Heracles Almelo krijgt dit seizoen veel doelpunten tegen. Alhoewel elke wedstrijd een ware tractatie is voor de neutrale toeschouwer, balen de spelers hier wel van. Momenteel hebben de Heraclieden op de top 4 na de meeste goals gemaakt, maar hebben na hekkensluiter WIllem II ook de meeste goals tegen.

Ben Rienstra probeert een verklaring te bedenken. “Het zijn er wel veel. Nu hebben we ook weer drie doelpunten moeten incasseren (tegen ADO Den Haag zondag, red.), maar je kunt niet echt een schuldige aanwijzen. Aan tegentreffers gaan altijd fouten vooraf. Het heeft ook te maken met onze aanvallende

speelstijl, waardoor achterin meer ruimte vrijkomt. Dat is het risico van ons spel. Uiteindelijk moeten we onze eigen kansen omzetten in doelpunten.”

Hij vindt niet dat Heracles naar beneden moet kijken. “Er zijn natuurlijk twee belangrijke spelers vertrokken, maar bijstellen vind ik niet. Het wordt nu wel tijd dat we gaan winnen, want het zit allemaal heel kort op elkaar. Tussen plek negen en plek zestien zit maar een verschil van vier punten. Komende zaterdag tegen NEC moeten we een goed resultaat boeken. En als we die wedstrijd winnen, dan is er niets aan de hand. Als wij rond de tiende plaats eindigen doen we het goed. Dat zit er nog steeds in.”

Gisteren liet Remko Pasveer ook al weten niet tevreden te zijn over de verdediging. Hij wees zijn verdediging op het feit dat zij geen “echte kerels” zijn en daarom veel te makkelijk de doelpunten weggeven.

Vind jij dat Heracles momenteel naar beneden of naar boven moet kijken? Laat je stem achter in de poll aan de linkerkant.

Sponsoren

Reacties (5)

Reageer nu!