Heracles Almelo heeft vanavond het jaar niet winnend weten af te sluiten. In een wedstrijd waarin Heracles qua veldspel dicteerde kwam het teleurstellend niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle. Samuel Armenteros schoot Heracles nog wel op voorsprong, maar dit was helaas niet voldoende tegen een stug PEC.

De beginfase was duidelijk voor de gasten uit Zwolle. Heracles moest wakker worden geschud. Het begon heel slap, waardoor PEC Zwolle aardige kansen kreeg om op voorsprong te komen. Jesper Drost kreeg de eerste goede kansen namens de bezoekers. Later was ook Youness Mohktar dichtbij een doelpunt voor PEC Zwolle. Na een kwartier spelen kwartier kwam Heracles heel effectief op een 1-0 voorsprong. Samuel Armenteros verschalkte Diederik Boer met een hard schot. Dit werkte echter niet in het voordeel voor Heracles. De Heraclieden gaven te veel ruimte weg achterin en na een klein half uur spelen kon Youness Mohktar de gelijkmaker binnen schieten voor PEC Zwolle. Daarna liet Heracles vrij weinig zien en kwamen er pas in de slotfase van de eerste helft kansen voor Everton Ramos da Silva die zijn inzet zag pareren door de doelman van PEC Zwolle. Ook Lerin Duarte en Samuel Armenteros waren nog dichtbij een treffer. In de slotminuut van de eerste helft redde Remko Pasveer Heracles op een inzet van Wiljan Pluim.

In de tweede helft kroop Zwolle steeds meer uit hun schulp. Dat de kansen tegen Heracles liggen bij de verdediging van de Almeloers, is inmiddels ook doorgedrongen bij de tegenstanders. Met enkele gevaarlijke counters wist Zwolle meerdere malen alleen voor keeper Pasveer te komen. De spelers (en dan met name de verdediging) mogen blij zijn dat Remko Pasveer wel zijn mannetje staat. Hij behoedde ons weer voor een aantal zeker lijkende treffers. Aanvallend stelde Heracles zelf bar voor. De dreiging was er, maar de

ontbrekende pass ontbrak. Kwame Quansah kreeg de grootste kans namens Heracles. Zijn kopbal vloog echter over het doel.

Er zal iets moeten veranderen. Heracles is zo ontzettend kwetsbaar achterin, dat er elke wedstrijd weer doelpunten geincasseerd worden. En dat mag toch best vreemd genoemd worden als er een Paljic, Davidson, Schenkeveld  en Koenders op de bank zitten. Allemaal verdedigers die misschien wel staan te trappelen om zich te bewijzen. Bovendien zijn het (op Davidson na) allemaal mannen die deze zomer zijn overgekomen. Of zijn deze heren nou echt volledig verkeerd gescout en hebben we er nou echt niks aan??

 

 

Sponsoren

Reacties (24)

Reageer nu!