Heracles Almelo heeft zaterdagavond met 3-3 gelijk gespeeld bij Roda JC. De ploeg van Peter Bosz liet drie punten liggen in Kerkrade. De Heraclieden kwamen op een 3-1 voorsprong, maar in blessuretijd kwam Roda JC toch nog terug tot 3-3. Marko Vejinovic, Ninos Gouriye en Dario Vujicevic scoorden voor Heracles.

Heracles begon met Dario Vujicevic in de bais. De middenvelder kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen en speelde een goede wedstrijd. Bosz keerde terug naar het 3-4-3 systeem en daardoor begon Jason Davidson op de bank. Het begin van de wedstrijd was dramatisch. Everton Ramos da Silva dacht eenvoudig uit te kunnen verdedigen, maar gaf de bal aan Laurent Delorge die Malki bereikte en van dichtbij kon binnen schieten. Heracles herstelde zich daarna van deze tegenslag en kwam binnen het kwartier op gelijke hoogte. Marko Vejinovic kopte raak in de verre hoek. Daarna kregen beide ploegen nog enkele kansen. Vlak voor rust kwam Heracles op voorsprong in het Parkstad Limburg stadion. Een lange bal van Christian Dorda werd in één keer genomen door Ninos Gouriye, die prachtig doelman Kurto van Roda JC wist te kloppen.

De tweede helft begon fantastisch voor Heracles. Binnen een halve minuut deelde Heracles weer een grote klap uit aan Roda JC. Een vloeiende één-twee tussen Marko Vejinovic en Dario Vujicevic werd door laatstgenoemde verzilverd tot een doelpunt:1-3. Roda JC deed er daarna een schepje boven op en kreeg met de ingevallen Frank Demouge een goede kans. Nog een binnen het uur kwamen de Limburgers terug. Eerst wist Pasveer nog een omhaal van Malki

te keren, maar de rebound van Danilo Pereira was onhoudbaar van dichtbij. Heracles en Roda kregen daarna nog beiden een kans. Marko Vejinovic mikte net naast en Mark-Jan Fledderus schoot recht in de handen van Remko Pasveer. Heracles kon in blessuretijd toch niet de overwinning over de streep trekken. Christian Dorda kopte uit een een vrije trap van Mark-Jan Fledderus jammerlijk de bal in eigen doel en zo voelde het gelijkspel als een nederlaag.

Sponsoren

Reacties (25)

Reageer nu!