Heracles Almelo heeft vanavond geen drie punten weten over te houden aan het thuisduel met FC Utrecht. De Heraclieden kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel in een wedstrijd waarin Heracles wel degelijk drie punten aan over had kunnen houden met een beetje meer geluk. Lerin Duarte scoorde via een schot van Everton Ramos da Silva namens Heracles.

De ontmoeting met FC Utrecht begon met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het drama bij SC Buitenboys afgelopen zondag. Daarna had de wedstrijd even tijd nodig om echt op te starten. De eerste goede kans was voor Willie Overtoom. Zijn vlammende schot belandde via de vingertoppen van Robin Ruiter op de lat. De ploeg van Peter Bosz was sterker dan FC Utrecht. Bruns kreeg nog een kans daarna, maar uiteindelijk scoorde Lerin Duarte nog zo’n negentien minuten spelen via een schot van Everton Ramos da Silva dat hij van richting veranderde. Een verdiende voorsprong voor Heracles dat de wedstrijd in handen had. Toch kwamen de bezoekers binnen tien minuten al weer op gelijke hoogte. Een schot van Nana Asare belandde via Christian Dorda in het net. Heracles was aangeslagen door de gelijkmaker en speelde het slordig. Alexander Gerndt en Thomas Bruns kregen nog kansen. De ruststand was 1-1.

In de tweede helft had Heracles opnieuw het initiatief zoals ook de eerste helft werd begonnen. De Heraclieden speelden goed positiespel en had wat pech met de geboden mogelijkheden. Eerst had Marko Vejinovic pech met een vrije trap die op de lat belandde. Een schot van Willie Overtoom werd gepakt door Robin Ruiter en ook Geoffrey Castillion had geen geluk bij een hard schot. Zijn schot belandde via de lat en paal net voor de lijn. Ook kreeg Lerin Duarte van dichtbij nog een kans. Hij kopte van dichtbij recht in de handen van de doelman van FC Utrecht. Heracles had in de tweede helft zeker meer verdiend, maar bleef helaas steken op een 1-1 gelijkspel. FC Utrecht kon wel leven met een punt gezien de historie

in Almelo.

Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!