Zondagmiddag om half 5 speelt Heracles Almelo in Den Haag tegen ADO. Eerder dit seizoen werd het 3-3 in het Polman Stadion tussen beide ploegen. Wat zal het duel van zondag brengen tussen beide ploegen? De verschillen zijn klein op de ranglijst.

Heracles verloor afgelopen weekend met grote cijfers van Vitesse thuis. Het werd een doelpuntenfestijn in Almelo. Er werd met 3-5 verloren. Tegen ADO Den Haag zal trainer Peter Bosz terugkeren naar 4-3-3 systeem. Enigszins noodgedwongen vanwege schorsing en blessures. Zondagmiddag moet Bosz het doen zonder Thomas Bruns (geschorst) en Dario Vujicevic (hamstringblessure). Christian Dorda is nog een vraagteken. De Duitse linksback heeft last van de buikspier en moest de laatste training aan zich voorbij laten gaan. “Ik vind dat Heracles Almelo twee kanten op moet kijken. We hebben nu 28 punten, maar de ploegen onder ons pakken de laatste weken veel punten. Dan is het reëel om daarnaar te kijken. Maar uiteraard kijken we ook naar de ploegen boven ons. Tegenstander ADO staat vier punten voor en FC Groningen staat tussen ons in. Ook naar boven toe staat het dicht bij elkaar. Wij gaan proberen te winnen van ADO. We hebben na de winterstop van PSV en Vitesse verloren, maar in de overige duels hebben we steeds een resultaat gehaald. Ik vind ADO een degelijke ploeg. Ze werken altijd hard en ze spelen in een herkenbaar systeem. Complimenten voor hoe ze het doen, het is heel knap dat ze nu achtste staan.” aldus Peter Bosz.

ADO Den Haag staat momenteel op een achtste plaats. De Hagenezen pakten afgelopen weekend knap een punt in Amsterdam tegen Ajax. De ploeg van Maurice Steijn kampt met een griepgolf. Tjaronn Chery, Dion Malone en Kevin Jansen hebben de ziekte alle drie onder de leden, waardoor trainer Maurice Steijn moet puzzelen. Daarnaast zijn Danny Holla en Santi Kolk met lichte klachten een vraagteken. Steijn vindt Heracles en ADO vergelijkbaar. “Zij hebben net als wij met Toornstra goede spelers ingeleverd in de winterstop. Beide ploegen hebben de intentie om aanvallend te voetballen, dus ik verwacht een spectaculair duel zondag.”

De wedstrijd staat zondagmiddag om 16:30 uur onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem.

Sponsoren

Reacties (55)

Reageer nu!