Heracles speelt zaterdagavond thuis in het eigen Polman Stadion tegen nummer 7 NEC. Eerder dit seizoen werd er met 3-2 verloren in Nijmegen. Destijds waren twee goals van Samuel Armenteros niet voldoende om de punten meenemen terug naar Almelo. Houden de Heraclieden zaterdagavond wel de punten in eigen huis?

Heracles zit in een moeilijke fase van de competitie. De ploeg van Peter Bosz verloor de afgelopen twee wedstrijden thuis van Vitesse en vorige week uit bij ADO

Den Haag met 3-1. Verdedigend worden er nog te veel goals weg gegeven. Ook afgelopen weekend kwamen de tegengoals tot stand na fouten in de verdediging. Zaterdag zijn drie punten erg gewenst om de aansluiting met de middenmoot te houden. Het verschil met de nummer zestien op de ranglijst is slechts drie punten. Bij puntverlies zullen de Heraclieden weer naar beneden moeten kijken. Peter Bosz kan tegen NEC weer beschikken over Thomas Bruns die terugkeert van een wedstrijd schorsing. Dario Vujicevic is nog geblesseerd (spierscheuring hamsting).

Tegenstander NEC doet het momenteel prima in de Eredivisie. De ploeg van Alex Pastoor, die afgelopen week zijn contract met een jaar verlengde, heeft als doel om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. NEC trok in de winterstop met Erik Falkenburg en Ruud Boymans twee prima spelers aan die de Nijmegenaren versterken. NEC verloor afgelopen weekend thuis van een sterk Feyenoord met 3-0. Coach Alex Pastoor kan tegen Heracles niet beschikken over Nick van der Velden. De middenvelder is geschorst voor de wedstrijd in Almelo.

Hoe de opstelling van beide ploegen er precies zullen gaan uitzien, zal morgen te zien zijn. Misschien dat Peter Bosz toch een en ander gaat schuiven in de verdediging en er mag vanuit worden gegaan dat Thomas Bruns weer gewoon in de basiself zal staan.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 19:45 uur onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen.

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!