Zaterdagavond zal Heracles Almelo de tweede seizoenshelft hervatten in Friesland tegen SC Heerenveen. De ploeg van Peter Bosz sloeg in de winterstop zijn trainingskamp op in Belek (Turkije) en zal te beginnen in Heerenveen weer fris aan de competitie beginnen. Eerder dit seizoen werd het geflatteerd 6-3 voor Heracles in het eigen Polman Stadion tegen de Friezen.

Heracles Almelo zal tegen SC Heerenveen weer terugkeren naar het 4-3-3 systeem. De ploeg van Peter Bosz stapt af van het gewaagde 3-4-3 systeem, waarin men te veel doelpunten tegen kreeg en weinig controle had over de wedstrijden. Peter Bosz kon in de winterstop twee nieuwe gezichten verwelkomen. Mathias Schamp en Jaroslav Navratil kwamen de selectie van Heracles versterken. Bosz moet het in Friesland nog doen zonder de geblesseerden Jeroen Veldmate en Daryl van Mieghem (beiden voet). Ook aanwinst Jaroslav Navratil is er niet bij omdat hij nog niet speelgerechtigd is. Bosz vindt SC Heerenveen een ploeg met een paar uitstekende spelers ondanks dat er

aantal zijn vertrokken afgelopen seizoen. De oefenmeester wil in Heerenveen goed van start gaan. “Nu hebben we met Heerenveen-uit en PSV-thuis geen gemakkelijk begin, maar het wordt zeker interessant. Wij gaan altijd voor de winst en gaan ook morgen proberen te winnen.”

De tegenstander van zaterdagavond, SC Heerenveen, staat met twee punten minder dan Heracles op een dertiende plaats. Trainer Marco van Basten kan zaterdagavond niet beschikken over de IJslandse clubtopscorer Alfred Finnbogason. De spits trof dit seizoen al veertien keer doel en moet het duel vanwege een enkelblessure aan zich voorbij laten gaan. Zijn vervanger is Mark Uth, die weliswaar bij de Beloften ook makkelijk het net weet te vinden. Ook SC Heerenveen kreeg voor de winterstop te veel doelpunten tegen en hoopt dit jaar dit beter te doen om naar het linkerrijtje toe te werken. De overwinning is zaterdagavond het belangrijkste, het gaat om de punten, aldus Marco van Basten.

Vermoedelijke opstelling Heracles Almelo: Pasveer; Schenkeveld, Rienstra, Davidson, Dorda; Bruns, Quansah, Duarte; Schamp, Castillion en Everton.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 18:45 uur onder leiding van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer.

Sponsoren

Reacties (2)

Reageer nu!