Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd bij FC Twente op een wel heel zure manier verloren. In een aantrekkelijk duel werd het uiteindelijk 3-2. Aan de winnende goal van Castaignos ging een dikke meter buitenspel aan vooraf.

De wedstrijd begon, op een dramatisch veld wegens de hevige regenval, voortvarend voor de Heraclieden. Na precies twintig minuten scoorde Marko Vejinovic de 0-1, na een goed geplaatste vrije bal. De bal belandde uiteindelijk via de binnenkant van de paal achter Sander Boschker. Helaas werd het enkele minuten later alweer 1-1. Een dramatische uittrap van Remko Pasveer belandde zomaar in de voeten van de in Almelo geboren Wout Brama. Hij bracht Nacer Chadli in stelling, die op zijn beurt de 1-1 aantekende.

FC Twente was in de eerste helft gevaarlijker. Enkele gevaarlijke momenten werden ternauwernood gered. Zo werkte Kwame Quansah een kopbal van Douglas van de lijn en redde Pasveer knap op een inzet van Wout Brama. Heracles zelf deed voetballend aardig mee, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Uiteindelijk werd er gerust met een 1-1 stand.

In de tweede helft werden er geen wissels gedaan door beide trainers en het spelbeeld bleef hetzelfde. FC Twente kon de ballen achter de verdediging gooien, waardoor onder andere Bulykin, Chadli en Castaignos oog in oog met Remko Pasveer kwamen. Remko Pasveer bewees nog altijd een goede doelman te zijn en hield de stand

lange tijd gelijk. Uiteindelijk viel toch de 2-1. Gyasi speelde Dorda uit en schoof de 2-1 binnen.

Heracles werd hierna blijkbaar wakker, want vanuit het niets scoorde Thomas Bruns de 2-2. Dit was pas enkele minuten later. Hierna had Heracles even de overhand, maar in de 70ste minuut sloeg Castaignos toe. 3-2. Dat er een dikke meter buitenspel aan vooraf ging, deerden de scheids- en grensrechter niet. Het doelpunt werd goed gekeurd. Dit bleek uiteindelijk de doodsteek vor Heracles, want echt gevaarlijk werden ze niet meer.

Helaas. Met de manier van spelen roep je het natuurlijk wel een beetje op jezelf af. Weer werd er twee keer gescoord en weer was het niet genoeg. Komende woensdag staat de bekerwedstrijd uit tegen NAC Breda op het programma. Daarna volgt de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

 

Sponsoren

Reacties (78)

Reageer nu!