Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen winnend afgesloten. In een totaal andere opstelling dan we normaliter gewend zijn, wist Everton na 1 minuut al de 0-1 aan te tekenen. Goed voetbal was het zeker

niet, maar de eerste drie punten in 2013 zijn binnen! Dat was voor de winterstop meestal andersom.

Peter Bosz startte in Heerenveen zoals gezegd met een totaal ander elftal als voor de winterstop. De oefenmeester keerde terug naar het 4-3-3 systeem en Bart Schenkeveld en aanwinst Matthias Schamp maakten hun basisdebuut voor Heracles. Heracles kende een droomstart in het Abe Lenstra stadion. Al binnen de minuut stond er 0-1 op het scorebord. Everton Ramos da Silva werd met een prachtige lange bal van Ben Rienstra alleen voor de keeper gezet, waarna de Braziliaan doelman Nordfeldt passeerde. Daarna was het de thuisploeg die enkele kansen kreeg en Heracles maar weinig in het spel kwam. Later kreeg Heracles beter de controle over de wedstrijd en raakte Everton Ramos da Silva nog de paal. In de slotfase van de eerste helft probeerde Heerenveen het nog wel, maar het bleef 0-1 tot de rust.

In de tweede helft kwam Heracles bijna weer snel tot een treffer. Rechtsback Bart Schenkeveld kwam oog-in-oog met doelman Nordfeldt te staan, maar wist hem niet te verschalken. In de loop van de tweede helft kreeg Heerenveen nog wel kansjes, maar was het niet bij machte om het Heracles echt lastig te maken. Alleen Fhilip Djuricic was nog het gevaarlijkst aan Heerenveen-zijde. Bart Schenkeveld werd na een uur vervangen door Milano Koenders vanwege een blessure. De wedstrijd kabbelde voort en in de slotfase kreeg invaller Marko Vejinovic nog een aardige kans. Hij schoot recht op Nordfeldt. Daarna gebeurde er weinig meer en pakte Heracles eindelijk weer eens drie punten op vreemde bodem.

Sponsoren

Reacties (15)

Reageer nu!