan worden gezien.

Kom er in Europa niet mee aan, met een driemansdefensie. Dan krijg je ongetwijfeld het deksel op de neus. In Nederland kan het echter zonder problemen, zolang het team maar ingespeeld is. Heracles Almelo bewijst het. Watertandende voetbalvolgers gaan wekelijks naar het Polman Stadion om met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid minimaal vier doelpunten te gaan zien, en misschien zelfs meer. Het maakt de Tukkers tot dé sensatie van het afgelopen Eredivisiedecennium. En Peter Bosz? Ken hem maar vast de titel ‘Trainer van het Jaar’ toe. Niet slechts vanwege zijn resultaten, maar vooral vanwege zijn verdiensten voor de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal.

http://www.soccernews.nl/news/176331/Peter_Bosz_verdient_titel_Trainer_van_het_Jaar#ixzz2D4uv0rTO
00
henk1 16:50 23 november 2012

Klopt, site loopt niet goed vergeleken met een paar jaar geleden.
00
ilonk 13:53 23 november 2012

Waarom doet de site het niet goed bij mij? Meer mensen last van? #dtv
00
Kris 08:52 23 november 2012

@ Sjaak
Ben het me je eens dat de tijd van echt grof geld verdienen wel over is.

Daarentegen hebben alle jongens die ik noemde in vertegenwoordigende elftallen gespeeld of spelen er nog. Ook hebben wij als club nu een hogere status dan een paar jaar geleden. Toen waren we nog een clubje dat het vrij aardig deden, terwijl we nu toch meer gezien worden als voorbeeldclub met prachtig voetbal.
00
Sjaak 22:18 22 november 2012

We zeggen nu dat we grof gaan verdienen aan Rienstra, Bruns enzovoort, maar dat zeiden we 2 jaar terug ook over Armenteros, Overtoom en Everton en kijk nu?? Je kan zulke dinen nit voorspellen. Neem Gourije, ook hij kan over 2 jaar gratis weglopen en misschien doet die dat wel. De tijd van verdienen is een beetje over. Topclubs proberen ze gratis van je te pakken, want ik kan je vertellen dat Sammie en Overtoom volgend jaar bij een topclub spelen. Of ze daar ook aa spelen toekomen is een ander verhaal, maar als ze gratis zijn kun je het alleen maar goed doen.
00
Kris 20:48 22 november 2012

Het is en blijft volgens mij heel simpel bij onze trots. Iedereen is te koop! We moeten onze begroting op orde en in de peiling houden en dus moeten we verkopen. Denk wel dat Duarte ons een flinke duit op kan leveren. Jong, talentvol en al aardig wat ervaring. Overtoom word denk ik in de winter voor elk bod verkocht. Geldt denk ik ook voor Everton. Beiden kunnen we, vrij gemakkelijk, vervangen. Ik denk dat we over 2 jaar echt grof kunnen gaan verdienen aan Bruns, Te Wierik en Ninos om over Rienstra maar te zwijgen. Vind ik onze beste man dit jaar.
O ja, hoe doet die Tsjech het?
00
Dakmaster 19:45 22 november 2012

Ik zie in vejinovic een jonge Robin van Persie bij Excelsior en Feyenoord, waar hij ook nog een middenvelder was, technisch zeer vaardig, met zeer fraaie trap in huis, menig mooi doelpunt buiten 16 van hem gezien! Er zijn niet veel jongens die een bal durven te schieten vanaf de tweede lijn, op duarte na dan. Maar vejinovic moet inderdaad eerst eens een heel seizoen bewijzen dat hij zo goed is!
00
WillemNMGN 18:32 22 november 2012

