Heracles Almelo is er vanavond niet in geslaagd om een ronde verder te komen in de KNVB Beker. De mannen van Peter Bosz speelden de eerste helft nog wel aardig, hoewel er gerust werd met een 2-1 achterstand. De tweede helft was dramatisch, waarbij FC Zwolle zeer makkelijk kon uitlopen naar..

In de eerste helft ging het spel op en neer. Heracles kwam na een kleine tien minuten op voorsprong. Een goede pass van Geoffrey Castillion, die Ninos Gouriye lanceerde. Gouriye gaf Marko uiteindelijk een niet te missen kans. 0-1. Hierna zakte het spel volledig weg. Heracles verloor de controle over het middenveld en Zwolle drong aan. Slap verdedigen zorgde ervoor dat Arne Slot uiteindelijk knap kon binnenschuiven. (1-1) Hierna kwam Heracles weer wat beter in de wedstrijd en kreeg het nog wat kansen. Vooral Gouriye had het vizier niet op scherp staan. De aanvaller kreeg kans na kans, maar wist er niet 1 te verzilveren. Tot overmaat van ramp maakte Zwolle de 2-1 in de 44ste minuut.

In de tweede helft werd het allemaal niet veel beter. Zwolle maakte zelfs vrij snel de 3-1, waarna Heracles wel moest aandringen. Marko en Everton kregen nog doten van kansen, maar wisten die niet te verzilveren. Uiteindelijk was het wel Everton die nog voor de aansluitingstreffer zorgde, maar dit mocht niet baten. Zwolle hield stand en won uiteindelijk met 3-2.

Deze wedstrijd

geeft aan dat de komende seizoenshelft zeer moeilijk kan gaan worden. Als er morgen geen spits meer bijkomt, lijkt het scorend vermogen tot een nulpunt te zijn gezakt.

Sponsoren

Reacties (107)

Reageer nu!