Zaterdagavond speelt Heracles de cruciale uitwedstrijd bij VVV in de

Koel. Eerder dit seizoen speelden beide ploegen gelijk in Almelo met 1-1. Bij een overwinning zaterdagavond is de ploeg van Peter Bosz zo goed als zeker veilig en kan het naar boven kijken. Er zal zaterdagavond niet alleen goed voetbal gevraagd worden, maar ook zullen de mouwen opgestroopt moeten worden!

Heracles won afgelopen weekend de belangrijke thuiswedstrijd met 1-0 van NEC. In een niet al te beste wedstrijd werden de drie kostbare punten wel gepakt. Tevens werd er eens weer de nul gehouden en dat was een goed gevoel ondanks een mindere wedstrijd. Everton Ramos da Silva was de matchwinner. Een smet op de wedstrijd was de rode kaart van Thomas Bruns. De middenvelder werd deze week voor vier duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Bruns zal er in Venlo dus niet bij zijn. Ook Lerin Duarte ontbreekt vanwege een schorsing. Daarnaast moet Peter Bosz Dario Vujicevic (hamstring) en Bart Schenkeveld (enkel) nog missen. Daarentegen behoort Jeroen Veldmate sinds lange tijd weer tot de wedstrijdselectie en keert ook Christian Dorda terug van een lichte blessure. “Christian had vorige week wel kunnen spelen, maar we wilden het risico niet nemen”, aldus Bosz. Zaterdagavond wacht een lastige horde. VVV is traditioneel een lastige uitwedstrijd. “VVV is een tegenstander waar we het altijd lastig hebben, het wordt tijd eens met die traditie te breken. Ze hebben het moeilijk, maar met spelers als Kaj Ramsteijn, Aleksandar Radosavljevic en Nils Röseler toch behoorlijk wat versterking gehaald in de winter. Op zich hebben ze een brede selectie met keuzemogelijkheden. Ik verwacht dat ze wat offensiever zullen spelen dan tegen Willem II”, aldus Bosz.

VVV Venlo staat voorlaatst op de ranglijst en vecht tegen directe degradatie. De ploeg van Ton Lokhoff creëert veel kansen maar scoort moeizaam. Na de winterstop werd er nog maar zes keer gescoord. Afgelopen weekend werd ook nog het duel tegen directe concurrent Willem II met 1-0 verloren en is het verschil nog maar vijf punten. Trainer Ton Lokhoff mist zaterdagavond clubtopscorer Uche Nwofor. De oefenmeester probeert het positief te brengen. “Gelukkig krijg je in het voetbal altijd snel een nieuwe kans om je te bewijzen. En dat is voor ons de wedstrijd tegen Heracles. Die kans moeten we met beide handen aangrijpen. We hebben namelijk iets recht te zetten. Je moet op zoek gaan naar die overwinning, naar drie punten, zodat je de blik weer naar boven kan richten.”

De wedstrijd staat zaterdagavond om 19:45 uur onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Sponsoren

Reacties (17)

Reageer nu!