Ik vind Duarte eerlijk gezegd de beste speler (ook qua potentie) van de selectie. Hij speelde vorig seizoen bijna elke wedstrijd heel goed en hij krijgt nu de topvorm van vorig jaar weer terug. Vejinovic heeft veel talent, maar ik vind dat hij het nog niet vaak heeft laten zijn bij Heracles, mede door blessureleed. Hij oogt ook heel langzaam, hoewel hij toch in de duels wel slim staat opgesteld. Ik zie Vejinovic liever als aanvallende middenvelder/nr 10, als hij dan een foute pass geeft heeft dit mogelijk minder gevolgen. Hoop dat Marko dit seizoen veel kan spelen, hij heeft absoluut veel talent, maar ik ben nog niet zo kapot van zijn spel dit seizoen.
00
Fuxx 18:01 22 november 2012

nog maar weinig bussen voor twente uit tot nu toe, kom op met zn allen
00
bert 17:04 22 november 2012

goh. ik dacht dat dit topic over onze proefspeler uit Tsjechië ging?
Iemand al iets over hem te melden?
00
Sjaak 09:42 22 november 2012

@Hagenstein

Willie is 26 en speeldeop zijn 22ste nog bij de amateurs…. In potentie zijn Bruns en Marko echt wel beter hoor. Ik vind het leuk dat je een bril op hebt, maar je gaat nu echt te ver hoor. Straks zeg je nog dat hij klaar is voor clubs als Atletico Madrid.
00
almelo 08:32 22 november 2012

Ach Jhagenstein, als het over overtoom gaat sla je altijd compleet door.ik sluit niet uit dat je stiekem zijn zaakwaarnemer bent, haha. Uiteraard is Marco onze talentvolste speler, maar hij moet het nu wel laten zien e n vooral heel blijven.
00
JHagenstein 07:36 22 november 2012

Ik vind gewoon dat Vejinovic nog lang niet op het niveau zit van een Overtoom of Duarte. Hij heeft nu één wedstrijd goed gespeeld en gelijk doen we alsof hij beter is dan Overtoom, nee. Ook niet in potentie, qua niks niet. Scorend vermogen/overzicht voor mij ook niet.

Als je een intelligente speler was gaf je zo’n bal niet tegen Roda, en al helemaal niet dat doelpunt die hij weg gaf tegen NEC. als je iemand zo hard in speelt en ook nog te lui bent om er achteraan te rennen, ben je voor mij niet veel.

En zoals ik al zei heeft hij nog niks bewezen, vind het ook geen nummer tien maar eerder een centrale middenvelder als Bruns.
00
hsupporter 20:40 21 november 2012

JHagenstein,
Dat marco veel kwaliteiten heeft is zeker zichtbaar.Als je het tactisch, opbouwend en aanvallend bekijkt, heeft Marco nu een positie die Willy ook ooit eens heeft gehad.
Door de veranderde speelwijze heeft Willy een andere rol gekregen en kwaliteiten is wat anders dan volgens jou 70 wedstrijden goed gespeeld hebben.Het ligt er te dik bovenop dat je Willy bij uitstek promoot en waarschijnlijk daardoor soms de realiteit uit het oog verlies.
00
TomS 20:10 21 november 2012

100% eens met JHagenstein..
Hij kan een aardig balletje trappen maar hij is veelste nonchalant aan de bal en heeft veelte veel oog voor het doel, waar andere mogelijkheden meestal beter zijn.
00
hans 19:35 21 november 2012

Jhagenstein, iedereen met een beetje kijk op voetbal ziet gelijk dat dit in potentie onze beste voetballer is.het feit alleen al dat ie na zo’n langdurige blessure gelijk weer dit niveau heeft zegt eigenlijk alles.andere spelers hebben dan maanden nodig.
00
Dakmaster 19:13 21 november 2012

Duarte volgend seizoen twente?? Hij zegt nu al heel resoluut dat hij niet bij tekent. Jongens zullen elkaar zeker aansteken met dat niet bijtekenen. Voor een mooie prijs zeker verkopen.
00
JHagenstein 18:15 21 november 2012

”(met afstand de beste speler in de selectie)”

What the fuck heeft Vejinovic gepresteerd dat hij beter is dan Overtoom, Duarte en Armenteros, wat een slap gelul.
00
hans 18:12 21 november 2012

Overtoom in de winterstop gelijk verkopen.met Veijnovic hebben we uiteraard een vervanger in huis (met afstand de beste speler in de selectie).verder gaan alleen everton en armenteros transfervrij weg volgend seizoen.zou dan graag gourye in de spits zien en effie (veel respect voor) is toch al geen basisspeler meer.
00
JHagenstein 18:01 21 november 2012

”Wat mij echter stoord is dat die jongens ná een goede wedstijd metéén gaan roepen dat ze niet meer willen bijtekenen bij Heracles.”

