Zondagmiddag speelt Heracles Almelo in het hoge noorden tegen FC Groningen. Opnieuw een uitwedstrijd voor de ploeg van Peter Bosz tegen een ploeg die in competitieverband dit seizoen nog maar één keer thuis wist te winnen. Vorig seizoen verloor Heracles met 2-1 in de Euroborg.

Heracles verloor afgelopen weekend twee punten bij Willem II. Zo kon je het wel stellen

met een 2-0 voorsprong en geen vuiltje aan de lucht werd er in de slotminuut alsnog met 2-2 gelijk gespeeld. De Heraclieden zullen komend weekend beter voetbal moeten laten zien om dit keer wel drie punten mee terug te nemen naar Almelo. Onder steun van zo’n 450 meereizende supporters naar Groningen zal Heracles eens weer een uit-overwinning moeten boeken. Trainer Peter Bosz moet het in Groningen wel stellen zonder de geblesseerden Jeroen Veldmate (voet), Ninos Gouriye (hamstring) en Bart Schenkeveld (knie). Daarnaast zijn Thomas Bruns en Milano Koenders geschorst voor het duel tegen de plaatselijke FC. Voor laatstgenoemde bleef de schorsing staan nadat de club in hoger beroep was gegaan tegen de rode kaart bij Willem II. Bosz kijkt uit naar het duel in Groningen. “Het is altijd leuk om daar te spelen, met een fanatiek publiek en een mooi stadion. FC Groningen presteert wat wisselvallig, ze wisselen goede met minder goede momenten af. Beide ploegen staan dicht bij elkaar en ik denk dat we ook aardig aan elkaar gewaagd zijn.”

FC Groningen staat twee plekken onder Heracles en speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk bij RKC Waalwijk. De Noordelingen snakken weer naar een thuisoverwinning. Het thuisploeg mocht slechts één keer juichen na drie punten in eigen huis te hebben gehouden dit seizoen. Trainer Robert Maaskant kan tegen Heracles niet beschikken over Jonas Ivens (niet wedstrijfit), Tom Hiariej (niet wedstrijdfit) en Genero Zeefuik (enkel). Lorenzo Burnet (enkel) vormt nog een vraagteken voor zondag. De Noordelingen contracteerden vandaag (vrijdag) een oude bekende. Rasmus Lindgren werd transfervrij overgenomen van Red Bull Salzburg. Maaskant over Heracles: “Het is weer een ploeg die ongeveer op gelijke hoogte staat met ons. Ze hebben een spectaculaire manier van spelen met aanvallende intentie. Ze scoren veel goals, maar de speelwijze kost ook nog wel eens doelpunten. Daar zullen wij op in moeten spelen. We moeten het ook zondag weer hebben van onze teamspirit en hard werken.”

De wedstrijd staat zondagmiddag om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Doe je mee met de HAFC Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (73)

Reageer nu!