Heracles speelt zaterdagavond in het zuiden des lands tegen

Roda JC. Eerder dit seizoen won Heracles thuis nog ruim met 5-1 van de Limburgers. De verwachting is dat Heracles het zaterdagavond lastiger gaat krijgen. De Almeloërs hebben het traditioneel moeilijk in Kerkrade en wonnen daar nog nooit. Tijd voor verandering!

Heracles zal de knop weer moeten omdraaien nadat het woensdagavond uit de beker werd geknikkerd door PEC Zwolle. Vele kansen werden onbenut gelaten waardoor de Zwollenaren met 3-2 naar de halve finale gingen. Volgens Peter Bosz moet er zaterdagavond lef en durf worden getoond om een goed resultaat weg te halen uit Limburg. De oefenmeester moet het dan wel doen zonder een echte spits. De enige spits nog in de selectie, Geoffrey Castillion heeft nog te veel last van een knieblessure die hij woensdag opliep in Zwolle. Voor hem speelt zaterdagavond Marko Vejinovic. “We hebben goede hoop dat hij volgende week weer mee kan gaan trainen, we kijken of hij volgende week tegen Willem II weer beschikbaar kan zijn.” Thomas Bruns komt daarentegen terug in het elftal na een blessure.Verder kan Bosz nog steeds niet beschikken over Jeroen Veldmate en Daryl van Mieghem. Bosz over de tegenstander: “Roda JC is moeilijk aan het seizoen begonnen en ze hebben lang onderin gebivakkeerd. Tegen de winterstop kwam er meer stabiliteit in en daar zijn ze na de winterstop mee door gegaan. Ze hebben Roly Bonevacia en Frank Demouge erbij gehaald en Laurent Delorge is terug, dus er is daar een aardig brede selectie. Ik verwacht een wedstrijd met veel strijd op een niet al te best veld, maar daar zullen we mee om moeten gaan. Wij moeten lef en durf tonen, beter met de kansen omgaan en beter verdedigen.”

Roda JC kent tot nu toe een moeizaam seizoen. De ploeg van Ruud Brood bezet momenteel samen met PEC Zwolle de zestiende plek op de ranglijst. Veel te laag natuurlijk voor een club als Roda JC. De Limburgers haalden afgelopen weekend een punt weg uit Den Haag in de slotfase (2-2). Oud-Heraclied Mark-Jan Fledderus bezorgde Roda een punt en dat voelde als een overwinning. Roda JC kocht in deze transferperiode Frank Demouge en Roly Bonevacia en wil graag de reeks van de afgelopen wedstrijden doorzetten tegen Heracles. Ruud Brood: “Ook zaterdag zullen we vooral van onze eigen kracht moeten uitgaan. Inmiddels zijn we vijf wedstrijden ongeslagen en dus bezig aan een goede serie. Natuurlijk willen we die reeks zaterdagavond tegen Heracles voortzetten.”

De wedstrijd staat zaterdagavond om 19:45 uur onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

 

Sponsoren

Reacties (89)

Reageer nu!