Heracles Almelo is erin geslaagd binnen drie minuten te verliezen van FC Groningen. Tot de zestigste minuut was er niets aan de hand, maar een eigen doelpunt van Marko Vejinovic en een treffer van Michael de Leeuw zorgden er voor dat het duel gespeeld was. De onfortuinlijke Vejinovic kreeg in de slotfase ook nog rood.

Voor rust viel er weinig te beleven in de Euroborg. Beide ploegen speelden met veel inzet, maar slaagden er niet in om tot veel uitgespeelde kansen te komen. Voor Heracles Almelo was Kwame Quansah nog het dichtste bij. Zijn schot ging net naast. De mogelijkheid van FC Groningen, David Texeira ging alleen op het doel van Remko Pasveer af, was een nog betere mogelijkheid. Het was Pasveer die als winnaar uit het duel kwam en zo zijn ploeg voor een achterstand behoedde.

Na rust was FC Groningen duidelijk de bovenliggende partij. Kees Kwakman en De Leeuw kregen kopkansen, maar ook nu wist

Pasveer zijn ploeg overeind te houden. Dat lukte niet toen Vejinovic na een uur spelen een voorzet hard binnen schoot. De eerstvolgende aanval leverde opnieuw een doelpunt op. De Leeuw passeerde Pasveer van dichtbij en zorgde zo voor de beslissing. Heracles probeerde nog wel terug in de wedstrijd te komen,  maar de Groningers hadden weinig moeite de wedstrijd uit te spelen. Met wat meer nauwkeurigheid had de nederlaag voor de Almeloërs nog erger uit kunnen vallen, want daar waar Heracles Almelo moest komen, kreeg FC Groningen de kansen.Pasveer wist zih nogmaals te onderscheiden, en voorkwam opnieuw tegentreffers.

Kort voor tijd kreeg Marko Vejinovic rood, wegens commentaar op de leiding. Wat de middenvelder de scheidsrechter precies te kennen gaf werd niet duidelijk, maar het was voldoende voor een directe veldverwijzing. Door de nederlaag zakt Heracles Almelo terug naar de tiende plaats. FC Groningen is de Almeloërs inmiddels voorbij gegaan op de ranglijst.

Bron: Twentesport

Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!