Mocht het nieuwe stadion niet gebouwd worden, dan zal Heracles-preses Jan Smit zijn taken neerleggen. Dit zegt hij tegenover Voetbal International

“We zijn nu al vijf jaar bezig een nieuw stadion te realiseren en ik vind het ongelooflijk dat wij niet de volledige medewerking van de gemeente krijgen. We hebben al principeovereenkomsten met enkele grote huurders die ruimtes willen afnemen. We creëren werkgelegenheid en zetten de stad Almelo als club al jaren achtereen op een prima manier op de kaart. En toch schiet het met dat stadion maar niet op. Er is elke keer wel weer iets wat voor vertraging zorgt.”

De situatie is dringen: “We zijn nu aanbeland bij the point of no return.

Als er dit voorjaar geen positief besluit valt, stop ik aan het eind van dit seizoen als voorzitter van Heracles Almelo. Dit is geen dreigement, maar slechts de realiteit. In het huidige stadion hebben we geen toekomst in de Eredivisie. Een club als PEC Zwolle, die afgelopen seizoen promoveerde uit de Jupiler League, is ons nu al aan alle kanten aan het inhalen. Ik heb altijd gezegd dat ik alleen doorga bij Heracles Almelo als ik uitdagingen en een gezonde toekomst zie. Dat is nu heel discutabel. Ik zie het somber in.”

Het nieuwe stadion dreigt dus in de soep te lopen als er niet gauw wat meer medewerking van de gemeente komt. Het blijft onvoorstelbaar. Er wordt van alles aan de stad verbouwd, van het centrum tot aan een nieuw stadhuis en politiebureau. De grootste publiekstrekker van de stad wordt dan jammer genoeg niet op waarde geschat door de gemeente. Heracles heeft bij iedere thuiswedstrijd het stadion stijf uitverkocht en de potentie om groter te worden is nadrukkelijk aanwezig.

Eerder opperden wij al dat Heracles de naam van de club moet aanpassen, indien de gemeente de groei van Heracles echt stagneert. Wat ons betreft gaat dat na het eventuele vertrek van Jan Smit ook direct gebeuren!

Sponsoren

Reacties (22)

Reageer nu!