Heracles heeft vanavond de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi bereikt. In Breda won de ploeg van Peter Bosz na een moeizaam begin met 3-1 van NAC. Voor Heracles scoorden Geoffrey Castillion, Samuel Armenteros en Everton Ramos da Silva.

Zoal gezegd, de beginfase was chaotisch en beide ploegen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Heracles speelde zonder Marko Vejinovic vanwege ‘disciplinaire redenen’ en werd vervangen door Everton Ramos da Silva. De ploeg van Peter Bosz nam in de beginfase veel risico door veel ruimte weg te geven achterin. Dit leidde vaak tot gevaarlijke kansen als NAC de middenlijn overkwam. NAC kwam uit één van deze kansen dan ook na een dik kwartier op voorsprong toen de verdediging helemaal open

lag bij een omschakeling. Uiteindelijk wist Alex Schalk de bal binnen te koppen na naïef verdedigen. Heracles herpakte zich daarna en dicteerde het spel in Breda. Het kreeg veel kansen waar het uiteindelijk slechts één van benutte voor de rust. Geoffrey Castillion scoorde na een dik half uur na een goede pass van Thomas Bruns. De aanvaller omspeelde doelman Ten Rouwelaar en schoof knap binnen. Heracles kreeg verder nog grote kansen via Castillion met een kopbal en een volley en hard schot van Everton Ramos da Silva.

In de tweede helft had Heracles wat meer controle over de wedstrijd en waren de kansen vergeleken met de eerste helft schaars. NAC, dat alles gaf en opportunistisch de aanval zocht kreeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. Vooral Nemanja Gudeji was gevaarlijk aan de Bredase zijde. Thomas Bruns voorkwam ook nog een doelpunt van Gudeji op de lijn nadat de fout bij hem zelf begon. Een kwartier voor tijd leken beide ploegen er aardig door heen te zitten. Toch sloeg Heracles in de laatste tien minuten toe. Een verkeerde kaats van Schalk leidde de aanval in waarin Heracles op voorsprong kwam. Willie Overtoom bereikte Samuel Armenteros met een zuivere pass. De Zweed scoorde koel met buitenkant voet de bal langs Jelle ten Rouwelaar. Twee minuten voor tijd besliste Everton Ramos da Silva het bekerduel definitief. De Braziliaan scoorde van dichtbij de 1-3 na een fraaie pass van Willie Overtoom.

Morgenavond is de loting en dan gaan we zien wie de tegenstander wordt in de kwartfinale!

Sponsoren

Reacties (19)

Reageer nu!