Wat we de afgelopen dagen al meldden is nu definitief. Willie Overtoom verkast per direct naar AZ en heeft in Alkmaar een contract ondertekend dat hem voor 3,5 jaar bindt aan de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

Overtoom speelde vijf seizoenen in Almelo en scoorde daarin 39 keer voor de Almeloërs. De creatieve middenvelder kwam in de zomer van 2008 over van amateurclub Hollandia uit Hoorn. Nadat hij de proefperiode succesvol had doorstaan, kreeg hij een contract bij Heracles Almelo. Voor dat de middenvelder bij Heracles kwam, speelde hij ook nog kort voor  Stormvogels/Telstar, maar wist daar nooit door te breken. In Almelo kwam de doorbraak wel en als resultaat nu een mooie transfer naar AZ waar hij veel oude bekenden weer tegen zal komen.

Hoogma is tevreden over de transfer: “Dit is opnieuw een transfer die ons beleid bevestigt”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “Jonge talentvolle spelers herkennen, door laten ontwikkelen en uiteindelijk een volgende stap laten zetten. Dat is de afgelopen jaren gelukt met onder meer Ragnar Klavan, Jan Wuytens, Bas Dost, Glynor Plet en Samuel Armenteros en dus nu ook weer met Willie Overtoom. Heracles Almelo is en blijft een

club waar talentvolle spelers beter worden.”

Wij wensen Willie veel succes in Alkmaar en bedanken hem voor de jaren bij onze Zwart-Witte trots!

Sponsoren

Reacties (11)

Reageer nu!