Overtoom heeft nu al 70 wedstrijden goed gepresteerd.
00
Thiemo 17:39 21 november 2012

Ik snap ook dat de spelerscaroussel er gewoon bijhoord en ik denk dat Heracles ook zeker goed bezig is. Ook zal Heracles wel weer uitstekende vervangers vinden. Hoewel de kwaliteiten van een Duarte of Willie wel bijzonder hoog zijn. Het is mooi dat er ook nog een extra eenzijdige optie in het contract staat waarmee de prijs iets opgeschroefd zal kunnen worden.

Wat mij echter stoord is dat die jongens ná een goede wedstijd metéén gaan roepen dat ze niet meer willen bijtekenen bij Heracles. Een beetje meer respect zou op zijn plaats zijn. Maar zijn de jongens al gauw vergeten waar ze vandaan komen. Desalniettemin ga ik gewoon nog zo lang mogelijk van de voetbalkunsten van Duarte genieten en daarna wens ik hem het beste toe! (al is het bij de oosterburen, las ik net alweer op internet)
00
Heraclied 17:37 21 november 2012

zijn er beelden beschikbaar van deze jongeman ?
00
hans 15:58 21 november 2012

Dit is gewoon omdat Heracles waarschijnlijk afscheid neemt va v michem bij de beloften.zo kun je alvast het eenen ander bekijken. Moeten we denk ik niet heel serieus nemen.
00
Dries 15:21 21 november 2012

uhh Emiel voor Armenteros,Willie en Everton vang je niks hoor!!
00
Emiel 15:08 21 november 2012

Uiteraard is het jammer voor Heracles dat dit soort voetballers weer verder gaan, maar zo gaat dat nu eenmaal en hoort erbij! Heracles kan hier aardig wat aan verdienen en nieuwe spelers terugkopen.

Aantal jaar geleden hadden we ook goede spelers en vond ik het jammer dat ze weg gingen maar kwamen weer op de proppen met andere toppers en dat gaat zo maar door!
00
Sjaak 14:07 21 november 2012

@patrickst

Das goed nieuws!! En ook goed gedaan van heracles. Je moet die jongens lange contracten geven anders krijg je problemen zoals we na dit jaar krijgen. Alleen Everton is niet erg.
00
Patrick ST 12:44 21 november 2012

Inzake Duarte: Heracles heeft nog de optie om de contract te verlengen tot 2015 (zie heracles.nl)
00
Sjaak 12:31 21 november 2012

We krijgen een groot probleem denk ik volgend jaar, wat niemand wil meer bijtekenen. Iedereen wil weg en als het kan nog transfervrij ook.
00
Thiemo 11:53 21 november 2012

Ben benieuwd naar deze speler. Momenteel kunnen met name Gouriye en Pedro daar wel uit de voeten. Gouriye vind ik echter niet een “echte rechtsbuiten” en Pedro rendeert op de linksbuiten postitie toch beter. Dus kww.

Overigens las ik net ook dat Duarte zijn contract in 2014 niet gaat verlengen. Wat is dat toch tegenwoordig met die leu!!! Solidair zijn is er niet meer bij. Basje Dost was tenminste overtuigd van zijn kwaliteiten en verlengede zijn contract bij Heracles, zodat ze wat aan hem konden verdienen. Maar die kleine rappertjes zoals Armenteros, Overtoom en nu ook Duarte zijn bij voorbaat al klaar met Heracles!! Jammer is dit. Maar jah….Geld hé. Als hij zijn knieband nu afscheurd en een jaar lang moet herstellen. Zou hij dan wel een nieuwe contract willen afsluiten in 2014?
00
Tom 11:10 21 november 2012

Scoren kan ‘ie wel! Maargoed, je kan je afvragen of dat heel lastig is in een regionale competitie met amper 400 toeschouwers per wedstrijd..

http://breclavsky.denik.cz/fotbal_region/navratil-zaridil-breclavi-svym-hattrickem-prvni-letosni-vyhru-20120902.html
00