Heracles Almelo speelt woensdagavond voor de derde keer op rij dit seizoen tegen PEC Zwolle. In het IJsseldelta stadion zullen beide ploegen gaan strijden om een plek in de halve finale van het KNVB bekertoernooi. Een zeer belangrijke wedstrijd dus voor beide ploegen!

De Almeloërs mogen als cupfighter worden gezien. Vorig seizoen werd knap de finale gehaald van het bekertoernooi en nu staan de Heraclieden al weer in de kwartfinale. Voor een club als Heracles een prima mogelijkheid om zo eens een prijs te winnen en Europa in te gaan. Dan moet er woensdagavond wel eerst van een prima ploeg als PEC Zwolle worden gewonnen. Peter Bosz is vol lof over de ploeg uit Zwolle. “Het is een hecht team waar het moeilijk van winnen is. Niets dan lof voor PEC, maar ook wij hebben een goede ploeg. Dat kan dus een aardige wedstrijd worden. En niet zomaar een wedstrijd, maar een voor ons superbelangrijk duel.” Bosz mist tegen PEC Zwolle alleen de geblesseerden Jeroen Veldmate en Daryl van Mieghem die nog steeds herstellen van een voetblessure.

PEC Zwolle wist zich knap te plaatsen voor de kwartfinale. De promovendus wist via Roda JC, RKC en Go Ahead Eagles door te stoten tot de kwartfinale. Opmerkelijk details is dat het allemaal uitwedstrijden speelde. De ploeg van Art Langeler speelt dit seizoen zeer behoorlijk voetbal en staat niet voor niets

op een 14e plek op de ranglijst. Langeler zal het woensdagavond moeten doen zonder Joey van den Berg. De multifunctionele speler werd deze transferperiode verkocht aan sc Heerenveen. De oefenmeester kent verder weinig personele problemen in aanloop naar het bekerduel.

De kwartfinale in Zwolle staat woensdagavond om 18:45 uur onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen. Heracles zal gesteund worden door ruim 500 meegereisde supporters.

Sponsoren

Reacties (26)

Reageer nu!