Heracles speelt zaterdagavond de belangrijke thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Willem II. Heracles verloor in de historie slechts één keer van de Tilburgers in eigen huis en verspeelde eerder dit seizoen twee punten in Tilburg na een 2-0 voorsprong. Winst is genoodzaakt om een gat te slaan met het rechter rijtje.

De ploeg van Peter Bosz wist afgelopen weekend een punt mee te nemen uit Kerkrade. Dat waren er twee te weinig want een 1-3 voorsprong werd in de slotminuut alsnog weg gegeven. Heracles, dat in het Parkstad Limburg stadion terugkeerde naar het 3-4-3 systeem, zal ook tegen Willem II in dezelfde formatie gaan starten.  ‘Standaard tegen twee spitsen. Bovendien moeten we winnen’, zegt Bosz. De oefenmeester moet Ben Rienstra wel missen vanwege een wedstrijd schorsing. Voor hem speelt Milano Koenders achterin, die lijkt genezen van zijn allergie. Verder blijft het elftal ongewijzigd ten opzichte van Roda-uit. Marko Vejinovic zal dus weer in de spits spelen en Geoffrey Castillion begint op de bank. Peter Bosz over de tegenstander van zaterdagavond: “Willem II staat dan wel onderaan, maar ze hebben wel degelijk kwaliteit. Bovendien heeft die

ploeg zich in de winterstop versterkt met routine door Tim Cornelisse van FC Twente te halen en Nicky Hofs te huren van Vitesse.”

Willem II staat momenteel laatste in de Eredivisie. De ploeg van Jurgen Streppel verzamelde tot nu toe 13 punten en staat twee punten achter op nummer zeventien VVV-Venlo. De Tilburgers versterkten zich afgelopen winterstop met de ervaren Nicky Hofs (Vitesse) en Tim Cornelisse (FC Twente). De club heeft voldoende vertrouwen om met deze aankopen het er goed vanaf te brengen in de tweede seizoenshelft. Willem II verloor afgelopen weekend wel thuis van Feyenoord met 1-3, maar dat mag niet als een verrassing worden genoemd. Coach Jurgen Streppel kan tegen Heracles nog niet beschikken over Jeroen Lumu. Streppel mist daarnaast Ruud van der Rijt, Ryan Sanusi, Kees van Buuren, Mitchell Piqué en Mattijs Branderhorst in Almelo. Het vijftal is geblesseerd. Streppel over Heracles: “Zij hebben intussen twee spelers verkocht en er is er eentje geschorst. Bovendien zijn ze iets behoudender gaan spelen. Maar de verdediging blijft in mijn optie hun minste linie. Daar moeten wij van proberen te profiteren.”

De wedstrijd staat zaterdagavond om 19:45 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Sponsoren

Reacties (3)

Reageer nu!