Na een interlandweek hervat de Eredivisie dit weekend weer. Heracles speelt komende zondag op eerste paasdag thuis tegen AZ. Eerder dit seizoen verloor Heracles met 3-1 in Alkmaar van de ploeg van trainer Gertjan Verbeek. Zondagmiddag dus tijd voor revance!

Heracles zit weer in de lift. Na twee gewonnen wedstrijd op rij tegen NEC-thuis (1-0) en VVV-uit (0-2) is de ploeg van Peter Bosz nagenoeg veilig en staat het op een mooie tiende plaats op de ranglijst. Komende zondag zal Peter Bosz het tegen AZ wel moeten stellen zonder een viertal spelers. Thomas Bruns, Kwame Quansah en Christian Dorda zijn allen geschorst. Bart Schenkeveld is nog geblesseerd (herstellende van een enkelblessure). Bosz kiest tegen AZ voor Dragan Paljic linksachter en Joey Belterman als linkermiddenvelder. Bij winst zondag zijn de play-offs nog haalbaar, anders lijkt het seizoen gelopen. “Veel zal afhangen van de wedstrijd van zondag. Als we winnen dan houden we de play-offs in het vizier, zo niet dan hoeven we daar waarschijnlijk niet meer naar te kijken. We hebben natuurlijk ook geen gemakkelijk slotprogramma. We gaan er alles aan doen om te winnen en dus om kans op de play-offs te houden. Als dat lukt wordt het zeer interessant.”

Tegenstander AZ draait niet lekker dit seizoen. De vorm van de ploeg lijkt er maar niet te komen en het staat dan ook teleurstellend op een veertiende plaats met acht punten minder dan de Heraclieden. De Alkmaarders weten al sinds 25 januari niet meer te winnen en verloor afgelopen weekend thuis van Ajax met 2-3. Verbeek kan tegen Heracles niet beschikken over de middenvelders Maarten Martens en Willie Overtoom wegens een blessure. Laatstgenoemde verkaste afgelopen winterstop naar Alkmaar. De oud-Heraclied heeft voor zondag wel een belangrijke rol. Overtoom heeft Verbeek van informatie voorzien over Heracles. Gertjan Verbeek over Heracles: “Heracles speelt veel korte combinaties en legt regelmatig driehoekjes op de mat. Bosz durft risico’s te nemen. Dat levert hem punten op, maar het kost ook wel eens punten. Heracles scoort hoog qua doelpunten voor en doelpunten tegen.”

De wedstrijd staat zondagmiddag om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Pol

van Boekel.

Sponsoren

Reacties (11)

Reageer nu!