Heracles Almelo heeft zaterdagavond met 1-1 gelijk gespeeld in Breda tegen NAC. In een wedstrijd waarin Heracles al vroeg op voorsprong kwam via een kopbal van Everton Ramos

da Silva,  kopte Rick ten Voorde in de tweede helft de gelijkmaker tegen de touwen.

De Heraclieden waren in de beginfase de bovenliggende partij zonder dat het echt kansen creëerde.  Na zo’n elf minuten spelen kwam de ploeg van Peter Bosz dan ook verdiend op voorsprong. Uit een corner van Marko Vejinovic kopte Everton Ramos da Silva van dichtbij raak nadat de bal was doorgekopt door Ben Rienstra. Het was een opmerkelijk doelpunt, omdat Heracles nauwelijks scoort uit corners dit seizoen. Daarna bleef Heracles de wedstrijd redelijk controleren en kreeg het een goede kans via Ninos Gouriye. De aanvaller werd bedient door Everton Ramos da Silva, maar kreeg de bal net langs het doel. In de loop van de eerste helft ging de thuisploeg meer vechtlust tonen en kreeg het meer aandeel in de wedstrijd. Vlak voor rust had Jordy Buijs een enorme kans één op één met Remko Pasveer, maar zijn schot was niet goed en ging naast.

In de tweede helft konden de mannen van Peter Bosz ging grip krijgen op de wedstrijd. De thuisploeg probeerde meer druk uit te oefenen en dit had binnen het uur resultaat. Een vrije trap van Jordy Buijs werd keihard binnen gekopt door de vrijstaande Rick ten Voorde en betekende de 1-1. Er was geen speler van Heracles in de buurt om hem maar iets te hinderen bij zijn kopbal. Heracles kwam daarna nog goed weg met een poging van afstand door Anthony Lurling. De aanvaller schoot van grote afstand net over de lat. Nadat Peter Bosz Milano Koenders had ingebracht, kreeg Heracles weer wat meer het overwicht en kreeg het twee goede kansen via Dario Vujicevic en Lerin Duarte, maar zij wisten helaas het net niet te vinden. De laatste kans was voor de thuisploeg. Een inzet van Anthony Lurling werd gepareerd door Remko Pasveer en zo bleef het 1-1 in Breda en was het een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Sponsoren

Reacties (5)

Reageer nu!