Heracles Almelo heeft zaterdagavond met 3-5 verloren van Vitesse. In een doelpuntrijke wedstrijd was Vitesse de betere, en was het met namen niet opgewassen tegen het fenomeen Wilfried Bony die drie keer scoorde. Namens Heracles

kon Lerin Duarte, Geoffrey Castillion en Ninos Gouriye nog wel wat terug doen, maar dat was te weinig.

De beginfase van de wedstrijd was afwachtend en het duurde dan ook een kwartier voor dat de wedstrijd echt los kwam. Vitesse in het eerste kwartier al wel een goede kans via Jonathan Reis. De bezoekers kwamen in de 19e minuut op voorsprong. Een zwabber schot van Wilfried Bony was onhoudbaar voor Remko Pasveer. Heracles nam veel risico door met drie verdedigers te spelen tegen het sterk aanvallend Vitesse. Dit werd duidelijk bij de tweede goal die vier minuten later al viel. Marco van Ginkel kon zo door lopen en de marge verdubbelen. Hierbij raakte Dario Vujicevic ernstig geblesseerd toen hij wilde ingrijpen. De middenvelder moest per brancard van het veld. Heracles profiteerde daarna snel van een onrustig Vitesse en kwam terug tot 1-2 na een half uur spelen. Lerin Duarte scoorde na een mooie pass van Thomas Bruns. Beide ploegen kregen daarna nog wel kansen, maar de ruststand bleef 1-2 in het voordeel van Vitesse.

De tweede helft begon rampzalig. Vitesse kreeg gemakkelijk een penalty na vijftig minuten spelen van de slecht fluitende scheidsrechter Dennis Higler, die de wedstrijd erg nadelig beïnvloedde. De bal ging op de stip na een duel tussen Valeri Qazaishvili en Bart Schenkeveld. De penalty van Wilried werd gekeerd door Remko Pasveer. De hoekschop die daarop volgde ging er wel in voor de bezoekers. Marco van Ginkel scoorde de 1-3. Daarna ging het snel. Ben Rienstra kon Wilfried Bony niet afstoppen en zorgde nog voor het uur voor de 1-4. De wedstrijd was toen eigenlijk al gelopen. Heracles deed via invaller Geoffrey Castillion uit het niets nog iets terug en zorgde voor de 2-4 met een schot. Heracles vocht daarna nog wat het waard was, maar kansen voor Thomas Bruns en Marko Vejinovic gingen er helaas niet in. Aan de andere kant was Wilfried Bony wel trefzeker. In de 90e minuut schoot hij zijn derde van de avond in het net. In de allerlaatste minuut wist Ninos Gouriye de eindstand te bepalen op 3-5, maar dat was alleen voor de statistieken.

Sponsoren

Reacties (2)

Reageer nu!